Valentin Sinescu, în negocieri avansate pentru preluarea Unirii Alba Iulia. Antrenorul vine cu o singură condiție: ”Dacă lucrurile decurg normal şi Galatasaray îl înregimentează pe Nicolae Stanciu”

Andrei PASCU 12 Jul. 2021, 16:29 Liga 3
Valentin Sinescu, în negocieri avansate pentru preluarea Unirii Alba Iulia. Antrenorul vine cu o singură condiție: ”Dacă lucrurile decurg normal şi Galatasaray îl înregimentează pe Nicolae Stanciu”

Unirea Alba Iulia este pe cale să își numească un nou antrenor, după ce contractul cu Adrian Bicheși a expirat și nu a mai fost prelungit. Echipa din divizia a treia este în negocieri avansate cu Valentin Sinescu.

”Principalul” chiar și-a dat acordul să vină la Alba Iulia, dar e nevoie ca transferul lui Nicolae Stanciu la Galatasaray să se facă.

Valentin Sinescu: ”Dacă lucrurile decurg normal şi Galatasaray îl înregimentează pe Stanciu, miercuri sunt la antrenament” 

Unirea Alba Iulia va primi ”procentul de solidaritate”, dacă Stanciu va ajunge la Galatasaray, negocieri care sunt, după cum a declarat și Valentin Sinescu, destul de avansate. Nu se știe exact de unde posibilul viitor antrenor al Unirii Alba Iulia are astfel de informații, dar transferul mijlocașului de la Slavia Praga în Turcia este aproape.

Dacă echipa din Liga 3 va lua respectivul ”procent de solidaritate”, atunci Valentin Sinescu va semna contractul și va fi prezent, miercuri, la primul antrenament al Unirii Alba Iulia.

Dacă lucrurile decurg normal şi Galatasaray îl înregimentează pe Stanciu, miercuri sunt la antrenament. Cunosc contextul de la Alba Iulia. Sunt într-o discuţie de aproape doi ani de zile cu Mihai (n.r. – Mihai Dăscălescu, președintele clubului) şi i-am promis că în momentul în care circumstanţele o impun o să îi vin alături.

Este un om de fotbal, suntem pe acceaşi lungime de undă, dar totul este mediat de transferul lui Nicuşor Stanciu. Sunt ancorat în realităţile fotbalului românesc. Sunt datorii la club şi este foarte greu să impui un standard profesionist unui grup măcinat de probleme financiare. Personal am mai trecut printr-un episod morbid la Piteşti (n.r. – 2014 cu SCM Piteşti, Liga a 3-a), când am adus 10.000 de euro de acasă.

Am făcut infarct şi nu mai pot să mă expun să repet ecuaţia de la Piteşti. Asta după ce am fost dat afară de la Astra, după două decenii de activitate, de pe locul 2 în Liga 1, pentru că nu am vrut să fac o schimbare indicată de patron”, a spus Valentin Sinescu, citat de Ziarul Unirea.

Valentin Sinescu vrea să facă o echipă bună la Alba Iulia 

Valentin Sinescu nu vrea să vină la Unirea Alba Iulia doar de dragul de a antrena undeva. A declarat că este pregătit să facă o echipă bună, în ciuda problemelor cu banii, și să ducă formația cel puțin în Liga 2.

În condițiile date, pare greu de crezut că acest lucru se va întâmpla. De exemplu, Unirea Alba Iulia a finalizat sezonul trecut pe locul 7 în Seria 9 a Ligii a 3-a, cu 23 de puncte în 18 partide. A înregistrat șase victorii, cinci egaluri și șapte înfrângeri și a avut un golaveraj de 26 de goluri marcate și 30 primite.

Nu vin la Alba Iulia la o baie de nepăsare, dar nici să mă căpătuiesc, vreau să revigorăm fotbalul într-o urbe ce merită cel puţin Liga a 2-a. Nu vreau decât atât: normalitate şi un climat care să-mi permită să muncesc pentru ca Alba Iulia să se bată cu şanse la promovare.

Am foarte mulţi ani în fotbal ca să mai fiu păcălit de iluzii. Noi avem nevoie de transferul lui Stanciu şi de timp. Dacă ar fi existat siguranţă, aş fi putut să angajez discuţii cu anumiţi jucători.

I-am promis lui Mihai Dăscălescu că o îl ajut, în speranţa că, prin rezultatele reuşite comunitatea se va ralia efortului nostru. În primă fază să ne propunem o calificare în play-off”, a încheiat Sinescu, pentru Ziarul Unirea.

Valentin Sinescu a antrenat de-a lungul timpului echipe precum Astra sau CSM Sighet, dar a și fost ”secund” la formații ca Petrolul ori Oțelul Galați.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/infrangere-la-scor-pentru-poli-iasi-in-amicalul-cu-csm-ceahlaul-echipa-lui-costel-enache-a-oficializat-cele-mai-recente-doua-transferuri-19191959

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pandurii-ridiculizata-de-rezervele-universitatii-craiova-in-primul-amical-al-verii-acosta-a-revenit-la-echipa-gorjeana-19191941

https://liga2.prosport.ro/liga-3/transferuri-importante-facute-de-csm-resita-a-adus-mai-multi-fotbalisti-cu-experienta-in-liga-2-pentru-a-forta-promovarea-va-dorim-mult-succes-in-valea-domanului-19191932

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 12 Jul. 2021, 16:29 Liga 3
Pe aceeași temă