Academia Rapid, depunctată! Steaua se desprinde în lupta pentru promovare, giuleștenii arată cu degetul spre AMFB: „Ne-au dat OK-ul să folosim jucătorul”

Marius ANGHEL 20 Dec. 2017, 17:40 Ligi județene
Academia Rapid, depunctată!** Steaua se desprinde în lupta pentru promovare, giuleștenii arată cu degetul spre AMFB:

Academia Rapid a pierdut la „masa verde” partida cu AS Tricolor, câștigată cu 3-1 pe teren, ca urmare a contestației făcute asupra lui Cristian Muscalu. Jucătorul a evoluat pentru giuleșteni, dar era deja legitimat la un club din străinătate, astfel că nu avea drept de joc, conform regulamentului, lucru sesizat la momentul respectiv de gsp.ro. Muscalu a evoluat în două partide, cu AS Tricolor și CS Victoria.

Decizia Comisiei de Disciplină a AMFB:

„În baza Art. 86 alin. 8.1 RD, rap. la Art. 23 alin. 1 lit. b) și c), rap. la Art. 24 A alin. 1. lit. b) din RSTJF, se sancționează jucătorul Muscalu Valentin Cristian cu suspendare 12 etape și penalitate sportivă 1500 lei.

În baza Art. 86 alin. 10.5, sancționează AS Academia Rapid cu pierderea jocului din Liga 4, Et. 5, prin forfait. Omologhează rezultatul jocului AS Academia Rapid – AS Tricolor din Et. 5, Liga 4, cu scorul de 3-0 în favoarea echipei AS Tricolor. Se sancționează AS Academia Rapid cu 1500 lei.”

Rămâne întrebarea de ce Academia Rapid nu a fost sancționată cu meci pierdut la „masa verde” și cu Victoria, deoarece și în acea partidă a evoluat Muscalu.

Interesant este că decizia vine la scurt timp după ce Colonelul Cristian Petrea, comandant la Steaua, a fost ales în funcția de vicepreședinte al Asociației Municipale de Fotbal București (AMFB), subiect prezentat pe larg în ProSport.

În urma acesti decizii, Steaua se detașează la trei puncte de Academia Rapid. Vârful clasamentului, la finalul turului,arată în felul următor: 1. Steaua 38p., 2. Academia Rapid 35p., AS Tricolor 35p, 4. CS FC Dinamo 28p.

Conducătorii Academiei Rapid vor face contestație la această decizie a Comisiei de Disciplină a AMFB.

Academia Rapid arată cu degetul spre AMFB: „Ne-au dat OK-ul: «Da, domnule, faceți-i o fișă și o legitimație nouă!». Nu pot înțelege cum noi putem fi în culpă, iar AMFB-ul să se extragă din treaba asta!”

Decizia de a sancționa Academia Rapid cu pierderea meciului contra AS Tricolor pentru folosirea ilegală a fotbalistului Muscalu vine la nici măcar o săptămână după Adunarea Generală cu scântei în care Adrian Olariu, administrator la clubului pedepsit acum, a contestat alegerea colonelului Petrea, de la Steaua, ca vicepreședinte al AMFB.

Acum, Olariu spune că refuză să asocieze cele două evenimente – opoziția sa la alegerea lui Petrea și sancțiunea de acum -, dar afirmă clar că Academia Rapid a luat decizia de a legitima jucătorul după consultări cu AMFB. Oficialul grupării din Giulești a explicat, pentru ProSport, că emisarii acestui club au luat legătura cu absolut toate forurile din fotbalul românesc care puteau clarifica lucrurile: AJF Dâmbovița, foști oficiali ai echipei din Tărtășești, FRF, AMFB. „Mi se pare că e o măsură mai mult decât incorectă. E o măsură fără fundament juridic. Dacă au luat-o, acum trebuie să o și motiveze. Vom face recurs. Mergem la AMFB, apoi la federație, dacă e cazul”, spune Olariu.

Vorbind despre coincidența că acest caz a fost amânat două luni la Comisia de Disciplină a AMFB, pentru a fi soluționat contra Academiei după Adunarea Generală cu scandal, Olariu încearcă să fie reținut: „Nu vreau să mă gândesc la lucrul acesta. Refuz să fac această analogie. Se ridică un semn de întrebare, dar nu vreau să plec de la premisa aceasta. Bineînțeles că, sincer să fiu, luam în calcul acest verdict, având în vedere noile schimbări de la AMFB…”.

Adrian Olariu a descris, pentru ProSport, toate drumurile făcute de delegații Academiei Rapid înainte de a-l legitima și folosi: „Am luat legătura cu AJF Dâmbovița, unde am cerut fișa jucătorului. Ni s-a spus că nu există o fișă a jucătorului la ei pentru că echipa din Tărtășești a intrat în faliment și s-a desființat. Am întrebat delegatul echipei din Tărtășești, unde jucătorul ne-a spus că a jucat în ultimii doi ani, care e situația legitimațiilor pentru fotbaliști. Delegatul ne-a spus că nu mai are legitimațiile pentru că nu se mai ocupă. Nu știa nimic. În acel moment, am mers la FRF, crezând că, dacă Muscalu a fost jucător la Ceahlăul, ar putea fi o fișă acolo. La FRF – același răspuns, n-aveau fișa jucătorului. Atunci ne-am întors la AMFB. Rețineți că de comun acord cu AMFB am făcut o nouă legitimare și o nouă fișă! Nu noi, Academia Rapid, am făcut fișa jucătorului. Și nu noi ne ocupăm de legitimări. Noi depunem doar niște cereri de legitimare. OK, ne asumăm responsabilitatea. Da, ne-a mințit jucătorul. Dar ce măsuri puteam să mai luăm noi, din moment ce am întrebat jucătorul unde a evoluat ultima oară, ne-a spus că la Tărtășești, am luat legătura cu AJF Dâmbovița și cu delegatul, ne-au spus că n-au documente? Unde ne mai puteam interesa? Ne-am adresat la AMFB, care ne-a dat OK-ul: «Da, domnule, faceți-i o fișă și o legitimație nouă!». Ceea ce am și făcut. Eu am emis legitimația? Eu am făcut fișa jucătorului? Nu pot înțelege cum noi putem fi în culpă, iar AMFB-ul să se extragă din treaba asta. Noi suntem vinovați, ei nu!”.

Marius ANGHEL 20 Dec. 2017, 17:40 Ligi județene
Pe aceeași temă