ASU Poli, mașină de goluri în partea secundă a meciului cu FC Auto

ASU Poli, mașină de goluri** în partea secundă a meciului cu FC Auto

Alb-violeții veneau pe cai mari în Freidorf după succesele din primele două runde împotriva principalelor contracandidate la titlul județean. ASU Poli s-a aruncat din primele secunde peste tinerii de la FC Auto, dar scenariul până la pauză a amintit de jocul chinuit din primăvară. Partea secundă a început de la 1-1, dar s-a încheiat cu „astronomicul” 7-1 pentru elevii lui Paul Codrea, care au penetrat uneori minut după minut autobaza gazdă.

Cu moralul ridicat după victoriile împotriva Ghirodei și Ripensiei, ASU Poli a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 2 pe terenul denivelat din Freidorf. „Contestatul” Dorin Codrea a ținut probabil buletinul la jambiere când a reluat cu capul o minge scoasă greu de portarul Ilie. În minutul 9 Gălan s-a trezit cu mingea lângă el, dar a trimis slab din apropiere iar peste alte cinci minute Ghinescu a încercat un șut în cros. Auto a trecut și cu puțin noroc peste dominarea apăsătoare din start. Tinerii antrenorului Grațian Rain, absent de la acest joc, au fost cravașați de pe margine de președintele Harry Pinzhoffer și au mizat doar pe statul la pândă al lui Negru ori Formagiu. În minutul 40 gazdele nu mai reușesc să bubuie mingea, aceasta cade în urma unui corner la Ghinescu, care nu mai o plimbă precum colegii săi și trage din voleu la colțul scurt pentru 0-1. Nu trec însă nici trei minute și golul ce părea izbăvitor a fost anulat de reușita lui Negru, care a egalat cu o lovitură de cap la cam singura minge trimisă pe spațiul porții lui Burtic.

Descătușare rapidă prin Iorgovan și „eurogol” Ilie

Codrea a mutat la pauză și dinamicul 4-3-2-1 ofensiv a fost transformat într-un sistem cu două vârfuri veritabile. Nou intratul Sergiu Iorgovan nu a avut nevoie decât de 25 de secunde pentru a înscrie. Mai întâi Al. Ilie s-a opus, apoi mingea a revenit la atacantul advers, care a tras din nou puternic iar bravul portar al lui Auto a respins doar în plasă. Cel mai frumos gol al partidei și reușita care a provocat pană lui Auto avea să vină peste zece minute. Adi Ilie și-a învins tizul cu un șut din afara careului, o boltă frumoasă care a atins transversala înainte de a cădea în poartă. Imediat, în minutul 58 avea să fie 4-1 pentru alb-violeți. Același Iorgovan a înscris la colțul scurt din pasa „Cobrei” Ilie. Jocul s-a calmat apoi sub controlul vizitatorilor. Puștii lui Auto păreau că vor să-și găsească alt teren de joacă, nou intratul Mungiu nu avea cum să mai schimbe scenariul. „Bolidul Poli„ a mai păstrat trei realizări pentru final, la care au înscris câte un gol pe minut. Popoviciu (min. 87) din preluare și demivole, Iorgovan (88) hattrick după o acțiune personală și Gălan (89) cu capul din centrarea lui Făgețan. Cel din urmă și Ionaș au fost probabil mai necăjiți că nu și-au trecut numele pe lista marcatorilor într-un joc încheiat cu scorul de 7-1 pentru echipa lor.

ASU Poli face astfel nouă puncte din nouă posibile în debutul noului sezon și o așteaptă liniștită pe Murani. „CFR”-ul, arena pe care se va dsputa marți jocul din intermediară va fi și el silențios, deoarece va fi cel de-al doilea joc al alb-violeților fără accesul fanilor.

FC Auto Timișoara: Ilie – Semco, Tarpian, Schipor, Staicu – Pitic (cpt.), Al Helou, Pădureanu, Cădariu – Formagiu – Negru. Au mai intrat: Petrovici, Rotaru, Băluță și Mungiu.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Feraru, Gălan, Obrejan, Taub – Popoviciu, Naidin, D. Codrea – Ghinescu, Ionaș, Ilie. Au mai intrat: Iorgovan, Făgețan, Maranescu și Rebenciuc.

VEZI pe Sport9 o GALERIE FOTO de la meci

Ripensia, victorie cu Unirii Sânnicolau Mare într-o partidă cu doi eliminați

Pe aceeași temă