ASU Poli, doar remiză la Șag în primul amical al verii

ASU Poli, doar remiză la Șag în primul amical al verii

Formația de pe „Știința” a înregistrat doar un egal, scor 1-1, în primul amical din presezon, jucat pe terenul Timișului Șag. Pentru ASU Politehnica urmează partida de Cupă cu Millenium Giarmata iar antrenorul Paul Codrea se confruntă cu probleme importante de lot. Mai mulți jucători de bază din sezonul trecut trebuie să-și reînnoiască înțelegerile cu alb-violeții.

Deși a început cu o formulă care e viabilă pentru partida de miercuri cu Giarmata, și prin prisma situației legitimărilor, ASU Poli a avut probleme în prima repriză la Șag. Colega de eșalon a deschis scorul în prima parte. Timișorenii au egalat pe final prin Ionaș, din penalty, atacant care trebuie de asemenea să fie relegitimat, el aparținând de Ghiroda. Nici Rebenciuc, Dorin Codrea și Ghinescu nu sunt încă „rezolvați” și pentru noul sezon, astfel că până miercuri alb-violeții trebuie să se miște rapid.

O noutate printre cei testați a fost și prezența atacantului Dan Rațiu (30 ani), crescut la Poli, care a și obținut penalty-ul din care s-a egalat. 

„Nu ne-am descurcat destul de bine în prima parte. În a doua au evoluat toți jucătorii noi. Încă nu știu pe cine mă voi baza. Să vedem cum îi luăm, dacă vor fi împrumutați. Avem jucători pe care-i putem relegitima, care au revenit la noi. Sper că vom avea mai mulți apți, acum sunt circa 12-13”, a declarat Paul Codrea pentru SPORT9.ro.

ASU Poli: Burtic (Mândrea) – Obrejan, Gălan, Brînzan, Maranescu – Vucea, Popoviciu, D. Codrea, Ilie – Iorgovan, Făgețan. Au mai intrat: Rogojină – Contescu (LPS Banatul), Ionaș, Feher, Damian (ex-FC Poli), Rebenciuc, Giuricici (LPS Banatul), Baidoc (Giarmata), Ghinescu, Rus (LPS Banatul), Rațiu și Timofte (Șandra).

„Giarmata, favorită”

Poate și prin prisma actualelor probleme de lot, tehnicianul Paul Codrea o vede pe divizionara C din Giarmata favorită pentru jocul din Faza I a Cupei României. „E o echipă de C care are nume importante. O să fie un meci greu, știm asta. Ei sunt favoriți… Știu la ce să mă aștept”, a spus Codrea.

Millenium a pierdut la limită tot astăzi într-un test cu ACS Poli, scor 0-1. Jocul de Cupă dintre ASU Politehnica și CS Millenium va începe miercuri, de la ora 17.30 pe arena „Știința”.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă