Unirea Alba Iulia, pe marginea prăpastiei. Restanțele către fotbaliști se ridică la 40.000 de euro, iar contractul antrenorului a expirat. Un jucător de bază ia în calcul plecarea: ”Aștept oferte”

Andrei PASCU 20 Jun. 2021, 12:57 Liga 3
Unirea Alba Iulia, pe marginea prăpastiei. Restanțele către fotbaliști se ridică la 40.000 de euro, iar contractul antrenorului a expirat. Un jucător de bază ia în calcul plecarea: ”Aștept oferte”

Unirea Alba Iulia continuă să se confrunte cu serioase probleme de ordin financiar. Jucătorii au primit până acum, de la începutul campionatului trecut, doar două salarii și jumătate. Până în aprilie aveau în conturi doar un salariu, iar mai apoi au mai primit un salariu și jumătate, din banii proveniți de la autoritățile locale.

Jucătorii au promisiunea că vor mai primi un salariu. Contractul cu antrenorul Adrian Bicheși a expirat 

Consiliul Local Alba Iulia a trimis către club suma de 200.000 de lei, care însă nu poate fi folosită pentru plata restanțelor salariale. Jucătorii s-au mulțumit doar cu un salariu și jumătate de fiecare, ajungând, astfel, la numai două remunerații și jumătate pe tot sezonul trecut și pentru perioada de după finalul campionatului.

Așa se face că Unirea Alba Iulia va rămâne, foarte probabil, fără mulți jucători, chiar dacă pentru zilele următoare, potrivit Ziarul Unirea, ar urma să mai primească încă un salariu, pe luna mai. Situația se menține una dificilă și la nivelul băncii tehnice, asta deoarece antrenorului Adrian Bicheși i-a expirat contractul pe 15 iunie și nu se știe dacă va continua.

Restanțele către jucători, în jurul a 40.000 de euro 

Conducerea nu a început negocierile pentru prelungire, în acest moment fiind în căutări pentru găsirea unor fonduri care să regleze, cât de cât, situația în club. E nevoie de sume importante de bani pentru o echipă care activează în Liga 3, pentru că numai restanțele salariale către jucători s-ar învârti în jurul sumei de 40.000 de euro.

A apărut și un nume de jucător care are toate șansele să plece în această vară, date fiind evoluțiile bune din sezonul precedent. Portarul Rareș Sporea (22 de ani) este la final de contract și așteaptă oferte, după cum chiar el a recunoscut.

Sunt la final de contract și pot spune că aștept oferte. Nu știu ce șanse sunt să mai continui la Unirea, aș prefer să găzesc o echipă din zonă, să fiu mai aproape de casă. În urmă cu un an am fost în aceeași situație, dar am preferat să mai semnez pentru încă un sezon. Să vedem ce variante se vor ivi”, a precizat Rareș Sporea, citat de Ziarul Unirea.

Unirea Alba Iulia a finalizat sezonul trecut pe locul 7 în Seria 9 a Ligii a 3-a, cu 23 de puncte în 18 partide. A înregistrat șase victorii, cinci egaluri și șapte înfrângeri și a avut un golaveraj de 26 de goluri marcate și 30 primite.

Foto: Ziarul Unirea 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/noul-sezon-de-liga-3-va-avea-tot-100-de-echipe-impartite-in-10-serii-insa-se-va-introduce-sistemul-cu-play-off-si-play-out-termenul-limita-de-inscriere-cum-se-vor-completa-locurile-vacante-si-situa-19189691

https://liga2.prosport.ro/liga-3/progresul-spartac-a-pierdut-amicalul-cu-nou-promovata-in-liga-1-rapid-echipa-de-liga-3-sustine-ca-abia-acum-intra-in-vacanta-de-vara-19189637

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tiberiu-balan-e-multifunctional-la-axiopolis-cernavoda-sunt-antrenor-principal-secund-preparator-fizic-doctor-delegat-nutritionist-psiholog-de-toate-19189267

 

Andrei PASCU 20 Jun. 2021, 12:57 Liga 3
Pe aceeași temă