Un fost ”pandur”, pe banca Gilortului. Echipa gorjeană din Liga 3 speră într-un parcus mult mai bun în noul sezon

Mircea OGLINDOIU 29 Jun. 2020, 12:45 Liga 3
Un fost ”pandur”, pe banca Gilortului. Echipa gorjeană din Liga 3 speră într-un parcus mult mai bun în noul sezon

Rămasă în urmă cu o săptămână fără Mario Găman, plecat la ACSO Filiași, Gilortul Târgu Cărbunești și-a găsit rapid un nou antrenor. Conducerea clubului gorjean s-a înțeles cu Florin Popete, fostul fundaș stânga de la Pandurii Târgu Jiu. Acesta a mai evoluat la Farul Constanța și FCM Târgu Mureș, iar anul trecut a revenit pentru o scurtă perioadă în iarbă și a contribuit la promovarea Gilortului în Liga 3, înscriind unul dintre cele trei goluri ale echipei sale, în returul barajului cu CS Strehaia.

Popete n-a mai continuat să joace la Târgu Cărbunești și în eșalonul terț, însă revine acum, ca antrenor. „Mă bucur pentru această promovare, mă bucur pentru oamenii implicați. Cred că a fost ultimul meu gol înscris în fotbalul românesc. Eu m-am retras demult (n.r. – în anul 2013), dar am revenit în iarbă la insistențele prietenului meu Marius Avramescu (n.r. – căpitanul echipei Gilortul și fostul său coechipier de la Pandurii), care m-a rugat să-i dau o mână de ajutor pentru a promova”, declara Popete, pentru Liga2.ro, în iunie 2019, după manșa-retur a barajului pentru promovarea în Liga 3, câștigată de Gilortul pe teren propriu cu 3-0. În tur, gorjenii pierduseră cu 2-1 la Strehaia

Florin Popete a pregătit doar grupe de juniori până acum

În vârstă de 42 de ani, Popete se află la prima experiență ca antrenor la seniori, iar anul trecut a pregătit juniorii U17 de la Pandurii.

”Secundul” său la Gilortul va fi Bogdan Chiriac, fost la Internațional Bălești. Oficialii echipei din Târgu Cărbunești au stabilit ca reunirea lotului să aibă loc la mijlocul lunii iulie.

”Conducerea Gilortului a mers pe filiera Pandurii și a ajuns la un acord cu Laurențiu-Florin Popete să preia banca tehnică a echipei noastre. Noul tehnician al Gilortului este născut pe 27 decembrie 1977 la Târgu Jiu. Ca fotbalist, a evoluat în Liga 1 la Farul Constanța, Pandurii Târgu Jiu și FCM Târgu Mureș. A bifat 190 de meciuri la acest nivel pe postul de fundaș dreapta sau mijlocaș dreapta. Anul trecut a pus umărul la promovarea Gilortului în eșalonul al treilea, înscriind golul de 2-0 în manșa retur a meciului de baraj dintre Gilortul și CS Strehaia. Odată cu Florin Popete, la Gilortul va ajunge și Bogdan Chiriac în calitate de antrenor secund. Reunirea lotului va avea loc pe 15 iulie, iar până atunci conducerea clubului urmează să facă și câteva transferuri cu care să completeze și să crească valoarea lotului”, a comunicat clubul gorjean printr-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Gilortul va avea ca obiectiv menținerea în Liga 3. În actualul sezon, suspendat și ”înghețat” după doar 16 etape dintr-un total de 30, din cauza pandemiei de COVID-19, a evitat retrogradarea, fiindcă FRF a decis ca nicio echipă să nu retrogradeze. În momentul întreruperii campionatului, Gilortul era pe ultimul loc în Seria 3, 16, cu doar 11 puncte.

Mircea OGLINDOIU 29 Jun. 2020, 12:45 Liga 3
Pe aceeași temă