ASU Politehnica a câștigat derby-ul etapei în Campionatul Județean Timiș!

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 Mar. 2013, 19:10 Actualizat: 31 Mar. 2013, 11:44 Ligi județene

Alb-violeții din liga a cincea s-au impus astăzi în deplasare, la Bazoș, cu 3-2, pe terenul echipei de pe locul al treilea în clasament. Paul Codrea a ajuns astfel la a treia victorie din trei posibile, de când îndeplinește funcția de antrenor principal.

Timișorenii rămân însă pe locul al doilea, la două puncte în spatele liderului, Progresul Racovița, echipă care are și un meci mai puțin disputat.
Partida de la Bazoș nu a fost una ușoară pentru alb-violeți, chiar dacă scorul a devenit deja 0-2 în minutul 6. Politehnica a deschis scorul în minutul 4, când Gălan l-a lansat excelent pe Marchiș, iar golgheterul timișorean a pătruns în careu și a înscris din vole. Două minute mai târziu, Rotariu a centrat perfect din lovitură liberă, iar Gălan a marcat cu capul, din mijlocul careului. Cu doar trei minute înainte de pauză, Bazoș a redus din diferență, în urma unui corner, prin fundașul Paulevici.

În minutul 68, Adrian Ilie, fostul coleg al lui Torje de pe vremea junioratului, a plecat pe contraatac și, profitând de ieșirea hazardată a portarului advers, a trimis mingea peste acesta de la 25 de metri de poartă: 1-3.

Codrea și jucătorii săi au avut emoții pe final, după ce Bazoș a marcat în minutul 87 golul de 2-3 prin Crețu, aflat într-o poziție suspectă de offside. După patru minute de prelungiri, arbitrul a fluierat finalul, iar alb-violeții continuă lupta pentru promovare în liga a patra. După un meci acasă, cu Ictar Budinț, Politehnica se va deplasa la Racovița, într-un meci decisiv pentru promovare.

Atunci, peste două săptămâni, este foarte posibil ca pe teren să apară și Paul Codrea. „La Racovița sper să pot să intru, pentru că acolo e un meci special. Problemele legate de legitimarea mea se vor rezolva probabil mâine, odată cu adunarea generală a clubului Rapid, cu planul de reorganizare. Mâine sper să știu exact”, a spus fostul internațional român.

FC Bazoș: Isar – Anițaș, Morman, G. Nicolae, Paulevici – Chitarchi, Zarin (”46 Rudăreanu) – Juganaru (”71 Bîc), Slabu, Homan (”71 Toroni) – Crețu. Antrenor: Dragan Zarin.

ASU Politehnica: P. Burtic – Florea, Hușanu, Obrejan, Cl. Lazăr (”80 Feher) – Popoviciu (”90+2 Maranescu), Gălan, Rotariu, Ad. Ilie – Nicolaie (”62 Făgețean), Marchiș (”80 Mărăndescu). Antrenor: Paul Codrea.

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 30 Mar. 2013, 19:10 Actualizat: 31 Mar. 2013, 11:44 Ligi județene
Pe aceeași temă