ASU Poli preia șefia „D”-ului după un joc fără istoric cu AS Murani

Alb-violeții au ispășit împotriva nou promovatei AS Murani și cea de-a doua rundă fără fani în tribune. ASU Poli a jucat în intermediara de azi și cu gândul la mijlocașul Rebenciuc, rănit după un accident de mașină suferit ieri, și s-a impus rapid. 5-1 a fost scorul final pentru „gazdele” de pe CFR, care trec prin acest succes pe prima poziție în Liga a IV-a, la egalitate de puncte cu Dumbrăvița, învingătoare la Dudești, dar cu un golaveraj superior acesteia.

Jucătorii îmbrăcați azi în noul echipament violet au intrat pe teren cu un mesaj de susținere pentru colegul lor aflat în spital. Dorin Rebenciuc, care trebuia să fie titular, a suferit un accident de mașină grav ieri, în urma căruia s-a ales cu fracturi la claviculă. De partea cealaltă oaspeții au fost lipsiți în continuare de aportul goleadorului Raul Costescu, accidentat, și au fost însoțiți de celebrul lor susținător, interpret de muzică ușoară, Cornel Brici, „echipa” la patru ace pe banca de rezervă.

În teren, elevii primarului Cosmin Sântean nu au rezistat foarte mult. După 15 minute Ghinescu a centrat, Ionaș a incomodat portarul și mingea a căzut la Iorgovan, care a trimis-o în plasă cu poarta goală. Desprinderea avea să vină cu opt minute înainte de pauză. După ce a ratat șansa dublei din centrarea lui Vucea, Iorgovan i-a întors favoarea, dar mijlocașul revenit din suspendare nu a mai ratat, așa cum o făcuse două minute mai devreme și a tras din voleu la colțul scurt pentru 2-0. Cinci minute mai târziu, Feraru avea să se înscrie și el în premieră pe lista marcatorilor alb-violeți, stabilind scorul la pauză, 3-0, după ce mingea i-a revenit cu puțin noroc. Oaspeții au punctat doar la cosmopolitism, africanul Malik Saar neavând succes în fața porții.

Suporterii au fost prin copaci

Imediat după pauză, în minutul 48, Ghinescu avea să facă 4-0. Prilej cu care au început să se audă voci din spatele portarului Burtic. Câțiva fani ASU Poli s-au cocoțat în copacii dinafara gardului arenei CFR. Oaspeții au profitat în minutul 65 de relaxarea alb-violeților și au marcat golul de onoare prin Gherguș, aflat în careul mic. Ultimul cuvânt aveau să-l aibă tot amfitrionii. După o serie de ratări ale lui Ionaș, Iorgovan, Popoviciu și Făgețan, veteranul Naidin a trimis un șut de la distanță care l-a păcălit pe portarul Szofran.

S-a încheiat 5-1 cu ASU Poli ciulind urechea la Dudeștii Vechi, acolo unde Dumbrăvița s-a impus cu 1-0, dar alb-violeții i-au întrecut la golaveraj după primele patru runde: 16-3, față de 14-3 al alb-verzilor, ambele totalizând 12 puncte din 12 posibile. Codrea și compania au scăpat însă între timp și de sancțiunea FRF și data viitoare vor evolua acasă pe „Știința”, cu fanii alături. Aceștia nu și-au mai putut încuraja favoriții de la poarta de intrare la acest joc, deoarece nu au cerut în timp util autorizație, dar au sosit la ieșirea de la vestiare după joc pentru a-i felicitat pe jucători.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Feraru, Gălan, Gavriluță, Taub – Ghinescu, Naidin (cpt.), D. Codrea, Vucea – Ionaș, Iorgovan. Au mai intrat: Ilie, Popovici, Făgețan și Maranescu. Antrenor: Paul Codrea.

AS Murani: Szofran (cpt.) – A. Drăgan, Iosof, I. Popa, Morcan – Bolborea, V. Martin, I. Coman, Prelipceanu – Argatu. M. Saar. Au mai intrat: Gherguș, A. Argatu, Hodineanți și Oprișan. Antrenor: Cosmin Sântean.

Un nou succes cu emoții pentru Ripensia. Cocoșul a pus probleme până spre final

Rezultatele complete ale etapei a IV-a:

Rundă la mijloc de săptămână cu mici surprize în „D-Timiș”. Dacă ASU Poli și Dumbrăvița merg cap la cap, Ripensia ține aproape după o victorie chinuită la Orțișoara. În schimb, campioana sezonului trecut, CS Ghiroda, a cedat deja pentru a doua oară în noua ediție. A fost azi 1-3 pe terenul puternicei nou promovate din Mașloc.

Marți
ASU Politehnica Timișoara – AS Murani 5-1
Pobeda Dudeștii Vechi – CS Dumbrăvița 0-1

Miercuri
Progresul Gătaia – Timișul Șag 1-3
Progresul Racovița – CFR Timișoara 1-3
CS Giroc – „Marcel Băban” Jimbolia 2-2
Unirea Sânnicolau Mare – FC Auto Timișoara 3-0
Cocoșul Orțișoara – Ripensia Timișoara 1-2
Voința Mașloc – CS Ghiroda 3-1
Arsenal Flacăra Făget – AS Peciu Nou 6-3

Clasament: 1. ASU Poli 12 pt., 2. Dumbrăvița 12, 3. Mașloc 10 … 5. Ripensia 9 … 7. Ghiroda 6 … 17. Jimbolia 2, 18. Auto 0.

Sursa: Sport9
Foto: Sebastian Tătaru

Pe aceeași temă