UTA II, dezamăgitoare sub privirele lui Nagy și Roșu. Arădenii rămân ultimii în clasament după ce au remizat cu micuța echipă din Cermei

Marius ANGHEL 03 Nov. 2016, 17:33 Stiri

Etapa de Liga a 3-a de la finalul acestei săptămâni a debutat încă de astăzi, 3 noiembrie, cu derby-ul arădean dintre UTA Bătrâna Doamnă II și Gloria Lunca Teuz Cermei. „Satelitul” UTA-ei a găzduit, pe stadionul „Otto Greffner” din Șiria, întâlnirea cu formația din Cermei, iar în final rezultatul a fost unul de egalitate, 0-0. Jocul a contat pentru etapa a 10-a a Seriei a 4-a.

Întărită serios de la prima echipă a UTA-ei cu jucători care cochetează cu Liga 2 (Costin, Vlad, Covaci, Stahl sau Celea) sau se antrenează și sunt sub observația lui Laurențiu Roșu (Mara, Wild, Copaci, Dobrean sau Ungurianu), echipa secundă a clubului fanion al Aradului nu a fost în stare să înscrie măcar o dată în fața Gloriei Lunca Teuz Cermei și s-a mulțumit cu un punct care o menține pe ultima poziție în Seria a 4-a, cu doar 4 puncte, la cinci distanță de Alba Iulia, Pandurii II și Giarmata, care însă vor juca vineri sau sâmbătă.

Sub privirile lui Roland Nagy, fostul principal al UTA-ei, jucătorii lui Dan Oprescu au avut controlul partidei în prima parte a disputei, au pasat mai mult, însă n-au reușit să își creeze ocazii important la poarta adversă. În jocul extrem de încălcit, cu multe greșeli de-o parte și de cealaltă, de vină fiind și terenul din ce în ce mai greu, după cum a relatat site-ul local Sport Arad, singura mare ocazie de gol le-a aparținut oaspeților. Fostul utist Suslak (34) a executat o lovitură liberă de la 28 de metri, la câțiva centimetri de bara de la colțul lung al porții lui Mara.

Fostul utist Suslak a fost cel mai periculos adversar pentru „satelit”

În partea a doua, impulsionați poate și de venirea în tribună a tot staff-ului primei echipe (Roșu, Nacho, Todea și Țapoș), jocul etalat de cele două formații de Liga 3 a fost mult mai animat. Totuși, cei care au ieșit mai mult în evidență au fost jucătorii lui Mircea Aslău. Aldan (51) chiar a reușit să înscrie printr-un lob de la 30 de metri, peste portarul Mara, însă golul a fost anulat pe motiv de offside. Același Suslak (58) era să deschisă scorul, însă mingea șutată de el din 14 metri lateral stânga a fost scoasă de pe linie de Dobrean, în timp ce, la aceeași fază, reluarea lui Bulza, din întoarcere, din 6 metri, a fost deviată de puțin peste transversală.

Cursul jocului s-a schimbat apoi în ultimele 20 de minute, asta în principal și datorită eliminării lui Abdoulaye Diarra (72), de la Gloria, după ce a văzut al doilea cartonaș galben pentru că a executat mai repede o lovitură liberă pentru formația sa. Coadă (75) a tras puternic din 15 metri lateral stânga la o palmă peste transversală și a ratat șansa de a înscrie pentru UTA II, însă și Vlad (85) a irosit apoi o ocazie imensă, trimițând peste o minge primită la 11 metri ușor lateral dreapta.

S-a încheiat 0-0 și UTA Bătrâna Doamnă II e la al doilea meci în acest sezon în care nu pierde, în primul, în etapa a 2-a, reușind să câștige cu Pandurii II. Chiar și așa, cu doar 4 puncte acumulate după 10 etape, echipa secundă a UTA-ei rămâne „lanterna roșie” a Seriei a 4-a, pe locul 14, la mare distanță de celelalte adversare. De cealaltă parte, Gloria Lunca Teuz Cermei acumulează 12 puncte, tot atâtea cât are și Performanța Ighiu, și urcă o poziție, pe 7, cel puțin pentru o zi.

Etapa următoare, UTA BD II joacă, vineri, de la ora 14:00, în deplasare la Unirea 1924 Alba Iulia, în timp de Gloria primește, sâmbătă, de la ora 14:00, vizita echipei CNS Cetate Deva cu Ousmane N”Doye în lot.

Roșu l-a remarcat pe… Suslak: „Îl vom urmări în continuare și pe viitor vom lua deciziile cele mai bune pentru echipă”

Ajuns la meciul de la Șiria abia la pauză, după ce a fost nevoit să stea o oră la Vamă, după ce echipa mare a UTA-ei s-a antrenat în Ungaria, la Battonya, antrenorul Laurențiu Roșu a tras concluziile despre prestația „satelitului” în urma observării lor doar pe dura unei reprize. „Unii jucători nu au evoluat pe posturile pe care mă așteptam, pentru că, e normal, au fost multe schimbări. Mă refer la Costin, care a jucat fundaș dreapta, Copaci care a jucat pe stânga și care, de obicei, joacă fundaș central, iar Vlad a jucat și în dreapta a doua repriză. A rezultat un meci destul de echilibrat. Din păcate, echipa noastră nu a reușit să profite de omul în plus, dar apreciez faptul că jucătorii au încercat să facă un meci bun și să câștige. A fost acea ocazie clară de gol prin Vlad, a mai avut și Covaci un șut periculos…”, a punctat, pentru Sport Arad, fostul internațional, însoțit la meci de „secunzii” Todea și Țapoș și preparatorul fizic Francisco Ignacio Martinez Cabrera.

La Cermei au evoluat și cinci jucători împrumutați de la UTA, respectiv Petrache, Suslak, Aldan, Cotoc și Bulza. „Mi-a spus Cristi Todea despre ei, cel mai mult mi-a plăcut fundașul stânga (n.r. Adrian Suslak). Dar mai trebuie să vedem și alte meciuri pentru că nu ne putem face o idee clară după numai unul singur. Așa că îi vom urmări în continuare pe jucătorii tineri pe care îi avem la UTA II, dar și împrumutați la alte cluburi, iar pe viitor vom lua deciziile cele mai bune pentru echipă”, a adăugat Roșu.

Oprescu: „Jocul nostru este în creștere, dar am păcătuit la finalizare”

La finalul, antrenorul principal al „satelitului” UTA-ei, Dan Oprescu, și-a exprimat mulțumirea față de jocul echipei sale. „Chiar dacă nu am câștigat, îmbucurător este că, totuși, jocul nostru este în creștere. Din punctul nostru de vedere, am făcut un meci mai bun decât adversarii de azi. Am avut și mai multe ocazii clare de poartă, dar, din păcate, am păcătuit la finalizare. Pe de altă parte, asupra calității partidei și-a pus amprenta și starea terenului ce astăzi a fost destul de grea. Important mai e și faptul că după ultimele meciuri nu am primit gol și am și reușit să ne creăm destule ocazii pe joc și construcție, dominându-ne la un moment dat adversarul, la fel cum am făcut-o și etapa trecută la Deva. pe acest teren greu, iar multe dintre ele venind pe joc, pe construcție. Repet, însă, nu punctele sunt prioritare pentru noi, ci jocul. Adică suntem realiști și știm și noi ce putem scoate etapă de etapă”, a punctat, pentru Sport Arad, Dan Oprescu. 

Rugat să comenteze observația lui Laurențiu Roșu cu privire la utilizarea unor jucători pe alte posturi decât cele de bază, tehnicianul a adăugat: „Acesta este lotul echipei noastre, uneori suntem nevoiți să folosim jucătorii pe care îi avem la dispoziție și pe alte posturi față de cele pe care joacă de obicei. Dar nici departe nu au fost de posturile obișnuite. Cert este că azi ne-a lipsit puțin și atacantul de careu, deși Covaci s-a zbătut mult pe postul acela”.

Aslău: „Rezultatul nu prea ajută nicio echipă. S-a jucat cu o ambiție foarte mare”

Cermeiul rămâne neînvinsă în deplasare de trei runde, însă nici nu obține rezultatul maxim pe terenul „lanternei roșii”. Absențele lui Nistor și Gurban au avut importanța lor în economia partidei, deși echipa de pe Teuz a avut și așa ocaziile ei de gol, mai ales în debutul reprizei secunde. „Rezultatul nu prea ajută nicio echipă. S-a jucat cu o ambiție foarte mare, adversarii s-au mobilizat foarte bine. Până la urmă, joacă și ei pe puncte și trebuie să fim mulțumiți și cu remiza. În repriza a doua am stat destul de bine în terenul UTA-ei, ne-am creat câteva situații, dar, din păcate, văd că nu se poate să fim puțin mai pragmatici și mai inteligenți. Și vorbim despre jucători cu experiență care cedează în momentele importante. Am făcut greșeli și acasă, dar și azi, rămânem și în zece oameni… Asta e, sperăm să venim cu un plus la meciurile următoare”, a comentat, pentru Sport Arad, Mircea Aslău remiza cu „satelitul” UTA-ei.

UTA BĂ‚TRÂNA DOAMNĂ‚ II – GLORIA LUNCA TEUZ CERMEI   0-0

UTA II: Mara – Costin, Celea, Wild, Copaci – Gîrbiță, Dobrean (Coadă 66′) – Stahl (Ghergar 61′), Vlad, Ungurianu (Ignea 81′) – Covaci
Rezerve neutilizate: Mureșan – Lazăr, Tarcea, Brăniștean
Antrenor: Dan Oprescu

Gloria: Fl. Rusu – Popa, Petrache, Calvin, Suslak – Coșa, Cotoc, Diarra, Aldan (Morar 90+2′) – Sălăjan (V. Brîndușe 80′), Bulza (Fl. Brîndușe 89′)
Rezerve neutilizate: Koromi – Vereș
Antrenor: Mircea Aslău
Eliminat: Diarra 72′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: „Otto Greffner” (Șiria); Arbitru: Zoltan Szekely; Asistenți: Gheorghe Vasile Tarba și Cristian Mureșan (toți din Baia Mare).


 

Programul etapei a 10-a a Seriei a 4-a:

3 noiembrie, ora 14:00
UTA Bătrâna Doamnă II – Gloria Lunca Teuz Cermei     0-0
4 noiembrie, ora 14:00
Național Sebiș – Pandurii Târgu Jiu II    
CSM Lugoj – Industria Galda    
CNS Cetate Deva – Millenium Giarmata    

5 noiembrie, ora 14:00
Performanța Ighiu – ACS Poli Timișoara II    
Ripensia Timișoara – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic    
CSM Școlar Reșița – Unirea 1924 Alba Iulia    

Vezi CLASAMENTUL Seriei a IV-a

Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 03 Nov. 2016, 17:33 Stiri
Pe aceeași temă