Viorel Tănase întărește Oțelul cu trei jucători de la echipa secundă!

Marius ANGHEL 19 Dec. 2012, 12:30 Stiri
Viorel Tănase întărește Oțelul** cu trei jucători de la echipa secundă!

Antrenorul Viorel Tănase va lua trei dintre tinerii jucători de la Oțelul II în stagiile de pregătire centralizată pe care gălățenii le vor susține în această iarnă.

După ce în acest sezon au făcut deja pasul către prima echipă câțiva jucători de la echipa a doua, Cucu, Murgoci și Chipirliu, iar Tudorie se antrenează cu echipa mare la doar 16 ani, antrenorul Viorel Tănase continuă să acorde o atenție sporită fotbaliștilor crescuți în propria pepinieră. „Deja au apărut în echipă fotbaliști precum Cucu, Chipirliu sau Murgoci, iar Tudorie se antrenează cu prima echipă de ceva vreme. Pe lângă cei patru vor mai fi luați în cantonament Adăscăliței, Manea și Miron, pe care îi am în vedere momentan. Sunt jucători de perspectivă din propria pepinieră, totul depinde numai de ei, pentru că talentați sunt”, a spus „Tase”.

Antrenorul de la „satelit”, Damian Băncilă, a spus despre cei trei că au avut evoluții ascendente în ultima perioadă și merită atenția venită de la echipa mare.

Ionuț Manea (20 de ani) este apărător central la origini, dar în ultima perioadă a evoluat ca mijlocaș central, acolo unde a dat un randament foarte bun. „Are o capacitate bună de gândire, lovește mingea bine cu ambele picioare, este lucid, cu discernământ și are o calitate aparte prin faptul că știe să se miște pe teren foarte bine fără minge”, a spus Băncilă despre Manea, care a fost căpitanul echipei la ultimele jocuri de campionat.

În ceea ce-l privește pe Andrei Miron (18 ani), situația este asemănătoare cu cea a lui Manea, el fiind de asemenea un fundaș central care în ultima vreme a jucat mai mult mijlocaș. „Este foarte devotat la antrenamente, a înregistrat o creștere semnificativă în acest an. Îmi place foarte mult, este disciplinat, conștiincios și dacă-și va rezolva micile probleme pe care le mai are de reglat poate ajunge un fotbalist util la nivelul primei divizii”, a declarat antrenorul său.

În ceea ce-l privește pe Mihai Adăscăliței (18 ani) așteptările sunt mai mari, el fiind în atenția primei echipe de mai multă vreme. „Un fotbalist foarte inteligent, care controlează cu ușurință mingea și reușește să-și elimine adversari din joc. E mijlocaș ofensiv cu bune valențe de atac, cu o capacitate rapidă de rezolvare a fazelor”, a precizat Damian Băncilă.

2012, an bun pentru „satelit”

Ajuns la final de an cu echipa a doua, tehnicianul Damian Băncilă a declarat că este mulțumit de evoluția echipei sale de la începutul anului și până în prezent. „Jucătorii au înregistrat progres evident în acest an, atât ca atitudine, cât și ca exprimare în joc. Un fapt important s-a petrecut în vară când Paraschiv s-a antrenat cu noi, iar jucătorii tineri au putut lua exemplu de la un fotbalist adevărat, au văzut ce înseamnă performanța. Vreau să mulțumesc conducerii pentru condițiile în care am reușit să ne desfășurăm activitatea. De asemenea, trebuie să-i mulțumesc lui Tase pentru întreaga atenție acordată echipei a doua și pentru colaborarea avută privind strategia în procesul de pregătire”, a spus Băncilă

Oțelul II a încheiat turul de campionat pe locul 7 în seria I a ligii a treia, după ce la un moment dat, după primele patru etape, se afla chiar pe primul loc, iar vreme de două luni trupa lui Băncilă a fost neînvinsă.

Sursa: Viața Liberă

Marius ANGHEL 19 Dec. 2012, 12:30 Stiri
Pe aceeași temă