Bârsanul Costea! Cu ‘dublele’ lui Kapetanos și Răduț, Steaua merge în optimile Cupei

Marius ANGHEL 27 Sep. 2013, 16:28 Ligi județene
Bârsanul Costea!** Cu 'dublele' lui Kapetanos și Răduț, Steaua merge în optimile Cupei

Steaua s-a calificat în optimile Cupei României după ce a învins, scor 4-0, pe Avântul Bârsana. Mihai Costea a făcut o partidă slabă, ratând mingi, preluări și având o prestație lamentabilă

Singurul jucător pe care maramureșenii l-au văzut la televizor și care a evoluat contra lor a fost Kapetanos, introdus după pauză

18 minute și 16 secunde a rezistat Avântul Bârsana în fața Stelei. Până atunci, portarul maramureșenilor, Pașcu, a închis poarta și a făcut câțiva suporteri steliști să se întrebe dacă nu ar trebui să îl aibă în probe pe bărbatul care mâine își va relua serviciul în construcții. De partea cealaltă, Niță a fost simplu spectator. Și a rămas la fel toată repriza întâi. Nu de alta, dar atacanții Bârsanei au intrat cu mingea în careu abia în minutul 46, dar nu au avut când să tragă la poartă, că asistentul a ridicat fanionul pentru o poziție de offside. În fața echipei lui Teodor Ștefanca, căpitan, jucător, antrenor și viceprimar, Reghecampf, doar tehnician, a aliniat un „11″ din care a lipsit cu desăvârșire vreun fotbalist cu renume: Prepeliță, Răduț, Gabi Matei, Bratu, Neagu și Mitriță. Pe scurt, jucători ai căror tricouri e greu de crezut că îl vor cei de la Avântul Bârsana. Poate că sunt ei în Liga a IV-a, dar nu-și dau singurul rând de echipament pentru un Răduț care nu reușește să împingă mingea în poartă din șase metri (30).

Foarfece mai multe decât la croitor

E ușor să iei de sus o echipă de amatori. Și mai ușor e să îi tratezi cu superioritate în momentul în care afli că jucătorii Avântului nu se antrenează, doar se prezintă la meciuri. Iar asta se vede cu ochiul liber. Mai ales când este minutul 15, iar fundașii cu multe kilograme în plus și puțini centimetri deja par să-și fi dat suflul pe teren. Văzând acestea, Prepeliță și Costea au jucat spectaculos, cu pase din prima și cu foarfece care nu au prins spațiul porții, dar au dat bine pe camere (13, 27, 36, 40). Nu la fel de bine a dat Mihai Costea. În minge sau pe cameră. A părut că poate oricând să-l înlocuiască pe vreun atacant de-al Avântului. Ar fi putut aduce un plus pentru maramureșeni, se descurcă să intre în careu, dar mai departe nu pare să știe ce să facă.

Departe de record

Și, dacă jucătorii Avântului se temeau că nu vor juca împotriva steliștilor pe care îi văd la televizor, Reghecampf i-a surprins. Cu Tatu, Kapetanos și Grădinaru. Cu nimic, așadar. Pașcu a continuat să închidă poarta și după modificările Stelei. Deloc surprinzător. Meciul a căpătat nuanțe amuzante cu doar câteva minute înainte să marcheze Kapetanos (63), când maramureșenii au demonstrat cât de străin le este conceptul de „targă”. Nu s-a terminat 13-0, doar 4-0, cu o dublă a lui Răduț (69) și imitate apoi de Kapetanos în min. 90. Bust în centrul comunei nu o să aibă nimeni, deși Pașcu ar fi meritat. Dar nici Steaua nu arată tocmai a campioană atunci când pe teren sunt rezervele.

Articol scris de Sorina OPRIȚESCU
Foto: Octav GANEA (Mediafax)

Marius ANGHEL 27 Sep. 2013, 16:28 Ligi județene
Pe aceeași temă