ASU Poli își menține avansul față de Ripensia și după intermediară. „Lacătul” Girocului a fost problematic timp de o oră pe Știința

Unul dintre jocurile considerate ușoare pentru alb-violeți acasă se putea dovedi dificile. ASU Poli a fost chiar condusă, miercuri, de CS Giroc și s-a desprins decisiv abia în partea a doua, deși a dominat complet partida. 6-2 e scorul care nu lasă loc de îndoieli asupra forței liderului, dar la pauză rezultatul era unul nemulțumitor în fața unei trupe cu un lot „franjuri”: 1-1.

La fel ca în tur, Girocul a lovit prima pentru a se vedea apoi umilită pe tabelă. Principala cauză e subțirimea lotului, altfel, oaspeții au în rândul lor câteva talente. Unul dintre aceștia, Alex Duțu, crescut chiar la Poli, a transformat impecabil o lovitură liberă de la circa 18 metri. „Minunea” nu a durat nici 60 de secunde, la faza următoare Drăghici a trimis spre poartă și un apărător nu a putut decât să atingă mingea în drumul spre gol. Tabela a sărit astfel direct la 1-1. Dominarea alb-violetă a fost totală apoi, dar fără concretizare pe tabelă. Fie că la finalizare a fost Vucea, din nou Drăghici, Stancu sau Ghinescu, balonul ba s-a lovit de fundașii adverși, ba nu a găsit cadrul porții. O cauză a fost și jocul defensiv practicat de oaspeți iar când aceștia erau surprinși mai în față, „Băieții în ghete” au iubit prea mult mingea.

Partea a doua a debutat de asemenea furios la poarta lui Coca, Naidin a lovit bara în minutul 48. Peste șase minute avea să vină golul izbăvitor, reușit de același Drăghici, cu capul, la centrarea lui Taub. Minutul 62 a adus un gol și pentru Ghinescu din careu și totul părea să intre pe făgaș normal. Culmea însă, la cam singura acțiune legată în jumătatea adversă Gavriluță faultează în careu și același Duțu reduce din handicap din penalty: 2-3. Surpriza era greu să se întrevadă, mai ales că atacurile furibunde s-au reluat la capătul celălalt. În fine, Drăghici a reușit din „assistul” lui Ghinescu să introducă din nou mingea în plasă (min. 72). Peste cinci minute tot el a făcut 5-2 cu un șut din unghi. După un nou festival de ratări și faze ca în curtea școlii, nou intratul Filimon a stabilit scorul final la o minge revenită din bară.

6-2 și ASU Poli își păstrează ecartul de șase puncte în fața principalei urmăritoare, Ripensia, câștigătoare cu Muraniul (5-1).

Accidentare gravă pentru un girocean

Un fundaș al Girocului a avut parte de o accidentare groaznică la 1-1, Cocora a căzut pe mână și a suferit probabil o fractură. Fundașul a fost înlocuit de singurul om valid al lui Dan Mita pe bancă, de altfel antrenorul oaspeților a avut o prestație exemplară pentru elevii săi în teren. A intrat astfel Știrbu, iar Duțu a trecut în defensivă după singura schimbare a oaspeților. Deși aceștia au avut patru oameni pe bancă, mulți dintre ei nu au putut sosi la meci de la servici.

„S-a acumulat o oarecare stare de oboseală, am avut evenimente în familie pe care le-am sărbătorit și cred că s-a simțit. Am desconsiderat puțin adversarul și nu mi-a plăcut acest lucru. Mai ales în prima repriză, când am jucat dezorganizat și cu jumătăți de măsură. În repriza a doua ne-am respectat pe noi în primul rând și am făcut ce a trebuit, am avut foarte multe ocazii. Am suferit la finalizare, dar am concretizat până la urmă șase dintre ele”, a declarat Sorin Brîndescu, tehnicianul lui ASU Poli.

ASU Politehnica: Burtic – Feraru, Gavriluță, Gălan, Taub – Naidin (cpt.), Rebenciuc – Vucea, M. Stancu, Ghinescu – Drăghici. Au mai intrat: Al. Contescu, A. Ilie, Filimon și Budur. Antrenor: Sorin Brîndescu.

CS Giroc: C. Coca – C. Dumitru, Cocora, An. Popa, Toader – Vătafu, Al. Duțu, D. Mita, Boicu, D. Andrei – Celik. A mai intrat: Știrbu. Antrenor: Dan Mita.

Suporterii lui ASU Poli s-au alăturat unei campanii ultras internaționale

Fanii timișoreni au afișat ieri la jocul favoriților din Liga a IV-a, cu CS Giroc (scor 6-2), un banner în memoria suporterului polonez decedat weekend-ul trecut după ce a fost împușcat în gât de forțele de ordine. Ultrașii din toată lumea vor afișa astfel mesaje care condamnă și modul în care acționează poliția poloneză.

Pe 2 mai un meci din liga a patra poloneză s-a transformat într-un coșmar. Utrașii lui Concordia Knurów au invadat terenul la jocul cu Ruch Radzionkow iar unul dintre suporterii intrați pe teren, Dawid Dziedzic, a fost împușcat cu un glonț de cauciuc în zona gâtului. Viața suporterului nu a mai putut fi salvată. Suporterii din Polonia au protestat în stradă în urma tragediei și au lansat un apel către toate grupările ultras din lume pentru a afișa mesaje de susținere pentru Dawid și familia sa și, totodată, să condamne acțiunea poliției.

Un astfel de banner a putut fi văzut ieri, pe „Știința”, unde suporterii lui ASU Poli au afișat două texte în poloneză: „Spoczywaj W Pokoju Dawida!” și „Kurwa Policja”. Primul s-ar traduce: „Odihnește-te în pace Dawid!”, în timp ce al doilea e o înjurătură adresată forțelor de ordine. Fanii timișoreni au fost printre primii care au transmis mesajul care face parte din ceea ce se anunță o campanie internațională amplă. Echipa timișoreană a jucat într-o etapă intermediară, dar în weekend-ul acesta bannere asemănătoare vor putea fi văzute pe mii de arene din toată lumea.


 

Vezi rezultatele etapei a 28-a, intermediară:

Progresul Gătaia – Auto Timișoara 3-2
Ripensia Timișoara – AS Murani 5-1
ACS Ghiroda – „Marcel Băban” Jimbolia 6-1
AS Peciu Nou – ACS Dumbrăvița 2-3
Arsenal Flacăra Făget – CFR 1933 Timișoara 0-4
Voința Mașloc – Timișul Șag 2-1
Cocoșul Orțișoara – Progresul Racovița 4-1
Unirea Sânnicolau Mare – Pobeda Dudeștii Vechi 3-1
ASU Politehnica Timișoara – CS Giroc 6-2

Clasament: 1. ASU POLI 80 pct., 2. Ripensia 74, 3. Ghiroda 58, 4. Dumbrăvița 57, 5. Mașloc 56 … 16. Giroc 16, 17. Peciu Nou 15, 18. Auto 7.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă