ASU Poli, pregătită pentru reluarea campionatului. Liderul atacă promovarea cu 25 de jucători în lot: „Obiectivul e să promovăm”

Sâmbătă, ASU Politehnica revine la jocurile din Liga a IV-a Timiș cu un duel tare pe teren propriu. Liderul primește replica câștigătoarei de anul trecut, CS Ghiroda. Alb-violeții sunt optimiști, mai ales că și-au completat lotul cu încă un jucător de calitate, Octavian Drăghici. Obiectivul e clar, la fel ca rivala locală Ripensia, trupa de pe „Știința” vrea în Liga 3.

Cu un punct peste „Ripi” la restart, ASU Poli trebuie mai întâi să treacă de Ghiroda, echipă care i-a răpit anul trecut șansa de accede barajul. Noul „principal” al echipei de pe „Știința” e meticulos și spune că staff-ul său și-a făcut treaba pentru a evita ca echipa să fie surprinsă. Adversarul a făcut câteva mutări interesante în iarnă, precum aducerea pe bancă a antrenorului Remus Steop, „secondat” de Oli Trandu. „Am informații de la Ghiroda, știu formația lor. A fost Toni Foale și Sorin Boiangiu la câte un meci. Deși s-ar putea să fie o surpriză pentru noi, că Jichici e suspendat și vor folosi alt jucător, doar anticipăm cine va fi. Sper să nu avem surprize, ne-am făcut lecțiile… E o echipă foarte bine așezată în teren. Au pus probleme echipelor de nivel superior, au dat și primit destul de greu gol în meciurile de pregătire”, a declarat Sorin Brîndescu, tehnicianul lui ASU Poli.

Antrenorul alb-violeților e încântat și de ultima achiziție, ASU Poli l-a acontat pe Octavian Drăghici, atacant cu 40 de meciuri pe prima scenă. „E un plus pentru noi, comunicăm foarte bine și a făcut treabă bună în aceste zile. S-a integrat foarte bine, mai ales prin modul de comunicare. M-a impresionat Drăghici la primul antrenament tehnic, s-a văzut că este valoric peste nivelul Ligii a IV-a, ne-a prezentat ce a făcut el fizic în ultima perioadă. Cred că e pregătit, să vedem cum se integrează și în colectiv, dar de la primul antrenament colegii l-au asimilat foarte bine. Cred că va fi apt, nu pot să spun dacă titular sau va intra pe parcurs”, a precizat Brîndescu. „Drăghici e ceea ce ne trebuia, un atacant, un număr 9, cum s-a vorbit prin presă”, a spus și Sebastian Novovic, reprezentantul suporterilor.

Sorin Brîndescu a recunoscut că au mai fost jucători doriți de ASU Poli, dar din diferite motive înțelegerile au picat: „Au mai fost jucători pe care i-am dorit, dar li s-a părut prea greu modul cum lucrăm, cu antrenamente zilnice, cantonament… Budur (n.r. împrumutat chiar de la Ghiroda) a venit cu sufletul, a apărut Stancu, pe care-l cunoșteam de la juniori, de asemenea e util, talentat. Și Ion e un jucător de calitate, în partea ofensivă, dar vedem ce rol va îndeplini, precum fiecare. Pentru Contescu ne-am decis în ultima zi înainte de cantonament. Ni l-am dorit pe Ștefanovici, dar nu l-am putut aduce pe acel post. Ne doream un jucător cu potențial ofensiv mai mare și am ajuns la Alex. M-a impresionat cum s-a pregătit și a dat randament, a respectat sarcinile, e și un jucător inteligent. ASU Poli l-a mai luat între buturi pe Octavian Rusu, fostul goalkeeper al Caransebeșului și Becicherecului. S-au mai pregătit cu echipa timișoreană în iarnă Cătălin Crișan și Voin (Muncitorul), dar cei doi nu fac parte din planurile pentru retur”.

„Sper să mai prind două campionate în A”

Prezent al conferința de joi organizată de ASU Poli, căpitanul Leonard Naidin e de asemenea optimist în ceea ce privește parcursul lui ASU Poli. Acesta preconizează că echipa va ajunge în cinci ani pe prima scenă și speră să mai joace și atunci. „Sper că vom avea 19 meciuri cu tot cu cele de baraj. Cred că ne-am pregătit bine, se va vedea sâmbătă. S-au adus jucători de valoare, nu la număr, a început să se închege o familie. Obiectivul e să promovăm în Liga a III-a. Visul cel mare e să accedem cât mai sus și cred că suntem pe drumul cel bun… Eu am acum 35 ani, sper să mai prind vreo două campionate în A și să mă las, cred că drumul început e unul corect. Pe care multe echipe ar trebui să-l înceapă, de jos. Noi avem un grup bun acum. Am încredere că putem promova și la anul în B. Eu văd echipa în prima ligă în cinci ani. Sunt sigur că mulți se vor alătura echipei pe parcurs. Nu mă lasă ce vine din spate să mă retrag”, a explicat Leo Naidin.

„E un duel cu Ripensia, un club bine așezat, ceea ce nu poate decât să ducă la un progres. Sper să ieșim învingători, să o ducem pe Poli acolo unde îi e locul, în fotbalul profesionsist, pas cu pas”, a mai precizat Sebastian Novovic.

În schimb, tehnicianul Brîndescu spune că echipa sa se concentrează pe toate duelurile, deoarece nivelul a crescut foarte mult în Liga a IV-a timișeană. „Teoretic primele două etape nu sunt decisive, deoarece campionatul e lung. Multe echipe au făcut cantonament, și alte cluburi au conștietizat că nu se poat doar prezenta la jocuri, fiecare vrea puncte, echipe precum Mașloc, Sânnicolau, Dumbrăvița, Ghiroda, Dudești, s-au pregătit cu stagii centralizate. Sunt echipe care pot crea probleme dacă nu ești atent. Sunt 17 etape grele. Chiar dacă se discută la nivelul galeriei foarte mult de duelul cu Ripensia, noi cei de la echipă ne gândim la fiecare meci. Poate se va juca până în minutul 95 al ultimei etape, ca anul trecut”, a conchis antrenorul Politehnicii din D.

ASU Poli – Ghiroda se joacă sâmbătă, de la ora 15.00, pe arena „Știința” din Timișoara. În tur, trupa susținută de galerie s-a impus cu 2-0 în comuna din estul orașului.

Ripensia Timișoara relansează atacul pentru promovare. Ce spune Ovidiu Olariu despre jocul cu CS Giroc

Lotul lui ASU Politehnica:

1 Paul Burtic
3 Georgevici Maranescu
4 Narcis Damian
5 Dinu Rebenciuc
6 Alexandru Contescu
7 Madalin Stancu
8 Adrian Neagoie
9 Nicu Fagetan
10 Adrian Ilie
11 Cosmin Ion
14 Sebastian Budur
15 Razvan Ghinescu
16 Samuel Feraru
17 Octavian Draghici
18 Flavius Tulcan
19 Sergiu Iorgovan
20 Leonard Naidin
21 Cristian Galan
22 Brian Filimon
23 Robert Rogojina
24 Ionut Vucea
25 Alexandru Rus
26 Carol Taub
27 Lucian Gavriluta
30 Octavian Rusu

25 de jucători se află în lotul lui ASU Poli pentru retur

17 e numărul pe care-l va avea pe tricou Tavi Drăghici

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă