ASU Poli e aproape să îl transfere pe Alin Stoica! „E un câștig imens, toți l-au văzut la TV jucând!”

Mihai Andries 20 Apr. 2013, 09:10 Ligi județene
ASU Poli e aproape să îl transfere pe Alin Stoica!**

ASU Poli este aproape să dea o nouă lovitură de imagine. Alin Stoica, fotbalist care a fost în probe în această săptămână la divizionara secundă UTA, dar care nu a corespuns cerințelor de acolo din cauza vieții extra-sportive, este foarte aproape de a ajunge la o înțelegere cu formația de Liga a 5-a.
 

Este un fotbalist prea mare pentru clubul nostru, joacă mai mult noaptea. Adică, de seara până dimineața. Apoi, dimineața la 8 își închide antrenamentul și se odihnește. Și noi cum nu avem meciuri în nocturnă, la o oră atât de înaintată, nu prea avem ce face cu el. E un om ratat„, a fost vertictul dur dat de finanțatorul „Bătrânei Doamne”, Adrian Marțian, în urmă cu două zile.

Conștient că îi va fi greu să își găsească un contract la o formație din primele două ligi, fostul internațional a ales Timișoara, motivat fiind de proiectul de pe Bega și de modul în care suporterii susțin necondiționat echipa.

Venirea lui Alin Stoica la ASU Poli se potrivește perfect, formația bănățeană pierzându-și de curând unul dintre „motoare”. Iosif Rotariu a ales să accepte oferta de a deveni secundul lui Balint la Vaslui, iar plecarea lui a lăsat un gol mare în echipă.

E un câștig pentru echipă, dacă se va reuși legitimarea lui. Le va ridica și băieților moralul, cu toții au auzit cu siguranță de el. Alin Stoica ar fi o soluție bună, având în vedere că la mijlocul terenului stăm puțin mai prost cu calitatea, mai ales după plecarea lui Roti și după ce am ratat legitimările lui Ciobai și Nincsovics în iarnă„, a declarat directorul tehnic al alb-violeților, Antonio Foale, pentru druckeria.ro.

Oficialul formației de liga a 5-a a explicat pentru sursa citată și cum au decurs „negocierile” dintre cele două părți.

L-a sunat pe Paul Codrea și a spus că vrea să vină. Firește, Paul l-a întrebat de ce nu s-a dus dincolo (n.r. – ACS Poli), iar el a spus că vrea să vină să joace pentru suporteri. E bine că sunt atrase astfel de nume la echipa noastră. Acest lucru se datorează numărului mare de suporteri care ne susțin meci de meci, e un public hotărât, care știe ce vrea, cu un proiect bun, cu o sinceritate ieșită din comun. Față de ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc, aici e totuși altceva, e așa cum ar trebui să fie. Există seriozitate, transparență, fără implicații politice sau interese ascunse ale vreunui patron„, a mai spus Foale.

Alin Stoica a plecat din România în 1996 de la Steaua la Anderlecht. A jucat la belgieni până în 2002, perioadă în care strâns 128 de partide și a marcat 28 de goluri, apoi s-a transferat la Club Brugge unde a stat până în 2004. În 2005 a fost achiziționat de Siena, iar din acel moment cariera sa a intrat pe un trend descendent.

Mihai Andries 20 Apr. 2013, 09:10 Ligi județene
Pe aceeași temă