Vești bune pentru singura echipă vâlceană activă în fotbalul profesionist. Un om de afaceri preia pachetul majoritar al clubului și se va continua în Liga 3

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 29 Jun. 2017, 13:44 Stiri

Fost sponsor la ACS Șirineasa, Mirel Vasilichia, revine la clubul la care a fost până anul trecut, când echipa vâlceană a promovat în Liga a 3-a. Dacă în toamna anului trecut a investit la Viitorul Dăești (Superliga Vâlcea), Vasilichia a trecut în primăvară la Atletic Bradu, de unde a plecat rapid, fiind nemulțumit că jucătorii aduși de el nu erau folosiți.

„M-am întâlnit cu primarul din Șirineasa și am ajuns la un acord. Primăria Șirineasa va susține în continuare doar competiția și eu preiau pachetul majoritar de acțiuni și plătesc toate salariile la echipă. Știu că sunt restanțe la băieți, jucătorii au fost înțelegători, dar de săptămâna viitoare încep să achit din salarii. Voi aduce jucători cu care am mai colaborat, vreau să fac echipă bună, nu să stăm în subsolul Ligii a 3-a, îmi propun să fim în primele trei echipe din serie. Cu siguranță, Șirineasa continuă și sezonul viitor la Liga a 3-a”, a declarat Mirel Vasilichia.

Acesta a renunțat în urmă cu un an să mai contribuie financiar la Șirineasa, pentru că tehnicianul Octavian Iordache, cel care obținuse promovarea de la județ, dar nu avea licență, nu a fost păstrat de primarul Ion Streinu ca principal.

Cu cinci salarii restante la jucători și antrenorul Gabi Mangalagiu, viitorul clubului ACS Șirineasa era în ultima perioadă sub semnul întrebării, deși echipa s-a salvat din punct de vedere sportiv. Cum Primăria Șirineasa nu are bani să finanțeze clubul, preluarea de către un sponsor privat era singura soluție pentru supraviețuire. Altfel, părea greu de crezut că Primăria Șirineasa va mai înscrie echipa în sezonul viitor al Ligii a 3-a și era de așteptat să apară memorii a FRF ale jucătorilor care au contracte de profesioniști.

După desființarea CSM Râmnicu Vâlcea, ACS Șirineasa este singura echipă din județul Vâlcea care activează în fotbalul profesionist.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 29 Jun. 2017, 13:44 Stiri
Pe aceeași temă