Un om de afaceri vrea să preia Șirineasa și să o transforme în echipa secundă a unui club din Liga 2 care e dorit la Târgu Jiu. Jucătorii au fost chemați la discuții

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 03 Jul. 2017, 10:58 Stiri

Singura reprezentantă a județului Vâlcea în primele trei ligi ale României, ACS Șirineasa, este în colaps financiar, cu restanțe de cinci luni la jucători și fără nicio șansă de a se înscrie în sezonul viitor la același nivel, în Liga 3.

„De unul singur, nu pot să susțin o echipă în Liga a 3-a, avem restanțe la salarii, iar sponsorii care au promis sprijin, nu s-au ținut de cuvânt. Sunt dispus la orice fel de colaborare legală pentru susținerea acestui club, singurul din județ care ne mai reprezintă pe harta fotbalului național. Nu o să mă opun vânzarii, atâta timp cat nimeni nu este interesat de soarta echipei”, a anunțat pe un site de socializare primarul din Șirineasa, Ion Streinu. Edilul a discutat inițial cu Mirel Vasilichia și, deși se ajunse la un acord, omul de afaceri vâlcen a întârziat să vină cu banii și să preia clubul, iar tranzacția dintre cele două părți pare în acest moment picată.

Cel mai interesat de preluarea echipei s-a dovedit a fi cel mai bogat gorjean, Nicolae Sarcină (40 ani, foto mic), ai cărui reprezentați au fost deja de trei ori la Șirineasa, pentru a discuta preluarea clubului. Fostul conducător al echipei Pandurii, Eugen Pîrvulescu, a fost de două ori în micuța comună vâlceană pentru a negocia tranzacția.

Vineri, trei mașini pline cu reprezentați ai firmei Succes Nic Com, printre care și avocați, au descins la Șirineasa. De altfel, jucătorii echipei au fost și ei chemați la stadion pentru a discuta față în față cu potențialul investitor. Gorjenii intenționau să semneze chiar vineri actele de preluare pentru o sumă de circa 20.000 euro, care urmau să fie folosiți pentru plata restanțelor jucătorilor și achitarea împrumuturilor luate pentru competiție, dar acest lucru nu s-a putut, deoarece membrii fondatori ai clubului ACS Șirineasa, care trebuiau să iscălească tranzacția, erau plecați.

Astfel, a rămas stabilit că actele de preluare a clubului se vor semna marți, după care gorjenii vor negocia în parte cu fiecare jucător care are contract de profesionist, pentru a stinge eventualele litigii.

ACS Șirineasa ar putea fi echipa satelit a clubului din Liga 2 cu care se discută preluarea, Foresta sau Academica

Oamenii lui Nicolae Sarcină nu au anunțat clar ce intenții au cu clubul, prima intenție fiind să mute echipa la Târgu Jiu. Cum termenul limită al FRF pentru  schimbarea de denumire a cluburilor a expirat, planul s-ar putea modifica și echipa ar putea rămâne să joace la Șirineasa până la iarnă sau până în vara viitoare, când se pot face aceste modificări. Cum afaceriștii gorjeni au confirmat că negociază și preluarea unui loc de Liga a 2-a, cu Foresta Suceava și Academica Clinceni, cel mai probabil echipa din Șirineasa va fi folosită ca „satelit” și va avea în componență mulți juniori. Dacă Șirineasa va fi mutată, fapt aproape sigur în cazul preluării, județul Vâlcea rămâne fără nicio echipă în primele trei ligi!

Decât să intre echipa în faliment, mai bine se vinde și astfel ne mai recuperăm și noi din salarii

Unul dintre jucătorii vechi de la ACS Șirineasa, Octavian Marinescu, spune că jucătorii sunt interesați de a-și recupera restanțele de la club, pentru a nu mai apela la memorii depuse la FRF. „Noi, jucătorii, am fost chemați vineri să discutăm cu cei de la Gorj, oamenii păreau foarte interesați să preia echipa. Decât să intre echipa în faliment, mai bine se vinde și astfel ne mai recuperăm și noi din salarii. Apoi, vom vedea. Dacă noul patron ne sună să ne propună să continuăm la echipă, vom discuta, dacă nu, ne căutăm alte echipe. Eu am jucat și accidentat, am venit la fiecare antrenament, e normal ca cei care am rămas până la final să avem prioritate. Nu ne interesează cine preia echipa, important este să ne primim restanțele”, a declarat Octavian Marinescu.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 03 Jul. 2017, 10:58 Stiri
Pe aceeași temă