Abatorul Slobozia, în lupta pentru supremație: „Ne propunem pentru retur un parcurs fără greșeală”

Marius ANGHEL 20 Dec. 2014, 15:17 Ligi județene
Abatorul Slobozia, în lupta pentru supremație:**

Chițoiu – Zamfir, Radu, Croitoru, Pîrvu – Vizuroiu, Matei – Șolcînea, Avram, Baltă – Gheorghe. Așa ar arăta un prim „11” al Abatorului Slobozia după turul campionatului, fără a-i neglija pe Nohai, Tronaru, Șincan sau Hertu. Sunt fotbaliști cu experiență, în simbioză cu tineri care își doresc să se afirme. De aici s-a născut progresul Abatorului din acest sezon și locul 2 la finalul turului Ligii a IV-a Ialomița, cu șanse reale de a ataca supremația și ulterior promovarea în Liga a III-a, situație în care echipa din Slobozia n-a mai fost de multă vreme.

Unul dintre artizanii acestei reabilitări este antrenorul Ion Ionescu, cel care se află din primăvară pe banca tehnică a echipei patronate de Nicolae Bunea. Cu domnia sa am dialogat atât despre Abatorul, cât și despre juniorii Unirii Slobozia, de a căror pregătire continuă să se ocupe.

– Domnule Ionescu, ați preluat echipa de undeva de la mijlocul clasamentului și ați adus-o pe locul 2, cu șanse reale la promovare. Cum s-a produs transformarea?
– Am imprimat mai multă disciplină și, totodată, mentalitate pozitivă jucătorilor. Am reușit să-i fac să respecte mai mult această echipă care, după cum știți, s-a bătut mai tot timpul la acest nivel pentru locurile fruntașe, iar ani buni a activat în Liga a III-a. A contat mult și această infuzie de tineri din pepiniera Unirii Slobozia…

– Vorbim de Chițoiu, Manase, Șolcînea, Avram și Pîrvu. Cu siguranță însă și jucătorii maturi au avut un rol substanțial…
– Fără îndoială! La Abatorul există un grup de jucători cu mare experiență, și vorbim aici de Vizuroiu, Nohai, Tronaru sau Baltă. În rest, mai există un nucleu format din fotbaliști la rândul lor tineri, ceea ce face ca echipa noastră să aibă una dintre cele mai scăzute medii de vârstă din Liga a IV-a. Împreună, acești băieți au făcut din Abatorul o echipă care a crescut de la meci la meci. În plus, patronul Nicolae Bunea a creat o atmosferă foarte bună la echipă, împreună cu fiica sa, Andreea Bunea, care la rândul ei s-a implicat foarte mult în bunul mers al lucrurilor.

„Ca bază sportivă suntem pregătiți, cu siguranță. Și domnul Bunea își dorește să promoveze și să se mențină în Liga a III-a”

– Se anunță un retur de foc în care vă bateți la promovare cu Fierbinți, Țăndărei sau Munteni Buzău. De care dintre ele vă temeți cel mai mult?
– Sincer, cel mai teamă îmi este de noi înșine, pentru că în acest moment doar de noi depindem. Îmi doresc pentru retur un parcurs fără greșeală și cred că acest lucru este posibil, însă doar cu multă muncă din partea jucătorilor. Pe de altă parte, trebuie să o recunoaștem, cele trei echipe de care ați vorbit sunt foarte bune. Avem de-a face cu echipe tinere, cum este cazul Țăndăreiului și chiar al celor din Munteni Buzău, dar și cu o echipă alcătuită din jucători foarte experimentați, cazul Unirii Fierbinți.

– Pentru dumneavoastră ar fi a doua promovare în trei ani, după acea reușită cu Unirea. Are Abatorul capacitatea de a face față rigorilor Ligii a III-a?
– Ca bază sportivă suntem pregătiți, cu siguranță. Terenurile și vestiarele sunt de un nivel foarte bun. Din discuțiile pe care le-am avut am înțeles că domnul Bunea își dorește să promoveze și să se mențină în Liga a III-a. Avem, cum am mai spus, mulți jucători tineri, cărora domnia sa își dorește să le ofere șansa de a se afirma la un nivel mai ridicat. Totodată, ne dorim ca această colaborare cu Unirea Slobozia să continue pentru că toată lumea ar avea de câștigat pe plan sportiv din asta.

– Campionatul se reia pe 7 martie 2015. Când începeți pregătirile de iarnă și ce transferuri vă mai doriți?
– Reluăm pregătirea în jurul datei de 20 ianuarie și sperăm să fixăm și câteva jocuri amicale. Ar mai fi loc de 2-3 jucători și aș dori să mergem pe aceeași linie și să cooptăm tot oameni tineri, de 19-20 de ani. Tot timpul mi-a plăcut să obțin rezultate dând credit fotbaliștilor tineri și, pe undeva, asta m-a făcut să mă implic și la Abatorul.

„La ora actuală se succed câteva generații foarte talentate, pe care le putem crește atât pentru echipa-fanion, cât și pentru alte echipe”

– În paralel, vă continuați activitatea la juniorii A ai Unirii unde, deși anul acesta s-au petrecut schimbări majore în lot, sunteți din nou în cărți pentru turneul semifinal…
– Echipa de juniori A a avut, într-adevăr, rezultate frumoase anul trecut, iar în vară au ieșit din juniorat vreo nouă copii. Am completat lotul cu băieți născuți în ”97, au venit vreo trei copii și din județ și, printr-o motivare bună, am reușit să să obținem și în această formulă rezultate apreciabile. Ei au în fața lor exemple concrete, gen Teodorescu, Topală sau Alexe, din experiența cărora pot înțelege că prin seriozitate pot la rândul lor să facă pasul spre echipa mare a Unirii. Altfel, m-aș bucura mult ca echipa juniorilor A să ajungă într-o fază superioară a acestui campionat… Pentru că, dacă nu-ți fixezi obiective înalte, nu poți avea rezultate. La ora actuală se succed câteva generații foarte talentate, pe care le putem crește atât pentru echipa-fanion, cât și pentru alte echipe, ridicând astfel valoarea fotbalului din județul nostru. Aceste generații s-au născut din munca pe care am depus-o în echipă în ultimii ani, alături de domnii profesori Prepeliță, Basarab sau Milea, contând și pe sprijinul semnificativ al domnului director sportiv Ilie Lemnaru.

Clasamentul la finalul turului în Liga a IV-a Ialomița:

1.   Unirea Fierbinți     15     13     0     2     61-21     39p     +18
2.   Abatorul Slobozia    15    12    1    2    68-20    37p    +16
3.   Victoria Munteni Buzău     15     12     0     3     42-18     36p     +15
4.   Victoria Țăndărei    15    11    2    2    60-24    35p    +11
5.   Recolta 2008 Gheorghe Lazăr     15     10     0     5     51-33     30p     +9
6.   Recolta Gheorghe Doja    15    8    1    6    52-38    25p    +4
7.   Andriaș Andrășești     15     7     3     5     41-29     24p     +3
8.   Recolta Bărcănești    15    6    3    6    38-39    21p    -3
9.   CS Amara     15     6     1     8     27-44     19p     -5
10. Olimpia Rădulești    15    6    0    9    39-51    18p    -3
11.  Viitorul Axintele II     15     5     1     9     21-29     16p     -8
12.  FC Traian    15    5    1    9    34-45    16p    -8
13.  Unirea M. Kogălniceanu     15     4     1     10     44-58     13p     -11
14.  Voința Reviga    15    4    1    10    29-58    13p    -8
15.  Viticola Agrofam Fetești     15     2     0     13     25-76     6p     -18
16.  Spicul Colilia    15    1    1    13    11-60    4p    -20

Sursa: Independent online

Marius ANGHEL 20 Dec. 2014, 15:17 Ligi județene
Pe aceeași temă