ASU Poli n-a avut milă de Orțișoara și mai are nevoie de o victorie pentru a deveni campioană. Cisovsky nu a fost uitat de fanii alb-violeți

ASU Politehnica a avut parte de un meci mai ușor decât se aștepta în compania celor de la Cocoșul Orțișoara. Oaspeții pregătiți de Ghiță Chimiuc s-au „tăiat” la 1-0 după ce au rămas cu un om în minus și au cedat la scor pe „Știința”. 6-0 (4-0) a fost scorul final și timișorenii mai au nevoie de doar o victorie pentru a-și asigura titlul de campioni și locul la barajul pentru promovarea în Liga 3.

Gruparea susținută de „druckeri” a jucat mai devreme în runda 31 pentru ca „Băieții în ghete” să participe și la nunta colegului Cristi Gălan, doar pe bancă ieri din cauza unei accidentări. Cocoșul Orțișoara reprezenta ultima trupă care a reușit să-i țină piept lui ASU Poli în acest sezon, dar a cedat după jumătate de oră. Mai întâi Drăghici a deschis scorul cu un șut cu stângul din careu. Apoi, jocul s-a rupt complet după eliminarea lui Românu (min. 34), care a văzut al doilea galben după un fault la Budur. Până la pauză scorul avea să ia proporții. Drăghici (36) a făcut 2-0 simplu din pasa aceluiași Budur. În ultimele două minute ale primei părți Taub avea să marcheze cu un nou șut din partea stângă, iar Drăghici avea să-și completeze hattrick-ul de la punctul cu var după ce Feraru a fost agățat în careu de Ciui. Partea secundă a început cu un ritm mai scăzut, dar tot gazdele au mai punctat de două ori și au făcut în decursul a două minute (73-74). Budur a marcat din „assist-ul” lui Vucea, iar același Tavi Drăghici a închis tabela cu capul după ce portarul i-a respins prima execuție identică.

6-0 și ASU Poli are acum nouă puncte avans față de „Ripi”, locul 2. Roș-galbenii joacă sâmbătă la CFR și e greu de crezut că vor pierde și vor oferi o bucurie devreme alb-violeților. Cel mai probabil liderul va trebui să lupte să-și asigure locul 1 tot la Gara Mare, dar cu Voința Mașloc peste zece zile. Între timp, cele două rivale locale Ripensia și ASU Politehnica, se vor întâlni în Cupa României, faza județeană.

„Am întâlnit o echipă bună, am fost mai atenți, mai responsabili poate, am avut și o doză de prospețime. Săptămâna trecută am avut antrenamente mai tari, le-am spus băieților că nu avem timp când să mai facem antrenamente pentru baraj și s-a văzut și în jocul de la Sânnicolau că nu am avut prospețime. Azi ne-am revenit din starea de oboseală. Am și pregătit meciul pe baza celui din tur, când am făcut greșeli și azi am jucat altceva, am pregătit finalizarea… Noi vrem nouă puncte din următoarele trei meciuri. Vrem să jucăm bine în primul rând, ca să avem încredere și pentru jocurile de la baraj”, a declarat Sorin Brîndescu, antrenorul lui ASU Poli.

Mesaj pentru „Ciso”

Galeria alb-violetă a ținut să-l încurajeze pe Marian Cisovsky, fostul fundaș al Politehnicii, care trece prin momente grele. „Rămâi puternic Ciso!”, a fost scris în limba slovacă pe un banner purtat de jucători la început de meci. Vestea că slovacul suferă de ALS (scleroză laterală amiotrofică) i-a șocat pe fani. „A fost groaznic, toată lumea știa de Cisovsky că dă goluri în Champions League și e căpitan. Când am auzit de chestia asta ne-a dat peste cap. E chiar trist ce se întâmplă, la fel și cu Sergiu al nostru…”, a spus Sebastian „Mihalcea” Novovic, liderul suporterilor. La final fanii au scandat numele celui care era de netrecut pe „Dan Păltinișanu”.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Contescu, Gavriluță, Rebenciuc, Taub – Feraru, Naidin (cpt.), Ghinescu – Ad. Ilie – Drăghici, Budur. Au mai intrat: Filimon, M. Stancu, Al. Rus și Vucea. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Cocoșul Orțișoara: Ciui – Maranescu, Vițan (cpt.), Românu, Bogdan – Kosak, Alexandru, Neagoie, Petrișor – Anagor, Făgețan. Au mai intrat: Livădar, Secotă, Al. Postolache și Arghilian. Antrenor: Gheorghe Chimiuc.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă