ASU Poli zdrobește Sânnicolau și așteaptă, în dauna Ghirodei, „okay-ul” pentru baraj

ASU Poli zdrobește Sânnicolau și așteaptă, în dauna Ghirodei,**

Situația nedorită de nimeni s-a concretizat. Atât Ghiroda, cât și ASU Poli aveau 0-0 la pauză în duelurile lor din ultima rundă de la Racovița, respectiv Sânnicolau Mare. Dacă alb-violeții au spulberat trupa de pe Aranca în partea secundă și s-au impus cu 6-0, liderul de pe teren și-a păstrat această postură printr-un gol reușit în prelungiri și împotriva Progresului. Totuși, e de așteptat ca trupa pregătită de Paul Codrea să meargă la baraj, întrucât Chișoda are acum două meciuri pierdute la masa verde și excluderea ei va aduce timișorenilor două puncte decisive.

Mobilizare mare la Sânnicolau Mare, atât a clubului gazdă, cât și a galeriei alb-violete. Peluza alb-violetă a arătat pe arena Unirii ca în zilele bune, datorită gradenelor și spectacolul din tribună a eclipsat primele minute de joc din teren.

În prima repriză gazdele au făcut un joc bun și au reușit să le țină piept cu brio oaspeților. Crișan și Telecican au amenințat poarta lui Rogojină. Cel din urmă a fost cel mai periculos om al Unirii și a arătat că reușitele sale din acest sezon nu sunt întâmplătoare. Tânărul de 22 de ani a reușit în minutul 36 o foarfecă splendidă, dar balonul a lovit transversala. Cu un minut înainte portarul lui ASU Poli a dat emoții, dar a fost salvat de Ionaș. De partea cealaltă omul luat de timișoreni de pe Aranca, Răzvan Ghinescu, a fost cel mai periculos, dar fără rezultat pe tabelă: 0-0 la pauză. Atât la Sânnicolau, cât și la Racovița, acolo unde ghirodenii rataseră un penalty.

Mult mai hotărâți după finalul moale de repriză, alb-violeții s-au descătușat după reușit lui Iorgovan din minutul 53, care a finalizat din pasa lui Ionaș. De bucurie câțiva suporteri au căzut în interior cu tot cu gard, bucuria s-a accentuat la aflarea veștilor de pe cealaltă arenă. Progresul deschidea scorul în fața liderului și la fel ca ASU Poli făcea 2-0. Autorul timișorenilor a fost Popoviciu, cu un șut specific la cinci minute de la deschiderea scorului. De aici însă evoluția de pe ambele terenuri s-a schimbat. La Sânnicolau Mare fiesta druckerilor a continuat deoarece rând pe rând Ionaș (min. 68), Tulcan (pen. 85), din nou Iorgovan (90) și Adi Ilie cu un lob superb la ultima fază, au îndeplinit un set la zero în fața amfitrionilor. Golurile au curs și după ce în prealabil căpitanul Unirii, veteranul Toma Stoianov a fost eliminat pentru o intrare asupra lui Vucea. În schimb pe cealaltă arenă lucrurile nu au decurs așa cum sperau fanii timișoreni. Ghiroda a egalat rapid la Racovița și s-a impus în prelungiri, încheind astfel pe locul 1 sezonul din teren, cu un punct în fața lui ASU Poli.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

În ciuda acestui fapt însă, la final, jucătorii „dungați” au sărbătorit în fața galeriei entuziaste victoria care ar trebui să-i ducă la baraj prin capotarea Chișodei. Ghiroda a sărbătorit și ea. Conform ultimelor informații AJF-ul s-ar întruni joi pentru a vota (?!) în legătură cu situația cauzată la vârful clasamentului de retragerea Chișodei. Ar fi ciudat să se ia o decizie în condițiile în care regulamentul există și prevede situația de față.

Bucurie flancată de jandarmi

Suporterii și jucătorii au cântat pentru Divizia C, flancați de cea mai impresionantă desfășurare de forțe de ordine la un meci de Liga a IV-a. Aproape de neînțeles fiind prezența jandarmilor cu minute bune înainte de final în teren și postarea unui șef de dispozitiv chiar în mijlocul bucuriei, oarecum ostentativ și de prost gust.

Unirea Sânnicolau Mare: Sitaru – Florescu, Miron, Șimon, Antemie – C. Crișan, Nagy, T. Stoianov (cpt.), Bataneaț – Sîrbu, Telecican. Au mai intrat: N. Negru, Mihoc, Galu și Manoliu. Antrenor: Nicolae Căprărescu.

ASU Politehnica Timișoara: Rogojină – Birău, Obrejan, Gălan, Taub – Ghinescu, Popoviciu (cpt.), D. Codrea, Vucea – Ionaș, Iorgovan. Au mai intrat: Rebenciuc, Ad. Ilie, Brînzan și Tulcan. Antrenor: Paul Codrea.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă