„Altoirea” arbitrului cu nuiaua și arsul vacii cu țigara, nivelul la care s-a coborât în campionatul județean

Se știe că fotbalul județean oferă etapă de etapă tot felul de scene surprinzătoare, unele hazlii, însă, din păcate, predomină cele de violență ale căror protagoniști sunt jucătorii, oficialii și chiar finanțatorii echipelor. De cele mai multe ori, printre victime se numără arbitrii, însă la meciul dintre FC Puiești și Petrolul Berca, din etapa a 10-a a Ligii a IV-a Buzău, scor 3-2, disputat în ultima zi a lunii octombrie, și o biată vacă a avut de suferit din cauza teribilismului conducătorului echipei gazdă.

Minutele de prelungiri ale derbiului rundei trecute din Liga a IV-a Buzău l-au scos în evidență pe patronul formației râmnicene, FC Puiești. Nemulțumit de o decizie a brigăzii de arbitri și extrem de nervos, Gelu Preda l-a „altoit” cu o nuia pe arbitrul asistent de pe partea cu tribuna. Acest lucru se petrecea chiar în ultimele minute ale jocului, atunci când jucătorii săi alergau din răsputeri pentru a menține rezultatul pozitiv, 3-2, după ce în minutul 67 aveau 3-0.

Individul s-a dat în stambă când, după ce a rupt o creangă dintr-un copac, a mers în direcția arbitrului asistent Eugen Alexandru și, fără ca acesta să bănuiască nimic, în momentul în care a ajuns în spatele său, a început să-l lovească de peste gard cu nuiaua în cap. Atenționat cu privire la incident, centralul partidei, Cătălin Vulpe, a mers imediat la colegul său și, după ce s-a consultat cu acesta, a decis ca partida să continue, având în vedere că mai erau doar de minute de jucat.

Până atunci, finanțatorul celor de la Puiești, suspendat la acest joc și care a urmărit meciul de după gard, a avut un comportament grobian și față de un animal nevinovat. Preda și-a vărsat nervii pe o vacă aflată în apropierea sa. Pentru că tot venea spre el, a încercat mai întâi s-o frigă cu țigara, iar, în cele din urmă, chiar sub privirile unor polițiști care se amuzau, a lovit-o cu o sticlă de plastic.

VEZI CRONICA și o GALERIE FOTO de la meciul de la Puiești

În ultima etapă, a 11-a, rezultatele din Liga 4 au fost următoarele:

Olimpia 2010 Râmnicu Sărat – Victoria Boboc  5-1
Vointa Lanuri – Steaua Săhăteni  11-0
Locomotiva-Viitorul 2010 – Viitorul Vernești  5-4
AS Săgeata – Carpați Nehoiu  1-1
Petrolul Berca – Recolta Sălcioara  13-0
Gloria Vadu-Pasii – FC Puiești 1-5
Șoimii Siriu – Avântul Spartac Zărnești 1-6
Diadema Gheraseni – Metalul LPS Buzău 2-0

Articol și foto de Adi SOARE

Pe aceeași temă