„Zimbrii” din Hațeg revin în forță

18 Aug. 2009, 13:00 Liga 3

 

Echipa de fotbal Retezatul Hațeg a renăscut precum pasărea Pheonix din propria cenușă, iar în noul campionat va evolua în Liga a III-a, Seria a V-a.

La o lună după ce au depus la Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara o cerere prin care solicitau ca echipa să nu fie înscrisă în nicio competiție pentru sezonul 2009-2010, oficialii clubului Retezatul Hațeg s-au răzgândit. Vinerea trecută, cu o săptămână înainte de startul campionatului Ligii a treia, campioana și câștigătoarea Cupei României faza județeană 2009 a fost înscrisă în Seria a V-a a Ligii a III-a, deși, între timp, cererea de retragere a ajuns pe masa Comisiei de Competiții a Federației Române de Fotbal.

 

Președintele executiv al Retezatului, Gabriel Iacoboni, a explicat pentru liga2.ro miraculoasa revenire în competiții a echipei din Țara Hațegului. "S-a ivit posibilitatea să ne înscriem în Liga a III-a și am făcut toate demersurile necesare. Totul a fost legal, în conformitate cu regulamentele Federației Române de Fotbal. Retezatul a avut prioritate, deoarece sezonul trecut a fost campioană de județ și a disputat și un baraj de promovare în liga a treia pe care l-a pierdut", a explicat Iacoboni.

Astăzi, este programată o ședință a celor cinci acționari ai clubului, împreună cu reprezentantul Primăriei Hațeg, al cărei principal punct de discuție va fi asigurarea bugetului echipei pentru noul sezon. "Avem sprijinul Primăriei Hațeg, împreună cu care vom stabili bugetul. Nu cred că vor fi probleme cu banii. Pentru primul an ne-am propus menținerea în Liga a III-a", a mai spus președintele Retezatului Hațeg, Gabriel Iacoboni.

 

"Acționarii clubului nu mai erau interesați de participarea echipei în campionatul județean. Vroiau Retezatul Hațeg în Divizia C, să facă performanță" (Gabriel Iacoboni, președinte Retezatul Hațeg)

 

 

20 de ani au trecut de la ultima participare a Retezatului Hațeg în Liga a III-a

 

 

Huza, uns antrenor al Retezatului

Azi, cu 4 zile înainte de startul campionatului, Hațegul nu avea definitivat încă lotul cu care va ataca sezonul 2009-2010 și nici nu știa ce echipă va întâlni în runda de debut, care este programată vineri, de la ora 17.30. "Suntem pe ultima sută de metri. Încă mai facem legitimări de jucători", a spus președintele Gabriel Iacoboni, care l-a confirmat pentru postul de antrenor principal pe fostul jucător al Jiului Petroșani, Daniel Huza, care îl va avea ca secund pe Cristian Niță. Doar 5 jucători din lotul cu care Retezatul Hațeg a câștigat sezonul trecut Liga a IV-a și Cupa României – faza județeană 2009 au fost păstrați în echipă: Ov. Popescu, Gavriluți, Turcu, Pițigoi și M. Daj.


Simeria și Hațeg, în Serie de 16 echipe

Vineri s-au stabilit la FRF ultimele detalii privind noul sezon al celui de-al treilea eșalon. Astfel, după o săptămână de incertitudine, a fost stabilită componența finală a seriilor din Liga a III-a. Iată care este componența finală a Seriei a V-a: ACS Recaș, CFR Timișoara, Viitorul Sânandrei, FC Timișoara II, Progresul Gătaia, Mamma Mia Becicherecu Mic, Unirea Sânnicolau Mare, Poli 2002 Timișoara (toate din județul Timiș), Gloria Arad, CS Ineu, Național Sebiș (toate din județul Arad), Marmosim CFR Simeria și Retezatul Hațeg (ambele din Hunedoara), Minerul Mehedinți, Pandurii Târgu Jiu II și Jiul Rovinari (toate din Gorj). De asemenea, s-a luat decizia ca pe 6 octombrie să se dispute o etapă intermediară, pentru a compensa amânarea cu o săptămână a returului.

 

Articol scris de Sami Tamaș

18 Aug. 2009, 13:00 Liga 3
Pe aceeași temă