Gilortul are alt debit! Echipa din Târgu Cărbunești poate visa la revenirea în eșalonul secund, după o pauză de 19 ani. Antrenorul Popete: ”Sper ca meciul cu Deva să ne aducă și prima victorie din 2021”

Mircea OGLINDOIU 10 Mar. 2021, 11:45 Liga 3
Gilortul are alt debit! Echipa din Târgu Cărbunești poate visa la revenirea în eșalonul secund, după o pauză de 19 ani. Antrenorul Popete: ”Sper ca meciul cu Deva să ne aducă și prima victorie din 2021”

Dacă sezonul trecut a evitat retrogradarea datorită faptului că Liga 3 a fost înghețată, echipa fiind, din postura de nou-promovată, pe ultimul loc, 16, cu 11 puncte în cele 16 etape jucate în Seria 4, în momentul întreruperii campionatului din cauza izbucnirii pandemiei Covid-19, Gilortul Târgu Cărbunești are alt debit în actuala stagiune.

După 10 etape, echipa gorjeană antrenată de Florin Popete ocupă locul 3, din 10 participante în Seria 7, la egalitate cu Gaz Metan Mediaș 2, ocupanta poziției secunde având golaveraj superior. Lider detașat e Viitorul Șelimbăr, cu 11 puncte avans.

Chiar dacă promovarea în Liga 2 pare o utopie pentru echipa din Târgu Cărbunești, antrenorul Florin Popete și-ar dori măcar o participare în play-off-ul pentru accederea în eșalonul secund.

La finele sezonului regular, locul 2 din Seria 7 va întâlni locul 1 din Seria 8, unde, în prezent, lider de Crișul Chișineu Criș.

La capitolul achiziții, Gilortul i-a adus în pauza de iarnă doar pe Leonard Gheorghe (19 ani, ex Pandurii) și Daniel Unguru (27 de ani, ex Unirea Slobozia).

Gilortul joacă la Simeria, cu CSM Deva

Vineri, de la ora 15:00, în prima etapă din 2021, a 11-a a sezonului Ligii 3, Gilortul va juca, la Simeria, cu CSM Deva, ocupanta locului 6.

Cele două adversare sunt despărțite de 5 puncte. ”Am început puțin cam târziu pregătirea. Din păcate, am avut problemele pe care le-au întâmpinat toate echipele, cu lipsa terenurilor de antrenament. Sunt mulțumit, în mare parte, de cum au răspuns băieții și sperăm să facem o figură cât mai bună în acest mini-retur. Schimbări nu prea am făcut la nivelul lotului. Singurele noutăți sunt doi foști panduri: Gheorghe și Unguru .Orice meci este foarte greu, atâta timp cât nu-l tratezi cu maximă seriozitate. Sper că meciul de vineri să ne aducă și prima victorie din acest retur”, a precizat Popete, conform gorjeanul.ro.

Gorjenii au câștigat ultimul amical, cu satelitul Craiovei din Liga 1

În ultimul amical premergător startului de campionat, Gilortul a dispus cu 2-0 de Universitatea Craiova 2, prin golurile marcate de Constantin Roncea (32′) și Leonardo Căldăraru (52′).

Echipa gorjeană a jucat în formula: Constantinescu (Voinea 80′) – Afrim (Buzurin 82′), Dolcescu, Popa (Safta 70′), Miroiu (Bărăitaru 75′) – Oprișa (Lipianu 82′), Avrămescu (Gheorghe 75′) – Căldăraru (Almăjanu 70′), Dănăricu (Stăniloiu 68′), Unguru (Filip 75′), Stăniloiu – Roncea (Bubuioc 82′).

Ultimul sezon de Liga 2 a fost un fiasco

Gilortul Târgu Cărbunești a jucat ultima dată în eșalonul secund în sezonul 2002-2003, dar, din postura de nou-promovată, s-a retras din campionat în pauza de iarnă, după ce a acumulat doar un punct în tur! Au mai retrogradat la finele acelui sezon UMT Timișoara, FC Baia Mare și Minaur Zlatna.

Prima echipă aflată deasupra liniei care asigura menținerea în eșalonul secund a fost Pandurii Târgu Jiu. A promovat în Divizia A, din Seria 2, Apulum Alba Iulia.

Retrogradată din Divzia C în 2006, Gilortul a revenit în Liga 3 în 2019, după ce a trecut în meciul de baraj pentru promovare de reprezentanta județului Mehedinți, CS Strehaia. Învinși în manșa-tur cu 2-1, gorjenii au câștigat returul cu 3-0 și, astfel, au revenit în eșalonul terț după 13 ani!

În prezent, echipa din Târgu Cărbunești, care poartă numele râului ce trece prin localitate, Gilortul, are 5 victorii, 2 egaluri și 3 înfrângeri, golevaraj 22-19.

Amicalele echipei din Târgu Cărbunești din pauza de iarnă:

Gilortul – Jiul Petroșani (liga 3) 2-2
Jiul Rovinari (liga 4) – Gilortul 1-3
Viitorul Pandurii Târgu Jiu (liga 2) – Gilortul 1-0
Flacăra Horezu (liga 3) – Gilortul 3-2
Petrolul Bustuchin (liga 4) – Gilortul 0-3
Gilortul – Universitatea Craiova 2 (liga 3) 2-0

CLASAMENTUL SERIEI a 7-a a LIGII 3 și programul meciurilor

Foto: Gilortul Târgu Cărbunești

Mircea OGLINDOIU 10 Mar. 2021, 11:45 Liga 3
Pe aceeași temă