Dan Bona, lider cu Retezatul Hațeg la finalul turului în Liga a 4-a Hunedoara: ”În iarnă se vor schimba multe lucruri în bine la echipă”

Adi MARICA 04 Nov. 2021, 11:55 Liga 4

Dan Bona (52 de ani) a plecat în vară din fotbalul brașovean după 27 de ani de activitate ca fotbalist și apoi ca antrenor. ”Bonetti”, originar din Hunedoara, a acceptat oferta celor de la Retezatul Hațeg, echipă din Liga a 4-a Hunedoara.

”Am acceptat oferta celor din conducerea lui CSO Retezatu Hațeg pentru proiectul fotbalistic pe termen lung propus de conducerea executivă, dar și pentru a fi alături de părinții mei, care sunt din zonă. Echipa este susținută de Consiliul Local și Primăria Hațeg, dar și câțiva sponsori importanți. Este un proiect serios, infrastructură este bună, avem două terenuri bune de iarbă, vestiare mărite, echipament de calitate”, spunea Bona la începutul mandatului la noua sa echipă.

Retezatul Hațeg, pe primul loc în Liga a 4-a Hunedoara cu Dan Bona antrenor

Meticulos și având o experiență vastă în spate, Bona a mișcat lucrurile la echipa hunedoreană, care a terminat turul campionatului Ligii a 4-a Hunedoara pe primul loc. În cele nouă etape disputate, Retezatul Hațeg a înregistrat șase victorii, două egaluri și un eșec, totalizând 20 de puncte.

Podiumul este completat de CSM Mihai Viteazu Vulcan și Inter Petrila, ambele cu câte 20 de puncte, dar echipa antrenată de Bona este pe primul loc grație golaverajului superior.

Liderul Ligii a 4-a Hunedoara la finalul turului are cea mai bună apărare, doar cinci goluri primite în nouă jocuri, în schimb, la capitolul goluri marcate, cei de la Retezatul sunt abia pe locul 5, cu 24 de goluri înscrise.

”E un bilanț bun. Păcat că am început turul cu două egaluri acasă, cu Vulcan și Petrila, apoi totul a mers bine până la eșecul cu cei de la Geoagiu. Este o serie echilibrată, echipele de aici joacă mai agresiv, dar așa a fost întotdeauna în Valea Jiului. Mai jucăm în această toamnă câteva etape din retur și sper să continuăm seria rezultatelor bune. Primul pas este să ajungem în play-off. Primele patru echipe merg în play-off, unde se înjumătățesc punctele, iar echipa câștigătoare merge la barajul de promovare. În iarnă se vor schimba multe lucruri în bine la echipă. Vom căuta să întărim lotul. Condițiile sunt mult peste nivelul Ligii a 4-a, clubul este susținut de Consiliul Local și Primărie, dar și un sponsor important”, spune Bona.

Bonus pentru antrenor: un meci de Champions League!

Luna trecută, la invitația sponsorului echipei, Dan Bona și un antrenor secund, dar și câțiva jucători au mers la Barcelona la meciul catalanilor din Champions League cu Dinamo Kiev.

”Impresionant din toate punctele de vedere. Liga Campionilor este ceva de vis și mă bucur că am avut șansa să văd pe viu un astfel de meci”, a spus Dan Bona despre experiența trăită la Barcelona

27 de ani în fotbalul brașovean. Vârful carierei l-a avut la Corona Brașov, pe care a promovat-o din Liga 5 până în Liga 1

Dan Bona a ajuns în fotbalul brașovean ca fotbalist în 1994, la Tractorul Brașov. Apoi a mai jucat la Metrom și Precizia Săcele, la toate cele trei echipe în Liga a 2-a.

A început antrenoratul la juniorii Preciziei Săcele (2000-2003). După trei sezoane la juniori, Bona a trecut al seniorii Preciziei timp de trei ani în Liga 2, în perioada 2003-2006. Din 2006 a preluat Unirea Tărlungeni, cu care a promovat în Liga 3 și unde a stat până în 2008.

Vârful carierei de antrenor al lui Dan Bona a fost la Corona Brașov cu care a reușit să promoveze succesiv din Liga a 5-a până în Liga 1 (2008-2014).

În ultimii ani, Bona a antrenat ca principal pe Unirea Tărlungeni în Liga 2 (2014-2016), Olimpic Cetate Râșnov în Liga 3 (2016-2018), AFC Hărman în Liga 3 (2018- 2019). În ultimele sezoane, Bona a antrenat la Academia Celta – Colțea Brașov, dar și la AFC Hărman, în Liga 4. În ultimul an, Bona a făcut parte din stafful tehnic al celor de la SR Brașov în Liga 3, alături de Liviu Nicolae și Ioan Naghi.

Foto: Retezatul Hațeg

https://liga2.prosport.ro/liga-4/dan-bona-pleaca-din-fotbalul-brasovean-dupa-27-de-ani-este-in-declin-total-infrastructura-este-inexistenta-va-conduce-retezatul-hateg-19191053

Adi MARICA 04 Nov. 2021, 11:55 Liga 4
Pe aceeași temă