Zlatna își inaugurează oficial nocturna cu Corona

24 May. 2012, 23:13 Stiri
Zlatna își inaugurează** oficial nocturna cu Corona

Etapa a 29-a a Ligii a III-a aduce o premieră în seria a VI-a, la partida dintre CS Zlatna și Corona Brașov. Echipa gazdă va juca pentru prima dată la lumina reflectoarelor într-un meci oficial, fluierul de start urmând a se auzi de la ora 20. Am făcut această precizare, deoarece „aurarii” au mai jucat un amical în nocturnă în 2009, cu Gaz Metan Mediaș. Deși inaugurarea oficială ar fi trebuit să aibă loc în 2009, atunci când CS Zlatna a jucat cu Dinamo în Cupa României, acel meci a fost mutat la București, după o întreagă tevatură. De atunci și până astăzi, nocturna nu a apucat să fie folosită pentru niciun meci oficial.

Instalația are 1.200 de lucși, suferind o serie de lucrări de modernizare în toamna anului trecut. „Aurarii” au dorit să joace în nocturnă încă de la startul returului, însă meciul cu Unirea Ungheni, din prima rundă disputată în 2012, nu a mai fost televizat.

Corona vrea să promoveze în nocturnă

Dacă în meciul tur, Corona s-a impus cu 4-0 (vezi foto), vineri se anunță a fi un meci pe viață și pe moarte, în condițiile în care brașovenii își pot asigura matematic promovarea cu o victorie în fața „aurarilor”.

Titi Iancu, organizatorul de competiții al clubului din Zlatna a declarat pentru Liga2.ro: „Am dorit să le oferim suporterilor noștri un meci in nocturnă, dacă tot nu i-am putut mulțumi prin rezultate. Nocturna este omologată și sperăm să facem un joc bun. Din păcate, am sperat la mai mult în retur, am crezut că ne putem salva, însă nu am reușit. Așa se întâmplă când faci puține puncte în tur. După aia e foarte greu. Brașovul e favorită la promovare, dar sper ca mâine să învingă echipa cea mai bună!”

De partea cealaltă, președintele Coronei Andras Szakal a declarat pentru siteul nostru: „Ne dorim ca mâine să ne asigurăm matematic promovarea în Liga a II-a. De aceea, ne-a bucurat solicitarea Zlatnei de a juca meciul în nocturnă, pentru că așa vor avea și băieții o amintire frumoasă de la meciul care ne va duce în al doilea eșalon. Mâine vom face un spectacol pe măsura condițiilor în care vom juca, dar și pentru a-i bucura pe cei care vor veni la acest meci-eveniment pentru Zlatna”

Articol de Mihai ANDRIEȘ și Lucian DANCIU
Foto: Mihai ANDRIEȘ

24 May. 2012, 23:13 Stiri
Pe aceeași temă