Vlad Opriș consideră că Fotbal Comuna Recea e dezavantajată de decizia luată la Liga 3: ”Multe nu sunt de spus, cred eu că am fost puţin nedreptăţiţi”

Răzvan STÎNGĂ 15 May. 2020, 16:34 Liga 3
Vlad Opriș consideră că Fotbal Comuna Recea e dezavantajată de decizia luată la Liga 3: ”Multe nu sunt de spus, cred eu că am fost puţin nedreptăţiţi”

Finalizarea sezonului de Liga 3 prin disputarea unui meci de baraj pentru deciderea promovatelor, în seriile în care diferența dintre primele două clasate este mai mică de patru puncte, continuă să fie dezbătută de echipe. Cele care sunt pe locul 2 dau dreptate deciziei Federației Române de Fotbal, considerând că hotărârea este cât se poate de corectă, în timp ce primul loc contestă varianta.

Vlad Opriș: ”Consider că la un baraj de promovare, şansele echipelor sunt egale. Vor fi meciuri de luptă şi cred că cea mai mare problemă va fi căldura”

Această situație se regăsește și în Seria 5, acolo unde liderul Fotbal Comuna Recea (35 puncte) va juca baraj cu Minaur Baia Mare (33 de puncte). Fundașul Vlad Opriș, de la Recea, și-a expus opinia. Fotbalistul de 23 de ani consideră că în acest mod, echipa sa este nedreptățită pentru că i se ia avantajul de două puncte, iar decizia dă o mână de ajutor formației din Baia Mare.

Inevitabilul s-a produs, ca să spun aşa. Era greu de crezut că Liga a 3-a poate continua în condiţiile actuale. Cât despre barajul pentru promovare, multe nu mai sunt de spus, cred eu că am fost puţin nedreptăţiţi. Adică ni s-au luat două puncte aiurea. Însă, aceasta este decizia Federaţiei, noi jucătorii trebuie să ne pregătim în continuare şi să fim pregătiţi pentru ceea ce va urma şi sper ca acest baraj să se joace doar pe teren.

Consider că la un baraj de promovare, şansele echipelor sunt egale. Vor fi meciuri de luptă şi cred că cea mai mare problemă va fi căldura.  E un factor negativ pentru ambele echipe. Nu ştiu cum va fi lupta cu Minaur după atâta pauză, dar noi trebuie să câştigăm, asta ştiu sigur”, a declarat Vlad Opriș, pentru Sportul Sălăjean.

Minaur Baia Mare, de partea cealaltă a ”barierei” 

În tabăra adversă, nu mai târziu de începutul acestei săptămâni, antrenorul celor de la Minaur Baia Mare, Dorin Toma, dădea dreptate deciziei FRF, într-o discuție cu Liga2.ro: ”Consider că scenariul propus de oficialii FRF și președintele Răzvan Burleanu eu zic că e cel mai apropiat de adevăr, în condițiile în care campionatul nu mai poate fi dus la bun sfârșit cu număr de jocuri rămase. Noi ne dorim să jucăm și ne-am dori să jucăm acest campionat, sub o formă sau alta, pentru a fi decis pe teren. Așa ar fi moral și fair-play.

Ținând cont că mai erau de disputat 14 etape, în joc fiind 42 de puncte, diferența de două puncte din acest moment fiind nesemnificativă, eu spun că barajul e cea mai bună și cea mai corectă departajare. Acest lucru îl spuneam și dacă eram pe primul loc. Tot același punct de vedere îl aveam. Ținând cont de perioada asta în care suntem acum, în care nu se pot juca toate etapele sau un play-off, eu zic că echipa campioană trebuie să se decidă pe teren și barajul mi se pare cea mai corectă și justificată decizie care poate fi luată”.

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 15 May. 2020, 16:34 Liga 3
Pe aceeași temă