Alb-violeții, lideri solitari! ASU Poli, victorioasă și în derby-ul județean cu Ghiroda

Marius ANGHEL 30 Aug. 2013, 21:47 Ligi județene

Formația pregătită de Paul Codrea a trecut și de hopul de care se temea poate cel mai mult. ASU Poli Timișoara a învins formația CS Ghiroda cu 3-0 în derby-ul Ligii a IV-a Timiș și e deocamdată singura formație din județ cu maximum de puncte după cinci jocuri disputate.

Suporterii alb-violeți s-au mobilizat exemplar pentru meciul considerat cel mai tare din toamnă de pe teren propriu. Peste o mie timișoreni au răspuns la invitația galeriei, care a pus bannere de promovare prin oraș. Jucătorii lui Paul Codrea s-au montat și ei pentru a nu repeta isprava din sezonul trecut când au cedat acasă cu Racovița.

După doar două minute vitezistul Făgețan înscria deja pentru Poli din județ după e a fost lansat de fosta „perlă” a Anderlecht-ului, Alin Stoica. Peste o jumătate de oră, același vârf de atac recidiva în mod asemănător, scăpat singur cu portarul, de această dată servit fiind de un alt nume cu rezonanță, Adi Ilie. Oaspeții au revenit în joc fără însă a marca iar scorul final a fost stabilit de înlocuitorul primului marcator, Emanuel Ardelean, care a punctat după o respingere greșită a portarului advers.

ASU Poli – Ghiroda 3-0 a fost primul joc al rundei a cincea din D-Timiș, restul partidelor urmând să se dispute sâmbătă. Înaintea acestei etape formația oaspete avea și ea maximum de puncte, alături de Poli și Progresul Gătaia – echipă care-i poate egala mâine pe timișoreni la puncte, dacă se impune acasă cu Real Dragșina.

Echipa susținută de suporterii alb-violeți urmează să joace duminică la prezentarea divizionarei secunde ASA Tg. Mureș.

ASU Politehnica – CS Ghiroda 3-0 (2-0)
Au marcat: Făgețan (2, 33) și Ardelean (77)

Poli: Burtic – Birău, Secotă, Gălan, Maranescu – Vucea (67” Ionuț), Stoica, Popoviciu (cpt.), Ilie (77” Vișan) – Făgețan (63” E. Ardelean), Tulcan (90” Opriș).

„Eu zic că astăzi echipa mai valoroasă a câștigat. Vreau să-l felicit pe Alin Stoica pentru efortul depus astăzi, și nu doar pe el, ci pe toată echipa. Sunt mulțumit de modul în care am arătat azi. Le-am și spus băieților să intre tare, să dea gol repede, ca adversarii că joacă la noi acasă. Cred că o diferență de două goluri era mai realistă, deși pe final puteam face chiar 4-0”, Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica Timișoara

Articol și foto de Cornel BIHOLARI

Marius ANGHEL 30 Aug. 2013, 21:47 Ligi județene
Pe aceeași temă