A dat goluri pentru Farul, acum este tăvălit pe coclaurile Ligii a IV-a

Mihai Andries 26 Sep. 2012, 01:49 Ligi județene

Ce a mai rămas din divizionara secundă Callatis Mangalia, retrasă din competiții din cauza datoriilor enorme, joacă acum în al patrulea eșalon al fotbalului constănțean, pentru Viitorul Pecineaga. În curând însă, echipa se va numi Callatis 2012 și își propune ca în doi ani să revină în Liga a 2-a.

După un campionat 2011-2012 de succes, la Mangalia a picat bomba: Callatis a spus pas întrecerilor în care era angrenată. Tocmai în anul în care împlinea 50 de ani de activitate, clubul a fost sugrumat de problemele financiare.

Unii dintre jucători au plecat la alte echipe, iar opt dintre ei, împreună cu antrenorii Mugurel Cornățeanu (principal), Aurel Chelu (secund) și Florin Adam (cel care pregătește portarii), au hotărât că continue la Mangalia și să o ia de la zero, într-un nou proiect: FC Callatis 2012.

„Am încercat o colaborare cu două echipe, Eolica Baia și Unirea Focșani, însă nu s-a concretizat nimic. Atunci a apărut FC Callatis Mangalia 2012, sub patronajul Primăriei locale. A trebuit să începem de la Liga a IV-a, printr-o colaborare cu Viitorul Pecineaga, echipă al cărei nume îl purtăm până când ne ies actele de la Judecătorie”, a declarat Mugurel Cornățeanu.

De la FC Viitorul la Vulturii Cazino

Atât pentru tânărul tehnician, fost atacant la Callatis, FC Farul, Lokeren, Steaua (cu care a ieșit campion, în sezonul 1997/1998), Beveren sau Turnhout, cât și pentru foștii jucători mangalioți (L. Marin – I. Posteucă, Evdochim, I. Florea, Cogali, Bolat, Calagi și Doicaru – foto dreapta, fostul vârf al Farului și al Ceahlăului Piatra Neamț) să joace la Liga a IV-a este o încercare, căreia trebuie să-i reziste.

De la partide, sezonul trecut, cu Farul, Viitorul, Delta Tulcea sau Săgeata, Doicaru (33 de ani), fotbalist care a înscris de 12 ori în Liga 1, joacă acum împotriva unor echipe precum AS Cogealac, Vulturii Cazino, Aurora 23 August, Victoria Cumpăna sau Sparta Techirghiol.

„Este dificil pentru toată lumea. Ne chinuim. La Liga a IV-a, condițiile sunt cum sunt. Amatorism, terenuri execrabile. La meciurile de acasă nu avem probleme, pentru că jucăm la Mangalia, dar în deplasare ne e foarte greu. Meci de meci încerc să îmi conving jucătorii să fie profesioniști. Este un test teribil pentru noi. Un prag în viață pe care trebuie să-l călcăm cu toții. Fotbalul din Mangalia traversează cel mai greu an al său”,
mai spune Cornățeanu.

Arbitrii s-au schimbat în mașină

Foștii jucători ai Callatisului și tehnicienii lor trec, în fiecare săptămână, prin episoade tragi-comice, care abundă în fotbalul mic. „E de-a râsu – plânsu. De exemplu, la Cogealac, meciul a început cu zece minute întârziere, pentru că foaia oficială nu fusese completată în timp util. De asemenea, terenul nu era tușat, iar noi nu aveam unde să ne schimbăm. Arbitrii s-au echipat în mașină. Apoi, ți-e și frică să joci contra unora dintre adversari care în viața de zi cu zi sunt bodyguarzi. Tot la Cogealac, un fotbalist a intrat la rupere la un băiat de-al meu, de era să-i fractureze piciorul. Arbitrul abia a scos cartonașul galben, spunând că nu a fost un fault intenționat, care, în plus, a venit în urma unei șicanări. La un meci de la Mangalia, penalty clar pentru noi, însă arbitrul se face că plouă. Știi ce-mi zice? «A fost, dar e 4-0 pentru voi, ce rost mai are să-l dau?»”, povestește Mugurel Cornățeanu.

Întăriri în iarnă

Foștii fotbaliști de la Callatis, alături de tineri din propria pepinieră și de jucători de la o altă echipă din Mangalia desființată, Grupul Școlar Ion Bănescu, joacă de cinci meciuri sub denumirea de Viitorul Pecineaga. Din cele cinci partide, au câștigat patru și au făcut un egal, aflându-se pe locul doi în clasament, la egalitate de puncte cu CS Agigea.

„Obiectivul nostru e să revenim în doi ani în Liga a II-a. Vor fi două sezoane grele, de sacrificiu. Din iarnă, sper să mă întăresc cu fotbaliști buni, care să facă ușor tranziția de la Liga a IV-a la Liga a III-a și apoi la a II-a”, mai spune Cornățeanu.

Sursa: Ziua de Constanța

Mihai Andries 26 Sep. 2012, 01:49 Ligi județene
Pe aceeași temă