Blaturi mizerabile în play-off-ul buzoian! Voința Lanuri și FC Puiești au fost excluse după victoriile cu 33-1 și 36-2

14 Jun. 2012, 14:49 Ligi județene
Blaturi mizerabile în play-off-ul buzoian!** Voința Lanuri și FC Puiești au fost excluse după victoriile cu 33-1 și 36-2

Ceea ce s-a întâmplat miercuri la două dintre meciurile disputate în ultima etapă a turneului play-off pentru stabilirea campioanei județului Buzău depășește orice imaginație. Este vorba despre confruntările Voința Lanuri – Pescărușul Luciu și FC Puiești – AS Cislău, niște blaturi ordinare încheiate cu scoruri astronomice și anume 33-1, respectiv 36-2!!!

Echipele învingătoare, care ocupau primele poziții în clasament, se aflau la egalitate de puncte, fiind însă despărțite de golaveraj, unul care o avantaja însă pe Voința, aceasta având cinci goluri marcate în plus față de formația din Puiești. Așa că aceasta din urmă a încercat să recupereze, numai că nici cei de la Lanuri nu au stat degeaba și astfel a început mascarada, jucătorii echipelor adverse devenind cascadorii râsului!

Fiecare gruparea și-a trimis câte un spion la meciul contracandidatei, care avea misiunea să sune ori de câte ori se marca pentru a ști câte goluri trebuie date. Și cum ambele echipe angrenate în lupta pentru accederea la baraj înscriau cu lejeritate, bineînțeles și cu ajutorul adversarilor care pur și simplu se fereau de minge, s-a ajuns la niște scoruri ce nu fac altceva decât să arate cât de mizerabil este fotbalul uneori.

Consternat de cele întâmplate, șeful Asociației Județene de Fotbal Buzău, Pompiliu Coșconea, a declarat că ceea ce s-a întâmplat la play-off este o mare rușine pentru fotbalul buzoian. ,,Am plecat de scârbă de la un meci și am dat peste altul. Vom lua însă măsurile care se impun.”, a punctat Coșconea.

În urma celor două blaturi șefii AJF Buzău s-au întâlnit într-un comitet de urgență și au luat măsuri fără precedent. Le-au exclus din play-off pe toate cele 4 echipe implicate în meciurile trucate, le-au interzis participarea în campionat în sezonul următor și i-au suspendat pe cei doi delegați pentru o perioadă de 1 an. Jucătorii și oficialii echipelor vor trebui să plătească și o amendă de 1000 de lei!

Cea care se bucură de decizia luată de AJF Buzău este Unirea Stîlpu, echipă ce a devenit astfel campioana Ligii a IV-a Buzău.

Articol scris de Adi SOARE

14 Jun. 2012, 14:49 Ligi județene
Pe aceeași temă