Viitorul Dăești reia meciurile din Liga 3 cu gândul să readucă la Vâlcea fotbalul de Liga 2. Adrian Popa: ”Suntem un grup unit și ne dorim promovarea!”

Adrian MUJEA 07 Mar. 2022, 11:11 Liga 3
Viitorul Dăești reia meciurile din Liga 3 cu gândul să readucă la Vâlcea fotbalul de Liga 2. Adrian Popa: ”Suntem un grup unit și ne dorim promovarea!”

La cinci ani după ce CSM Râmnicu Vâlcea s-a retras la mijlocul sezonului din Liga 2, o altă reprezentantă a județului Vâlcea, Viitorul Dăești, aspiră la promovarea în eșalonul secund. Echipa care joacă la Fedeleșoiu, un sat din comuna Dăești, aflată la nord de Râmnicu Vâlcea, peste râul Olt, este lider în Seria a 6-a a Ligii 3 după 15 etape și este matematic calificată în play-off.

Adrian Popa speră ca Viitorul Dăești să fie în continuare surpriza Seriei a 6-a a Ligii 3

Antrenorul-jucător Adrian Popa (33 de ani) speră ca echipa sa să facă o figură la fel de frumoasă și în a doua parte a sezonului, care va debuta la finalul acestei săptămâni.

”Ne dorim să facem o a doua parte de campionat foarte bună, ne-am pregătit bine, suntem un grup unit. Suntem mulți vâlceni în echipă și sperăm să reușim să facem o figură foarte frumoasă. În primul rând ne gândim la cele trei etape rămase din sezonul regular, vrem să obținem puncte importante și după aceea ne vom gândi și la jocurile din play-off, care vor fi foarte grele”, spune Popa.

Dăeștiul vrea să readucă fotbalul din Liga 2 în Vâlcea

Tânărul antrenorul al Dăeștiului speră ca Vâlcea să aibă din nou o echipă în Liga 2.

”O echipă de Liga a 2-a ar fi un lucru foarte frumos pentru tot județul Vâlcea, aici oamenii iubesc fotbalul și apreciază ceea ce încercăm să facem noi la Dăești. Suntem foarte mulți vâlceni în lotul echipei, iar cei care au venit din alte părți s-au integrat foarte bine. Suntem o familie unită, un grup unit și ne dorim pentru județul Vâlcea să reușim să promovăm! Este păcat că în Vâlcea nu este o echipă la un nivel de eșalon superior, dar sperăm că noi vom reuși anul acesta să urcăm mai sus și atunci toată lumea va fi alături de noi. Sunt echipe puternice, care își propun să fie în față și își doresc și ele obiective ambițioase, astfel că va fi o luptă teribilă. Vom face tot ce ne stă în putere să reprezentăm cu bine vâlcenii și să jucăm un fotbal de calitate”, a mai declarat Popa.

Acesta crede că unitatea de grup este cea mai importantă realizare într-o echipă în îndeplinirea obiectivelor: ”Secretul este unitate, muncă și seriozitate, atât din partea staffului tehnic și al jucătorilor, cât și din partea conducerii clubului, mă refer la conducerea administrativă, primăria Dăești și toți sponsorii noștri. Este unitate si seriozitate! Mulțumim tuturor celor care ne susțin și sunt alături de noi.”

Patru achiziții făcute de Viitorul Dăești în această iarnă

În iarnă, Dăeștiul a făcut patru transferuri: atacanții Alex Cioablă (ACSO Filiași) și Alin Călin (Sporting Roșiori), mijlocașul brazilian Thiago Cardoso Garcia și fundașul stânga Alin Șerban (CS Mioveni).

”Am adus jucători buni, doi seniori și doi juniori, sunt jucători de valoare care s-au integrat bine în grupul nostru și sperăm să ne ajute în a doua parte a sezonului, care va fi mult mai grea. Suntem echipa de pe primul loc și toți vor juca cu mai multă ambiție contra noastră, fiecare meci va fi un examen foarte dificil și ne așteaptă partide de foc”, a spus Adrian Popa.

Antrenor-jucător la Dăești, Adrian Popa a evoluat în cariera sa la FC Timișoara, Concordia Chiajna, ACU Arad, Poli Timișoara, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Olt, Voința Săelele, CS Afumați și Flacăra Horezu. Ca antrenor a pregătit timp de patru ani pe Flacăra Horezu, iar de un an este la Viitorul Dăești.

Final de sezon pentru Lucian Iordache

Căpitanul Dăeștiului, Lucian Iordache, nu va mai putea evolua în acest sezon, după ce a fost diagnosticat cu probleme la cartilajul genunchiului. Mijlocașul a efectuat toate investigațiile medicale la doctorul Ion Codorean din București, specializat în traumatologie sportivă, iar recomandarea este o intervenție chirurgicală.

”Iordache este accidentat și va lipsi o perioadă mai lungă, trebuie să se opereze. Îi doresc sănătate și să revină sănătos și la fel de puternic. Avem jucători buni în zona aceea și cei care vor intra în locul lui își vor face treaba și vor ajuta echipa”, a spus Adrian Popa.

Viitorul Dăești e lider în Seria a 6-a a Ligii 3, calificată matematic în play-off

După 15 etape desfășurate în prima parte a sezonului Ligii 3, Viitorul Dăești ocupă locul 1 în Seria a 6-a, cu 37 de puncte. Este urmată îndeaproape de CSM Slatina, cu 36 de puncte. Aceste două formații sunt calificate matematic în play-off.

Pentru celelalte două poziții de play-off din această serie se luptă în ultimele trei etape ale sezonului regular CSM Alexandria (26 puncte), Vediţa Coloneşti (23), ACSO Filiaşi (21), Sporting Roşiori (20) și Petrolul Potcoava (18).

Dăeștiul mai are meciuri cu CSM Slatina (acasă), Minerul Costești (deplasare) și CSM Alexandria (acasă).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-daesti-a-imprumutat-un-jucator-de-la-cs-mioveni-in-procesul-de-intarire-a-lotului-pentru-lupta-la-promovare-19218061

https://liga2.prosport.ro/liga-3/un-brazilian-si-un-jucator-de-la-cs-mioveni-primele-achizitii-alte-viitorului-daesti-liderul-din-seria-a-6-a-a-ligii-3-si-a-stabilit-adversarii-din-amicale-si-locatia-cantonamentului-19217332

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-echipele-care-vor-evolua-in-play-off-ul-ligii-3-cunoscute-pe-jumatate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-raportul-este-asemanator-si-in-privinta-cluburilor-care-vor-juca-in-19214968

Adrian MUJEA 07 Mar. 2022, 11:11 Liga 3
Pe aceeași temă