Victorie importantă pentru SC Popeşti Leordeni! A învins Dinamo în ”Ștefan cel Mare”, într-un amical în care ”câinii” au marcat doar prin Gabriel Răducan, fostul jucător al Daciei Unirea

Răzvan STÎNGĂ 26 Jan. 2022, 18:11 Liga 3

SC Popeşti Leordeni (locul 2 în Seria 3 a Ligii a 3-a) a bifat o victorie importantă în primul amical din această iarnă. A reușit să treacă de Dinamo (locul 15 în Liga 1), chiar în ”Ștefan cel Mare”, cu scorul de 2-1. A deschis scorul contra ”câinilor roșii”, dar la pauză rezultatul a fost 1-1.

SC Popeşti Leordeni, victorie cu Dinamo într-un meci amical! 

E o victorie de moral pentru divizionara a treia, chiar dacă Dinamo nu a avut neapărat cea mai bună echipă pe teren. Nu a contat pe cei mai buni jucători, dar în prima repriză câteva dintre numele pe care s-a bazat Flavius Stoican au prins partide și în Liga 1.

Dinamo a mizat și pe doi fotbaliști care în prima parte a sezonului au fost legitimați în Liga 2, portarul Thomas Chesneau, împrumutat de la Concordia Chiajna, și mijlocașul Gabriel Răducan, care a fost cedat pe perioadă determinată de timp de bucureșteni la Dacia Unirea Brăila, iar acum s-a întors.

Marian Vlada a adus victoria pentru SC Popeşti Leordeni 

Gabriel Răducan chiar a marcat singurul gol al lui Dinamo, în minutul 36, dar nu înainte ca SC Popeşti Leordeni să deschidă scorul. Valentin Niculae a punctat primul în testul din ”Ștefan cel Mare”, în minutul 28.

Poate cel mai cunoscut fotbalist de la SC Popeşti Leordeni, atacantul Marian Vlada, fost la Rapid, CSM Slatina sau CS Afumați, a adus victoria pentru formația din Liga 3. El a punctat la scurt timp de la reluare, în minutul 48.

Marian Vlada: ”A fost doar un meci de pregătire”

Reacția lui Marian Vlada după succesul cu Dinamo:

Pentru colegii mei tineri cred că a fost un meci important în cariera lor. Pentru ceilalți a fost doar un meci de pregătire. Ei (n.r. – Dinamo) au fost mult mai pregătiți decât noi. Noi abia am început, am făcut antrenamente grele, dar să sperăm că o ținem tot așa”.

Flavius Stoican: ”Rezultatul prea puțin contează, chiar deloc” 

Antrenorul lui Dinamo, Flavius Stoican, nu a vrut să pară afectat de rezultat la conferința de presă de la finalul meciului, chiar dacă, așa cum precizam, a utilizat și câțiva fotbaliști pe care se bazează destul de mult în partidele din Liga 1.

Stoican a precizat că, acum, pentru el e important ca jucătorii să se obișnuiască între ei, ținând cont de faptul că s-au făcut foarte multe transferuri în ultimul timp și se vor mai face.

A fost mai mult un meci pentru cei noi. Avem în vizor și jucătorii tineri de la Dinamo 2 și nu numai. Jucătorii s-au mișcat bine, sper să mai avem oportunitatea să îi mai chemăm la prima echipă, pentru că sunt jucători tineri cu potențial.

Nu mă interesează prea mult rezultatul, cel mai mult mă interesează ca în meciurile de campionat să dăm randament, să fim cu ritm de joc. În acest moment, am auzit lucruri bune despre un junior, Țone, am vrut să văd azi cum joacă. Mi-a plăcut! Asta voiam, să scoatem ceva bun din aceste meciuri amicale. Rezultatul prea puțin contează, chiar deloc.

Am vrut să îi dau câteva minute și lui Rodriguez, pentru că vine după o perioadă în care nu a jucat. A venit după o pauză destul de mare. Mă bucur că a ținut ritmul, au fost 45 de minute bune. Sută la sută va fi în lot pentru partida cu FCSB, trebuie să văd și cât va juca.

O să văd cum se prezintă în următoarele zile la antrenamente, pentru că vine după o perioadă lungă în care nu a jucat și nu vreau să se accidenteze. E un jucător pe care o să mă bazez destul de mult”, a declarat Flavius Stoican, după meciul cu SC Popeşti Leordeni.

  • Dinamo în prima repriză: Chesneau (Fara 30′) – Buleică, Jovanovic, Grigore, Tomozei – Crețu, Rodriguez – Răducan, Bani, Amzăr – Celar.
    Dinamo în repriza a doua: Fara (Figueiredo 60′) – Stelea, Țone, Aloe Baptiste, Mitran – Floarea, Penescu – Bani (Giefer 70′), Spînu, Răducan (Pierret 70′) – Celar (Matei 60).
  • Primul 11 utilizat de SC Popeşti Leordeni: Voican – Tăbărana, Anghilini, Lolescu, Păun, Vincene, Sima, Tudor, Valentin, Ghineț, Vlada. Au mai intrat: Oprea, Petre, David Mazarache, Tincus, Dragoș Nicolae, Adriano Ion, Anghel, Ilie, Meluta, Alecsandru, Dumitru.

SC Popeşti Leordeni trebuia să joace inițial cu Dinamo 2 

În primă fază, meciul trebuia să aibă loc între Dinamo 2 și SC Popeşti Leordeni, după cum Liga2.ro a scris în urmă cu două săptămâni, dar iată că testul a devenit unul mai important pentru formația de Liga 3, dar și pentru Dinamo. SC Popeşti Leordeni a avut ocazia să joace împotriva unui adversar mai puternic, în timp ce Dinamo a avut ocazia să își verifice fotbaliștii transferați recent.

Pentru SC Popeşti Leordeni urmează și alte meciuri amicale până la reluarea campionatului, cu Dunărea Călărași (29 ianuarie), Rapid 2 (5 februarie), Voluntari 2 (23 februarie), Unirea Bascov (26 februarie), Sporting Roșiori (5 martie).

Foto: Dinamo

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pace-intre-fc-brasov-si-sr-brasov-s-au-purtat-discutii-pentru-o-colaborare-intre-cele-doua-echipe-19217516

https://liga2.prosport.ro/liga-3/situatie-tragicomica-la-foresta-antrenorul-ionut-mosteanu-sustine-ca-nu-a-ajuns-la-un-numitor-comun-cu-presedintele-andrei-ciutac-privind-continuarea-colaborarii-19217511

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sr-brasov-si-a-reluat-antrenamentele-cu-un-numar-redus-de-jucatori-noul-antrenor-sorin-coraiu-promisiune-catre-suporteri-la-finalul-fiecarui-meci-venim-sa-va-privim-in-ochi-si-sa-spunem-ca-19217506

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fara-sa-poata-efectua-transferuri-pandurii-s-a-reunit-cu-23-de-jucatori-trebuie-sa-demonstram-ca-putem-promova-si-cu-lotul-actual-si-a-propus-antrenorul-mario-gaman-19217394

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 26 Jan. 2022, 18:11 Liga 3
Pe aceeași temă