Vis împlinit la Timișoara: ASU Poli a promovat în Liga 3. Suporterii alb-violeți au invadat ținutul „croat” din Caraș și au sărbătorit pe teren alături de jucători | VIDEO și FOTO

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 28 Jun. 2015, 12:42 Stiri
  • Proiectul început de suporterii timișoreni în urmă cu trei ani prinde aripi. ASU Politehnica s-a despărțit sâmbătă de fotbalul mic, județean, cu un eșec în Caraș-Severin, scor 1-2, în returul barajului cu Voința Lupac. Alb-violeții de pe „Știința” au obținut însă accesul în prima treaptă națională, cea de la coadă, o Ligă a III-a inaccesibilă anul trecut, grație victoriei categorice din tur: 5-1. La final, invazia fanilor alb-violeți pe gazonul „croat” nu a putut fi ținută în frâu de organizatori.

 

Circa o sută de mașini, patru autocare și câteva microbuze au luat calea Reșiței ier după-masă dinspre Timișoara. Galeria alb-violetă a fost însoțită și de prieteni de la București, Satu Mare sau chiar de peste hotare, din Germania și Italia. Ultrași bănățeni și nu numai au venit să vadă „minunea” la Lupac, o comună a cărei liniște a fost spartă ca niciodată. Stadionul Voinței a fost primitor, dar prea cochet pentru valurile de vizitatori din Capitala Banatului. Tribuna acoperită a „croaților” a fost singurul loc pe scaune, în rest spectatorii și-au găsit loc după gard sau pe dealuri. Suporterii au traversat chiar terenul de joc înainte de start pentru a ocupa poziții de „peluză”.

La adăpostul unui avantaj lejer, 5-1 în tur, ASU Poli a început într-o formulă nouă, dar a rezultat o repriză fadă. În primele 45 de minute cărășenii au amenințat mai serios prin Marta, abia după minutul 30, când atacantul Lupacului a trimis puțin pe lângă vinclu. Burtic a fost întrebuințat serios și peste un minut, când a fost nevoit să respingă în față șutul lui Străin, fază urmată de o suspiciune de penalty pentru „croați”. Dorind să câștige și în retur alb-violeții au fost mai hotărâți în partea secundă, susținuți frenetic și de coregrafia de fum și culoare dinspre poarta apărată acum de Petruț.

Târbăț și Creangă, „croații” care au întors scorul

Naidin a dat primul semnal, cu o „liberă” peste transversală în minutul 51. Apoi a venit și declicul unui meci plicticos până atunci. Naidin centrează în careu și „bulgarul” Budur pune hotărât capul pentru 1-0. Ambiția celor din Lupac, încurajați mai tare de la stația de amplificare, de unde se anunța prea des fiecare mișcare din jurul arenei, a ieșit la iveală apoi. După șansa lui Oncică, tot o replică cu capul, Târbăț avea să înscrie acrobatic din centrarea primului și se făcea 1-1 în minutul 68. La acest scor timișorenii presează din nou și Drăghici are două șanse de a-și readuce echipa în avantaj. Nu o face și pe final, nou intratul Sebastian Creangă marchează reușita de 2-1 pentru Voința în urma unor erori în defensiva timișoreană. Spre bucuria micuței tribune „croate” înștiințată de la stație că o are în față chiar pe marea Politehnica.

În ciuda eșecului, galeria din spatele gardului, care mai puțin și ceda, a fost și mai energică, drumul echipei lor către C nu a mai fost barat în 2015 și bucuria a fost greu de stăvilit de către forțele de ordine. Până la urmă ultrașii au pătruns fără probleme pe teren pentru a declanșa fiesta. „Timișoara, ole, spre Divizia C!”, a fost visul lor împlinit după un baraj câștigat cu 6-3 la general.

Din toamnă cu deplasări la Deva, Hunedoara sau în Oltenia, ambițiile alb-voleților cresc și deja se anunță nume noi pe „Știința”.

VOINȚA LUPAC (CS) – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA (TM) 2-1 (1-5 în tur)
Târbăț (68), Creangă (90+2) / Budur (51)

Petruț (cpt.) – Domondi, Gliguță (Fidler ′90+1), Vișatovici, Oncică – C. Moți, Lazarovici (Filipoaica ′90), Mezin (Loba ′88), Târbăț – L. Străin – Marta
Antrenor: Boșco Vișatovici

Burtic – Contescu, Gavriluță, Gălan, N. Damian – Naidin (cpt.) – Rebenciuc (M. Stancu ′86), Ad. Ilie (Rus ′76), Filimon (Feraru ′69) – Budur (Vucea ′58), Drăghici
Antrenor: Sorin Brîndescu

Stadion: Comunal Lupac (Lupac – Caraș Severin); Arbitru: Vladimir Andrei Nagy; Asistenți: Daniel Popa și Florin Potora (toți din Aiud – Alba); Observatori: Marian Ezaru (Craiova – Dolj) și Sorin Sergiu Găman (Târgu Jiu – Gorj).

CITEȘTE și: Sorin Brîndescu: „Fotbalul pe care-l practicăm e pe un entuziasm”. Ce a spus Boșco Vișatovici, antrenorul Lupacului, după victoria insuficientă în fața lui ASU Poli

Articol scris de Cornel BIHOLARI
Foto: ASU Politehnica Timișoara și Sport9
Video: Cosmin Stoia

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 28 Jun. 2015, 12:42 Stiri
Pe aceeași temă