Situație critică la o echipă din Liga 3! A rămas fără antrenori și jucătorii cu salarii mari

Răzvan STÎNGĂ 27 Dec. 2023, 15:20 Liga 3
Situație critică la o echipă din Liga 3! A rămas fără antrenori și jucătorii cu salarii mari

Viitorul Ianca, locul 9 în Seria 2 din Liga 3, a decis și ea să facă schimbări importante de lot, așa cum a mai procedat, de exemplu, și Minerul Ocna Dej (Seria 10). A început să se despartă de fotbaliștii cu salarii mari, astfel că menținerea în divizie va fi un obiectiv greu de realizat.

Clubul din județul Brăila a luat această hotărâre, cel mai probabil, pentru că în acest sezon a rămas fără obiectiv. Este matematic în play-out, iar menținerea în Liga 3 știm cu toții că nu mai este o problemă de sezoane bune, indiferent că s-ar termina pe o poziție retrogradabilă. Din acest motiv, reducerea cheltuielilor pentru restul de sezon a devenit principalul scop al conducătorilor clubului. O parte din fotbaliștii cu care a încheiat raporturile contractuale și-a găsit noi angajamente.

Viitorul Ianca a rămas fără antrenor și a renunțat la jucătorii cu salarii mari

Clubul clasat pe penultimul loc în Seria 2 din Liga 3 nu a comunicat nimic în acest sens. După ce a încetat să mai lucreze cu antrenorul Viorel Tănase a venit la echipă Tudorel Pelin, dar în această pauză competițională face multe schimbări la nivelul lotului de jucători și nu numai.

Conform Obiectiv Vocea Brăilei, de la Viitorul Ianca a plecat o parte din fotbaliștii cu salarii mari, pentru că obiectivul declarat înaintea sezonului, calificarea în play-off, nu mai poate fi îndeplinit. Diferența față de locul 4 este de 14 puncte, iar în joc mai sunt puse nouă puncte.

Echipa din Ianca s-a despărțit de opt jucători

Până acum, nu mai puțin de opt jucători au reziliat și o parte și-a găsit noi acorduri. Cosmin Chivu și Rareș Ciochină au semnat cu o formație din Liga 4 Brăila, cu Victoria Traian, Marius Dima și Leonard Coteț au semnat cu ultima clasată din Seria 2 a Ligii 3, Viitorul Șuțești, iar Rareș Băluță a căzut la un acord cu a treia clasată în Seria 2, Sporting Liești.

De la Viitorul Ianca au plecat și golgheterul Dragoș Mucuță, dar și Aurelian Petrache și Costin Ciucureanu. În plus, pentru ca situația să fie și mai dramatică, au reziliat și antrenorii echipei, printre care și ”principalul” venit în urma lui Viorel Tănase, Tudorel Pelin.

Viitorul Ianca, penultima în Seria 2 a Ligii 3

Viitorul Ianca este pe locul 9 în Seria 2 a Ligii 3, cu 11 puncte acumulate în 15 etape. A adunat trei victorii, două egaluri, 10 eșecuri și este la 29 de puncte de liderul Metalul Buzău.

Echipa brăileană a evoluat în play-out sezonul trecut și a terminat pe locul 3 în Seria 2, cu 39 de puncte. Acum o are sub ea doar pe Viitorul Şuţeşti, cu 4 puncte.

Foto: Viitorul Ianca

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minerul-ocna-dej-a-reziliat-contractul-cu-antrenorul-danut-somcherechi-19296550

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bacau-echipa-antrenata-de-constantin-enachea-a-platit-pentru-transferul-lui-george-cirstean-19296440

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dacia-unirea-braila-l-a-cedat-pe-valentin-robu-la-metalul-buzau-19296434

https://liga2.prosport.ro/liga-3/finantatorul-fotbalist-al-unei-echipe-din-liga-3-suspendat-mai-multe-etape-de-frf-19296400

https://liga2.prosport.ro/liga-3/lotus-baile-felix-locul-3-in-seria-10-din-liga-3-poate-vine-jucatori-in-superliga-si-in-liga-2-19296384

Răzvan STÎNGĂ 27 Dec. 2023, 15:20 Liga 3
Pe aceeași temă