Unirea Slobozia e mulțumită după ce și-a aflat adversarul din 16-imi. „Pornim cu șanse egale cu ASA Târgu Mureș”. Avantajul de care vrea să profite în fața echipei de Liga 2

Marius ANGHEL 11 Oct. 2017, 19:39 Stiri
Unirea Slobozia e mulțumită după ce și-a aflat adversarul din 16-imi.**

„Ne-am bucura să aducem la Slobozia o echipă din prima ligă cu tradiție în fotbalul românesc!”, spunea antrenorul Enache Costea imediat după meciul câștigat cu 2-1 de Unirea Slobozia cu Dunărea Călărași, în turul 4 al Cupei României, partidă ce avea să întrerupă seria de șapte victorii consecutive a trupei de pe locul secund din liga a doua. Dorința tehnicianului nu a fost îndeplinită de tragerea la sorți de astăzi de la Casa Fotbalului, care a trimis la Slobozia pentru meciul din șaisprezecimi tot o formație de liga secundă, ASA Târgu Mureș.

Optimism și speranțe într-o calificare istorică

„În momentul în care pici cu o echipă din Liga Națională pornești cu șansa a doua. Acum, că vom juca împotriva unei formații din liga secundă, cred că șansele de calificare sunt 50 – 50. Dacă la momentul meciului am tot lotul valid din punct de vedere medical cred că va fi un meci de calificare de care pe care, cu avantaj de partea noastră că jucăm pe teren propriu. Când ești pe locul 6 în liga a doua înseamnă că ai o echipă solidă și dacă ne gândim că au fost vicecampioana României este clar că vom avea de înfruntat una dintre echipele bune din fotbalul românesc”, a fost prima reacție a antrenorului Unirii Slobozia după tragerea la sorți de astăzi.

Enache Costea așteaptă să treacă meciul de sâmbătă, când echipa sa întâlnește în seria a doua din Liga 3 formația CSM Oltenița, și apoi va trece la studierea echipei din Târgu Mureș pentru a alege soluțiile potrivite să-și surprindă adversarii.

„Eu și jucătorii credem în calificare, depinde numai și numai de noi dacă vom ști să ne fructificăm atuurile și să nu greșim. Vom juca pe teren propriu și ar fi minunat să le oferim spectatorilor o calificare istorică în optimile Cupei României”, a mai spus Enache Costea.

Lemnaru: „Șansele sunt egale”

Prezent la sediul Federației Române de Fotbal, Ilie Lemnaru, managerul AFC Unirea 04 Slobozia, s-a declarat mulțumit de tragerea la sorți. „Putea să fie și mai rău, puteam juca împotriva unei echipe din Liga Națională și indiferent de locul din clasament, atunci când joci cu o echipă din prima ligă este foarte greu să poți face față. ASA Târgu Mureș este o echipă cu tradiție din fotbalul românesc și, cu siguranță, nu ne vom da la o parte și vom lupta să trecem mai departe. Șansele sunt egale, echipa mai motivată în ziua meciului de va califica și sunt convins că acea echipă va fi Unirea Slobozia!”, a spus încrezător Ilie Lemnaru.

Oficialul se bucură că meciul nu va fi unul televizat, pentru că stadionul din Slobozia nu deține o instalalație de nocturnă și astfel s-a evitat ca meciul din șaisprezecimi să fie disputat de Unirea departe de cei 600-800 spectatori care vin la fiecare partidă disputată pe teren propriu în Liga a 3-a.

Unirea Slobozia a jucat trei meciuri în actuala ediție a Cupei României: calificare la loviturile de la 11 metri în partida disputată pe terenul formației de liga a treia SC Popești-Leordeni și încheiată 1-1 după 120 minute, victorie cu 4-1 pe terenul colegei de serie Delta Dobrogea Tulcea și victorie cu 2-1 la Slobozia împotriva formației de ligă secundă Dunărea Călărași.

Articol scris de Petronel TUDOR
Foto: infoialomita.ro

Marius ANGHEL 11 Oct. 2017, 19:39 Stiri
Pe aceeași temă