Valea Mărului a detronat liderul AFC Hărman și a readus pe prima poziție pe Csikszereda lui Robert Ilyeș. Programul ultimelor patru etape ale pretendentelor la promovare din Seria 1

Marius ANGHEL 07 May. 2017, 14:03 Stiri

Seria 1 a Ligii a 3-a are un nou lider după desfășurarea etapei a 26-a, cu patru runde înainte de finalul sezonului. AFK Csikszereda Miercurea Ciuc a revenit pe primul loc  după ce AFC Hărman a rezistat în fruntea campionatului doar patru etape.

Lupta crâncenă pentru locul promovabil din Seria 1 a Ligii 3 a cunoscut sâmbătă un nou episod. Primele trei clasate au avut programate meciuri în deplasare, însă doar AFK Csikszereda și Știința Miroslava au ieșit câștigătoare. Liderul AFC Hărman a pierdut la Valea Mărului și a fost detronat de formația lui Robert Ilyeș, care revine astfel pe locul pe care l-a ocupat în mare parte în acest sezon. Brașovenii cad pe locul 2, iar Miroslava se ține aproape și așteaptă alți pași greșiți în acest final de campionat.

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc a trecut lejer în deplasare, cu 4-1, de AFC Odorheiu Secuiesc și a sărbătorit la final revenirea pe primul loc, asta după ce AFC Hărman a pierdut cu 0-1 meciul de la Avântul Valea Mărului, în fața uneia dintre cele mai în formă echipe din serie în acest an. Gălățenii i-au învins pe brașoveni la limită prin golul lui Adrian Anăstasie (30 – pen.), iar l-a final au scris pe pagina lor de facebook că „Suntem o forță!”. Jucătorii, conducerea și suporterii echipei Avântul au petrecut apoi până târziu în noapte, cu grătare și băutură, acest succes care le-a asigurat și salvarea matematică de la retrogradare.

Avântul Valea Mărului a înregistrat în cele 10 meciuri desfășurate în 2017 6 victorii, 2 egaluri și 2 înfrângeri, urcând pe locul 7 în Seria 1, cu 33 de puncte, tot atâtea câte are și CSM Roman. Echipa din sătucul din județul Galați e ca și salvată de la retrogradare, iar obiectivul a fost înregistrat printr-un succes nesperat, în fața liderului. Dacă în această etapă au câștigat cu AFC Hărman, rundă trecută, la Miercurea Ciuc, Avântul pierdea în fața Csikszeredei cu 4-2.

Vezi CLASAMENTUL Seriei I

Lupu: „Suntem în vârful formei sportive, așa că vom încerca să câștigăm și restul jocurilor”

Peste două etape, la Valea Mărului vine și Știința Miroslava, a treia clasată, care în această runda s-a bucurat la rândul ei de eșecul Hărmanului, s-a apropiat la un punct de brașoveni și sunt la două de lider. Ieșenii au câștigat în această etapă cu 6-2 meciul din deplasare de la Sportul Chiscani.

„Vom face tot posibilul să terminăm campionatul cât de sus putem, chiar dacă obiectivul nostru este ca și îndeplinit, și anume salvarea de la retrogradare. Suntem în vârful formei sportive, așa că vom încerca să câștigăm și restul jocurilor. Cu o inimă mare și cu dăruință am ajuns să ne batem cu echipele de primele locuri de la egal la egal și să facem să se vorbească cât mai mult de Valea Mărului”, a spus, pentru Liga2.ro, Ovidiu Lupu, directorul echipei Avântul Valea Mărului.

În ultimele patru etape, Avântul Valea Mărului va mai juca împotriva echipelor CSM Pașcani (d), Știința Miroslava (a), Atletico Vaslui (d) și CSM Roman (a).

Mai jos poți vedea o galerie foto de la meciul cu AFC Hărman și cu petrecerea de la finalul partidei:

AFK Csikszereda, mare favorită la promovare

În ultimele patru etape, lupta pentru promovare poate fi tranșată chiar în meciuri directe între cele trei echipe. În weekendul viitor se joacă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – AFC Hărman, iar în ultima rundă are loc AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Știința Miroslava. Echipa din Harghita pornește cu prima șansă, nu doar pentru că acum se află pe primul loc, ci și pentru că are cele două derby-uri pe teren propriu.

Echipele care se luptă pentru promovare în Seria 1 a Ligii 3 / linia de clasament:

1.     AFK Csikszereda Miercurea Ciuc     24     17     5     2     53-16     56 pct.
2.     AFC Hărman     24     17     4     3     55-15     55
3.     Știința Miroslava     24     17     3     4     59-29     54

Programul din ultimele patru etape ale celor trei echipe cu șanse la promovare din Seria 1:

Etapa 27:
9 mai, ora 18:00
Olimpia Râmnicu Sărat – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
10 mai, ora 18:00
Știința Miroslava – Metalosport Galați
AFC Hărman – AFC Odorheiu Secuiesc

Etapa 28:
13 mai, ora 18:00
Avântul Valea Mărului – Știința Miroslava
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – AFC Hărman

Etapa 29:
20 mai, ora 18:00
Știința Miroslava – AFC Odorheiu Secuiesc
CSM Pașcani – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
Olimpia Râmnicu Sărat – AFC Hărman

Etapa 30:
27 mai, ora 18:00
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Știința Miroslava
AFC Hărman – CSM Pașcani

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 07 May. 2017, 14:03 Stiri
Pe aceeași temă