A debutat pe pășune! Codrea a dat ieri primele sale indicații de pe margine într-un meci oficial

Marius ANGHEL 18 Mar. 2013, 12:33 Ligi județene

Îmbrăcat cu o geacă pe care scria AC Siena, Paul Codrea, omul care care a jucat peste 100 de meciuri în Serie A, a dat ieri primele sale indicații de pe margine într-un meci oficial.

Paul Codrea a debutat ieri ca antrenor principal pentru ASU Poli Timișoara, în meciul câștigat în deplasare, la Liebling, 3-0 cu Gran Plaz. Iosif Rotariu și alți patru jucători importanți au fost indisponibili, din diferite motive, iar terenul a fost atât de denivelat încât niciuna dintre cele două echipe nu a putut să lege mai mult de trei pase la firul ierbii. Dar aceste condiții au trecut în plan secund, odată ce suporterii alb-violeți și-au făcut apariția în jurul terenului, moment în care aproape că s-a dublat populația satului. Cei 500 de fani care au făcut deplasarea s-au așezat pe unde au putut: în „peluza” care duce la vestiare sau în apropierea celor două cimitire care împrejmuiesc terenul: „peluza Belu” sau „tribuna eternității”.

A căutat degeaba marcajul pentru antrenori

În schimb, Codrea, antrenorul celei mai iubite echipe din Timișoara, a fost calm. Nu i-a scăpat nicio înjurătură și și-a încurajat mereu jucătorii, strigându-i după porecle. „Bine, Pingu”, „Bravo, Mucea”, le-a strigat fostul tricolor jucătorilor în alb-violet.

Neobișnuit cu fotbalul pe pășune, Codrea a fost protagonistul unor faze care au stârnit zâmbete în jurul său. Noul antrenor al lui ASU Politehnica și-a întrebat secundul, la câteva minute după începerea jocului: „Unde-i linia? Până unde am voie?”. De fapt, micuța bancă de lemn era la nici doi metri distanță de tușă. După pauză, „începătorul” Codrea l-a întrebat pe managerul sportiv al Politehnicii: „Sorine, cum facem schimbările? Îl anunțăm direct pe arbitru?”, o ipostază comică, însă totuși mai onorabilă decât a unor antrenori care așteaptă indicații din lojă. Dacă pe margine emoțiile au fost mari, ASU Poli nu a avut probleme pe teren. S-a impus cu 3-0 și i-a făcut un debut fericit lui Codrea. „Băieții s-au descurcat și mi-au oferit o victorie frumoasă. Probabil că va fi mai ușor după ce voi intra și eu pe teren. E mai greu pe bancă”, a spus Codrea, care se va legitima și ca jucător la ASU Poli după ce își va rezolva litigiul cu Rapid.

Eu am fost plecat mult timp din Timișoara și nu m-am bucurat prea mult de galeria lui Poli. Mă bucur că ne susțin atât de mulți oameni
Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica Timișoara

A fost un meci de campionat județean, dar galeria a făcut ca el să pară ca în Champions League
Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica Timișoara

Comuna Liebling a fost invadată ieri de fanii alb-violeți, care au sărbătorit la final prima victorie cu Paul Codrea antrenor

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 18 Mar. 2013, 12:33 Ligi județene
Pe aceeași temă