ASU Poli câștigă o nouă luptă strânsă cu tinerii Jimboliei. Drăghici a reușit o nouă „dublă”

La fel ca în partidele trecute, puștii lui Marcel Băban au fost învinși de ASU Poli, dar nu fără a lupta până la capăt pe teren. Tinerii Jimboliei au egalat liderul de două ori și au avut momente bune de joc în care i-au ținut pe alb-violeți în propria jumătate. Gazdele s-au impus însă treptat și au câștigat cu 4-2, obținând trei puncte prin care păstrează distanța față de urmăritoarea Ripensia.

În ciuda vântului puternic timișorenii de pe „Știința” au reușit să deschidă scorul relativ rapid împotriva trupei de la graniță. Era minutul 13 când Tavi Drăghici puncta din centrul carelului după o lovitură liberă lucrată de elevii lui Sorin Brîndescu. Oaspeții au continuat însă curajos partida și Ștefănescu amenința prima dată buturile lui Burtic, dar mingea trimisă de el din lovitură liberă a trecut peste poartă. Deși meciul a avut un ritm rapid, marile ocazii s-au lăsat așteptate. Ghinescu și Vucea au căutat desprinderea, dar golul avea să vină imediat la poarta lor. În minutul 31 Oprea cade în duel cu Gavriluță și se acordă penalty. Execuția de la punctul cu var i-a aparținut mezinului familiei Băban. Denis, și tabela indica 1-1. Spre surprinderea tuturor următoarele minute le-au aparținut vizitatorilor, care i-au băgat în ședință pe fundașii amfitrioni, fără a pericilita însă și poarta. Finalul de repriză avea să fie tensionat. După ce Radu se opune șutului lui Ghinescu, tot el respinge o minge până la Drăghici, care se afla în spatele balonului la prima fază. Cu toate acestea golul a fost anulat eronat la semnalizarea tușierului Olariu. Drăghici a mai amenințat o dată poarta oaspeților, dar golul de 2-1 avea să vină în prelungirile primei părți, când Ghinescu l-a învins pe portarul Jimboliei cu un șut puternic la colțul scurt din interiorul careului.

Când totul părea să meargă în favoarea alb-violeților, partea a doua a început cu golul de 2-2 reușit de Jimbolia. Doda l-a găsit pe Hârdău în careu, iar tânărul atacant a trimis perfect la colțul lung. Minutul 53 avea să-i readucă însă pe alb-violeți în avantaj. Intrat la pauză, Flavius Tulcan oferă o nouă execuție de senzație din lovitură liberă, dacă împotriva Ripensiei a marcat din lateral, acum a făcut-o de pe zonă centrală, dar de la o distanță mai mare, mingea mușcând sub transversală și intrând în poartă. Nici la 2-3 elevii lui Ilie Rotariu nu au fost descurajați și pe final Doda putea să mai provoace un „șoc” la poarta cealaltă. Până la urmă avea să se facă 4-2, același Drăghici neuitând că trebuie să semneze câte o dublă pe meci, la fel cum a făcut-o în precedentele trei ocazii, practic de când e titular la ASU Poli. El a trimis acum din apropiere balonul în plasă după ce s-a luptat cu fundașii adverși.

„Marcel Băban” Jimbolia a trebuit să se recunoască din nou învinsă de trupa susținută de galerie, dar jocul tinerilor vestici e îmbucurător, de altfel toată partida s-a desfășurat într-un ritm mult superior eșalonului 4. Cu cele trei puncte ASU Poli revine la +6 în fața urmăritoarei „Ripi”.

Puștii lui ASU Poli, echipament la fel ca favoriții

În pauza partidei grupa de copii născuți în 2003 și 2004, pregătită de Iulian Prodana, a primit un nou set de echipament de la susținătorii lui ASU Poli. Acesta e identic cu cel purtat de Drăghici și compania. Micuții care evoluează la juniori D prin două echipe au fost aplaudați la centru terenului și s-au bucurat după modelul celor mari în fața galeriei, numeroasă și cu ocazia partidei cu Jimbolia.

ASU Politehnica: Burtic – Al. Contescu, Gavriluță, Gălan, Taub – M. Stancu, Filimon – Vucea, Ad. Ilie, Ghinescu – Drăghici. Au mai intrat: Tulcan, Feraru, Budur și Damian. Antrenor: Sorin Brîndescu.

„Marcel Băban” Jimbolia: I. Radu – Doda, Ugocian, Sicoe (cpt.), Ștefănescu – C. Stan, Timiș, Macovei, Oprea – D. Băban – Hârdău. Au mai intrat: B. Bătrânu, Țăranu, Iosimovici și Palade. Antrenor: Ilie Rotariu.

„Am avertizat de luni că va fi un meci greu, dar se pare că nu am pătruns foarte bine în mintea jucătorilor. Au fost destul de relaxați. Asta va fi problema noastră pentru întreg returul, fiecare echipă care joacă împotriva noastră se mobilizează la maximum și noi trebuie să fim la fel de concentrați. Nu ne permitem să fim mai relaxați. Am luat două goluri care mă nemulțumesc. Știam că sunt jucători tineri care aleargă mult, trebuia să compensăm prin inteligență, nu am fost suficienți cât să nu creăm tensiune. Am înscris totuși patru goluri, eram mai liniștiți dacă nu primeam gol”, a declarat la final Sorin Brîndescu, tehnicianul lui ASU Poli.

„În general sunt mulțumit de jocul băieților azi. Dacă nu erau greșelile individuale, lipsa de experiență care s-a văzut, puteam să scoatem mult mai mult din acest joc. Mă aștept la mai mult în viitor, au demonstrat și azi că sunt de mare perspectivă și sper să obțină rezultate mai bune. Felicit echipa gazdă, care a jucat fotbal, meritată victoria în final. Am pornit mai greu, pe finalul turului echipa a crescut și eu mă așteptam, am văzut calitățile lor individuale și pregătirea pe care am făcut-o. E bine că a venit acest test util cu ASU Poli și vedem și noi unde ne aflăm”, a spus Ilie Rotariu, antrenorul lui „Marcel Băban” Jimbolia.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă