Zărneștiul are echipă de Liga 3! Campioana Brașovului a câștigat barajul cu Inter Stars Sibiu. Portarul Levi Mihok a ajuns la spital și a aflat de promovare de la un brancardier

Adi MARICA 27 Jun. 2022, 10:27 Liga 4

Olimpic Zărneşti, campioana județului Brașov, a câștigat cu scorul de 2-1 manșa retur a barajului cu Inter Stars Sibiu, campioana Sibiului, și a promovat în Liga 3. Golurile victoriei zărneștenilor pe stadionul Obor din Sibiu au fost marcate de Mielușoiu și Mariean, în timp ce pentru gazde a înscris înainte de pauză, din penalty, Adi Greavu.

În tur, la Zărnești, cele două echipe au terminat meciul la egalitate, scor 1-1.

Olimpic Zărneşti a reușit la Sibiu ce n-a putut acasă, să învingă Inter Stars și să promoveze în Liga 3

Elevii lui Mihai Stere au început meciul curajos, iar Mariean a avut prima șansă de a deschide scorul chiar în minutul 1. Pe un contraatac rapid, Berloiu a centrat perfect în fața porții, iar Mielușoiu a marcat din 3 metri. Sibienii au acuzat șocul primirii golului, iar zărneștenii s-au apărat organizat. Din minutul 20, gazdele au început să preseze, iar Levi Mihok a avut două intervenții excelente la șuturile lui Stoia și Tineiu.

Pe finalul primei reprize, Tineiu a scos un penalty ușor acordat după un duel cu Albu, iar Greavu a transformat fără emoții. Prima repriză s-a încheiat cu o ocazie uriașă a oaspeților, Albu a șutat în diagonală, Maier a respins, iar Micliș a șutat în stâlpul din stânga al porții sibiene.

În debutul părții secunde, jucătorii lui Stere au ratat o ocazie mare prin Ioan Șerban, cap din 8 metri, dar Maier a fost salvat de transversală!

În minutul 55, Mihok s-a accidentat în urma unui duel aerian. Meciul a fost întrerupt preț de 15 minute, după care portarul brașovean a fost transportat cu salvarea la spital. Imediat după reluarea jocului, Mariean i-a readus pe zărneșteni în avantaj cu un șut de la 20 de metri! Jocul a fost fragmentat, sibienii au atacat haotic, doar în minutele de prelungiri au fost periculoși, însă defensiva campioanei Brașovului, în frunte cu portarul Olaru a fost la înălțime.

  • Olimpic Zărneşti: Mihok (Olaru 55) – Dobre, Somandru, Șerban, Albu (Portic 46) – Sg. Mihai (Nicodim 36), Miclis, Afrasinei – Berloiu, Mariean, Mielușoiu
    Antrenor : Mihai Stere

Bogdan Chirițescu, în culmea fericirii: ”E cea mai frumoasă zi din viața mea”

Bogdan Chirițescu, președintele clubului Olimpic Zărnești, a fost copleșit de emoții la finalul meciului de la Sibiu, în care echipa pe care o conduce a obținut promovarea în Liga 3.

”E cea mai frumoasă zi din viața mea. E o bucurie mare la Zărnești! Avem o bază sportivă nouă, avem echipă în Liga 3, avem suporteri!”, a spus, la finalul meciului de la Sibiu, Bogdan Chirițescu.

Portarul Levi Mihok a ajuns la spital și a aflat de promovare de la un brancardier!

Unul dintre artizanii promovării echipei Olimpic Zărnești este experimentatul portar Levi Mihok, care a apărat senzațional în ambele manșe.

În returul de la Sibiu, Mihok a dat siguranță defensivei, a scos două mingi grele la scorul de 1-0, însă în debutul părții secunde a suferit o comoție și, după circa 15 minute în care a primit îngrijiri medicale, a fost transportat cu salvarea la spital! Scorul era 1-1 și nimic nu era decis.

”Îmi amintesc că am boxat mingea în duel cu un adversar care m-a împins și am dat cu capul de pământ. M-am speriat, pentru că nu mai vedeam clar și îmi vâjâia capul! Medicii de pe salvare mi-au spus că trebuie să merg la spital. La CT nu s-a văzut nimic, dar neurochirurgul a insistat să rămân în spital până luni. Am fost externat pe propria răspundere”, a spus Levi Mihok, cel care a ieșit din spital sâmbătă seara, în jurul orei 23:00. Meciul a început la ora 17:30.

Brancardierul i-a dat vestea promovării. Mihok, impresionat de fanii zărneșteni

Portarul zărneștenilor a aflat în spital, de la un brancardier, că echipa sa a reușit promovarea! ”Eu am aflat că am promovat de la un brancardier! I-am spus să intre pe site, la Monitorul Expres, să vadă. Nu avea semnal pentru că ne aflam la subsol, a ieșit și când s-a întors mi-a dat vestea cea bună!”, a povestit Mihok.

Portarul brașovean spune că toți jucătorii Zărneștiului au fost motivați la maxim. ”Sincer, acum nu realizăm ce am realizat la Sibiu. Unitatea grupului și faptul că nu am renunțat în niciun moment au fost factorii decisivi. Pe noi ne-a motivat cel mai mult faptul că am fost luați peste picior de cei de la Sibiu, că suntem bătrâni, că nu avem valoare… Fotbalul se joacă pe teren, nu în birouri. Am jucat pentru noi și pentru acești suporteri minunați care au venit alături de noi, în număr atât de mare, la Sibiu. Mă bucur din toată inima că noi am reușit să-i facem fericiți. Au fost cu adevărat al 12-lea jucător! Hai Celuloza!”, a mai spus Levi Mihok.

Mihoc a stat opt luni după o accidentare gravă

Levi Mihok a avut parte de un sezon de coșmar. La mijlocul lunii septembrie 2021, în timpul meciului Olimpic Zărnești – AS Weidenbach, scor 4-0, din etapa a 3-a a Ligii a 4-a Brașov, Levi a suferit o accidentare gravă: ruptură de ligamente la genunchi.

A fost operat la începutul lunii noiembrie 2021, iar o jumătate din costurile operației a fost achitată de coechipieri, antrenor, suporteri și club!

După aproape opt luni de recuperare, Mihok a revenit pe gazon abia la începutul lunii mai, iar Stere a mizat pe el în finalul sezonului.

Foto: FC Inter Sibiu

Adi MARICA 27 Jun. 2022, 10:27 Liga 4
Pe aceeași temă