Călin Moldovan a preluat o nouă echipă, după despărțirea de FC Brașov. Va conduce marea perdantă a barajului de promovare în Liga 3 din această vară

Marius ANGHEL 01 Sep. 2022, 17:23 Liga 4
Călin Moldovan a preluat o nouă echipă, după despărțirea de FC Brașov. Va conduce marea perdantă a barajului de promovare în Liga 3 din această vară

Călin Ioan Moldovan (55 de ani) și-a găsit o nouă echipă pe care să o antreneze după ce s-a despărțit de FC Brașov. Va conduce un club cu nume din Liga a 4-a Sibiu.

”Principalul” care a condus în mare parte din sezonul trecut de Liga 2 echipa FC Brașov și pe care a salvat-o de la retrogradare în urma barajului cu Poli Timișoara, dar căruia nu i-a fost prelungit contractul și pentru noua ediție de campionat a semnat cu AFC Inter Stars Sibiu, formație prezidată de Teodor Birț și care se vrea continuatoarea mult mai cunoscutei Inter Sibiu.

Călin Moldovan este noul antrenor al echipei Inter Stars Sibiu, cea care se vrea continuatoarea Interului Sibiu

Inter Stars a fost marea perdantă a barajului de promovare în Liga 3 din această vară. Echipa înființată în 2020 de Birț, după despărțirea de FC Hermannstadt, a defilat în Liga a 4-a Sibiu, însă la barajul cu Olimpic Zărnești (1-1 la Zărnești și 1-2 la Sibiu) s-a încurcat și și-a ratat obiectivul.

După acest eșec, echipa din Sibiu a fost de nerecunoscut și în Cupa României, în Faza Regională, unde a pierdut ambele jocuri din grupa sa: 1-6 cu ACS Târgu Mureș și 2-3 la ACSM Codlea.

Zilele trecute, clubul care în sezonul trecut l-a avut ca antrenor pe Marius Zăvoi a anunțat oficial că noul ei antrenor principal este Călin Moldovan.

”Călin Moldovan este noul antrenor principal al FC Inter Sibiu!
Începând din 15 august FC Inter Sibiu are un nou antrenor, el se va ocupa de pregătirea echipei pentru obținerea celor mai bune rezultate în noul sezon competițional care va începe în septembrie.
Tehnicianul a semnat cu Inter pentru un an de zile, iar obiectivul său este “promovarea”.
Călin este născut în anul 1967 și vine din Brașov. A mai antrenat echipe de tradiție în liga 2 și a 3 a, cum ar fi: FC Brașov (2021 – 2022), Corona Brașov (2019 – 2021), AFC Hărman (2018 – 2019), Metalurgistul Cugir (2015 – 2018), FC Zagon (2013 – 2013), Luceafărul Oradea (2011 – 2013).
Îi dorim mult succes pe banca interiștilor!”, a transmis clubul sibian în data de 26 august.

Echipa sibiană va avea un adversar redutabil în acest sezon: ACS Mediaș

În noul sezon de Liga a 4-a Sibiu, care va avea la start un număr de 14 echipe și va debuta în data de 3 septembrie, adică la finalul acestei săptămâni, Inter Stars nu va mai avea o misiune la fel de facilă în a câștiga campionatul și a obține biletul pentru barajul de promovare în Liga 3.

În afară de FC Avrig, echipa preluată de Călin Moldovan are un adversar și mai redutabil: nou-înființata ACS Mediaș.

Echipa care duce fotbalul mai departe în localitatea de pe malurile Târnavei Mare, după ce Gaz Metan a retrogradat din Liga 1 și va dispărea de pe harta sportului rege din România, după 75 de ani de existență, a fost înscrisă în Liga a 4-a după ce FC Interstar Sibiu i-a cesionat locul la acest nivel.

ACS Mediaș va avea un buget uriaș pentru primul an al existenței sale, ”undeva la 5-600.000 de euro”, după cum spunea Ionuț Buzean, președintele său.

În prima etapă, FC Inter Stars Sibiu va juca acasă cu Sparta Mediaș, iar ACS Mediaș începe tot pe teren propriu, cu AFC Agnita.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/liga-4/noua-echipa-a-mediasului-ia-startul-din-liga-4-dupa-ce-si-a-cesionat-locul-de-la-interstar-duel-pentru-promovare-intre-fc-inter-si-urmasii-gazului-19243463

https://liga2.prosport.ro/liga-4/mediasul-are-o-noua-echipa-de-fotbal-dupa-disparitia-clubului-gaz-metan-ionut-buzean-eric-de-oliveira-si-doru-dudita-prezinta-noul-proiect-buget-impresionant-pentru-formatia-care-ar-putea-porni-din-19238209

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/grupele-fazei-regionale-a-noii-cupa-romaniei-s-au-incheiat-si-au-stabilit-cele-sapte-finale-cs-dinamo-a-fost-eliminata-la-fundulea-inter-stars-sibiu-inca-n-a-trecut-socul-ratarii-promovarii-in-liga-19237368

https://liga2.prosport.ro/liga-4/frf-a-respins-contestatia-celor-de-inter-stars-campioana-sibiului-ramane-in-liga-4-olimpic-zarnesti-se-poate-bucura-pe-deplin-de-accederea-in-liga-3-minai-stere-ironii-la-adresa-adversarilor-19236702

Marius ANGHEL 01 Sep. 2022, 17:23 Liga 4
Pe aceeași temă