Viitorul Șelimbăr visa mai sus de locul 3 la prima prezență în Liga 3. Președintele Claudiu Furdui are un regret: ”Puteam intra la baraj. Am investit niște bani, am adus jucători, am făcut cantonament extern și n-am jucat nici măcar un meci oficial”

Răzvan STÎNGĂ 18 May. 2020, 15:06 Liga 3
Viitorul Șelimbăr visa mai sus de locul 3 la prima prezență în Liga 3. Președintele Claudiu Furdui are un regret: ”Puteam intra la baraj. Am investit niște bani, am adus jucători, am făcut cantonament extern și n-am jucat nici măcar un meci oficial”

Viitorul Șelimbăr a evoluat pentru prima dată în Liga 3, în acest sezon, și a făcut o figură frumoasă. A terminat pe locul 3 Seria 5, la cinci puncte față de locul secund, care i-ar fi asigurat meciul de baraj pentru accederea în Liga 2. Din cauza modului în care s-a decis încheierea sezonului, după instaurarea pandemiei de COVID-19 în România, Claudiu Furdui, președintele echipei, are însă o urmă de amărăciune.

Claudiu Furdui: ”Marele regret al nostru e că am investit în iarnă bani” 

Îi pare rău că nu s-au jucat toate etapele, întrucât, prin investițiile care s-au făcut la echipă în iarnă, este sigur că ar fi avut șanse foarte mari să termine pe primul loc și să promoveze. Oricum, Claudiu Furdui dă asigurări că nu se va schimba în sens negativ proiectul la echipă și e convins că sezonul următor va fi și mai bun. Se va merge, în mare măsură, pe același lot de jucători, iar antrenorul Florin Maxim va continua și din vară.

Așteptăm noul sezon. Noi am terminat pe 3 campionatul. Marele regret al nostru e că am investit în iarnă niște bani, am adus jucători, ne-am pregătit, am făcut un cantonament extern, cu toate condițiile, dar n-am jucat nici măcar un meci oficial. Dacă eram pe locul 2, iar distanța dintre noi și prima clasată ar fi fost de cel mult 3 puncte, intram la baraj. Pentru noi, din punct de vedere sportiv, cel mai ok ar fi fost să jucăm toate cele 14 meciuri.

Strategia noastră este să mergem în continuare cu lotul pe care-l avem și cu antrenorul Florin Maxim. Ne dorim să îmbunătățim anumite posturi pe care nu am reușit să le îmbunătățim în iarnă, să avem un lot mai bine închegat decât în momentul de față”, a precizat președintele echipei Viitorul Șelimbăr, citat de Tribuna. Acum, Viitorul Șelimbăr așteaptă să primească de la Federația Română de Fotbal o notificare, în care se precizează sub ce norme poate relua antrenamentele.

În singura etapă desfășurată din Liga 3 în acest an, prima din retur, înainte de suspendarea sezonului din cauza pandemiei de COVID-19, Viitorul Șelimbăr nu a jucat partida de la Alba Iulia cu Unirea, fiindcă echipa gazdă nu a avut bani să organizeze meciul. Șelimbăr s-a impus cu 3-0 la ”masa verde”.

Claudui Furdui: ”Sezonul următor începe cel mai devreme pe 15 august. Ai nevoie de o lună și jumătate de pregătire” 

Odată cu informațiile de la FRF, Claudiu Furdui anunță că se va face planul cu privire la reluarea antrenamentelor pentru sezonul următor, iar jucătorii vor începe pregătirea. Până atunci, vor rămâne acasă.

Așteptăm să vedem care vor fi condițiile de pregătire sportivă, ce o să ni se trimită de la minister și de la federație. Încă nu știm ce-o să fie! Momentan, și dacă ar începe pregătirile și s-ar da liber, ar fi foarte devreme să ne pregătim pentru viitorul sezon. Viitorul sezon va începe cel mai devreme pe 15 august. Ai nevoie de o lună și jumătate de pregătire. Noi facem antrenamente aproape zilnic pe Zoom, am făcut în toată perioada asta,antrenamente fizice, cu jucătorii acasă. Vom continua să ne îmbunătățim condițiile de pregătire, condițiile financiare și sperăm că va începe odată și-odată campionatul.

Avem 6 luni în care nu am jucat un meci oficial, iar în momentul în care începe campionatul vom avea 9 luni fără un meci oficial. Acesta e marele regret al nostru. Suntem și noi conștienți că sănătatea e cea mai importantă. Important e să fim sănătoși ca să putem merge înainte, e normal. Trebuie să devenim și mai puternici de-atât”, a mai declarat Claudiu Furdui.

Federația Română de Fotbal a hotărât ca în seriile din Liga 3 în care prima clasată nu are un avantaj mai mare de trei puncte, să se joace un baraj de promovare între primele două echipe din clasament. Situația se regăsește și la Seria 5, unde diferența dintre liderul Fotbal Coman Recea și Minaur Baia Mare este de numai două puncte. Vor juca în dublă manșă, tur-retur, urmând ca învingătoarea să promoveze în Liga 2.

Barajul va mai fi organizat în Seria 2, între Unirea Slobozia și Mostiștea Ulmu, și în Seria 3, între Progresul Spartac și CSM Slatina.

Foto: Viitorul Șelimbăr 

Răzvan STÎNGĂ 18 May. 2020, 15:06 Liga 3
Pe aceeași temă