ASU Poli a câștigat cu un scor total neobișnuit, la debutul în D!

Autor: Mihai Andries Publicat: 10 Aug. 2013, 18:02 Actualizat: 11 Aug. 2013, 21:08 Ligi județene

Chiar dacă Timișoara are, de câteva săptămâni, o echipă clasată pe podiumul Ligii I, alb-violeții din campionatul județean nu au fost abandonați de suporteri. Peste 500 de fani i-au însoțit pe fotbaliștii lui Paul Codrea la Făget (95 de kilometri de Timișoara), pentru primul meci din această stagiune a Ligii a IV-a. Politehnica s-a impus categoric, cu 9-2, demonstrând că este o candidată serioasă la promovare.
 

Pentru ASU Politehnica au jucat mai mulți fotbaliști transferați în această vară. Dintre aceștia, atacantul Flavius Tulcan s-a remarcat cel mai mult, înscriind trei goluri și pasând decisiv pentru încă o reușită a timișorenilor. Au mai debutat pentru alb-violeți fostul internațional de juniori Birău (19 ani), Vucea, Neagoie, Ionuț și Oberșterescu.

Timișorenii au început excelent jocul, ajungând să conducă în minutul 32 cu 4-0. A intervenit, totuși, o relaxare a fundașilor lui Poli în finalul primei reprize și la începutul celei de-a doua. Gazdele au marcat primul gol în minutul 42, apoi au ratat un penalty în minutul 47 și au înscris pentru 2-4 în minutul 58. Jucătorii lui Codrea s-au trezit imediat și au risipit emoțiile suporterilor prin cinci goluri marcate în ultima jumătate de oră, trei dintre acestea purtând semnătura lui Tulcan. Și golgheterul din sezonul trecut, Marchiș, a fost în formă, înscriind și el trei goluri.

Codrea: „Cine vine aici, vine cu sufletul”

Antrenorul timișorenilor e bucuros că nu are, momentan, niciun motiv să se gândească la revenirea pe teren, deoarece echipa lui se descurcă foarte bine.

„Băieții mi-au făcut o surpriză. Știam că terenul e foarte mare, că suntem o echipă de calitate și, dacă jucăm cum trebuie să jucăm noi, mă gândeam la o victorie categorică. Dar la diferența asta de scor nu mă așteptam. Am avut emoții mari la începutul reprizei a doua și cred că acolo a fost un moment psihologic. Dacă ei reușeau să facă 4-3, altfel era meciul. Așa am pățit și în amicale, avem unele momente în care echipa se relaxează și atunci suferim, dar pe final s-a văzut diferența de valoare. Eu am zis întotdeauna că vreau să reușesc ca antrenor să fac în așa fel încât echipa să nu aibă nevoie de mine. Avem jucători de calitate și îi felicit pe băieți, au făcut un joc foarte bun”, a declarat Codrea după meci.
Fotul internațional român nu e deranjat de faptul că suporterii lui Poli s-au împărțit în două, e doar bucuros că fanii care veneau anul trecut la meciuri în Liga a V-a au rămas alături de alb-violeți. „Așteptăm și mai mulți suporteri. Dacă noi reușim să facem rezultate foarte bune, să avem un fotbal bun, și lumea va veni alături de noi. E mare orașul, se poate împărți și în trei și în patru și în cinci, nu e nicio problemă că se împarte în două. Foarte bine, cine simte să vină aici, să vină aici și cine simte să meargă acolo, să meargă acolo (n.r., pe stadionul „Dan Păltinișanu”). Aici e fotbal de Divizia D, acolo e fotbal de Divizia A, e o mare diferență, dar dacă oamenii aceștia vin aici, înseamnă că vin cu sufletul”, a declarat antrenorul lui ASU Politehnica.

Arsenal Flacăra Făget – ASU Politehnica 2-9 (1-4)

Au marcat: Mihali ”42, Jivan ”58 / Marchiș ”12, ”27, ”69, Vucea ”13, Popoviciu ”32, Tulcan ”62, ”72, ”84, Oberșterescu ”82.

ASU Politehnica: Burtic – Birău, Gălan, Obrejan (”75 Oberșterescu), Feher (”66 Ionuț) – Ad. Ilie, Popoviciu, A. Stoica (”50 Neagoie), Vucea (”66 Făgețean) – Marchiș, Tulcan.

 

Articol scris de Radu FAUR
Foto Florin BULIGA

Autor: Mihai Andries Publicat: 10 Aug. 2013, 18:02 Actualizat: 11 Aug. 2013, 21:08 Ligi județene
Pe aceeași temă