Ultimul meci pe teren propriu al SCM Pitești cu Nicolae Dică antrenor se joacă în nocturnă. Adversar îi va fi FCSB II, echipa satelit a noului său club unde va merge antrenor

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 18 May. 2017, 14:02 Stiri

Ultimul meci al lui Nicolae Dică în funcția de antrenor principal al SCM Pitești, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, va avea loc vineri, în nocturnă, de la ora 20:00. Interesant este că viitorul antrenor al FCSB își va conduce actuala echipă în acest ultim joc pe teren propriu chiar împotriva satelitului viitorului său club, FCSB II. În această situația, la fel de interesant este de urmărit și modul în care va privi acest joc Dică, dacă se va concentra pe jocul echipei sale sau va urmări la treabă mai mult tinerii jucători ai vicecampioanei României, pentru a-i cunoaște mai bine și a știi dacă merită să facă pasul la Liga 1.

Între timp, FCSB a găsit și un antrenor cu licență UEFA PRO care să îi acopere spatele lui Nicolae Dică. Fostul antrenor al unei alte echipe din Liga 3, CNS Cetate Deva, Viorel Tănase, a acceptat oferta lui Becali de a fi numit în acte antrenor principal la FCSB și va face echipă cu Dică.

„Pentru mine e o trecere mare, am ajuns să antrenez cea mai titrată echipă din România. Era normal să-mi doresc să antrenez această echipă. N-am nicio emoție legată de domnul Becali. Eu îl știu pe domnul Becali și am capacitatea de a gestiona situația. Zilele viitoare urmează să semnez. Voi semna pe un an. Dacă voi avea rezultate bune, voi prelungi. A fost o discuție cu domnul Becali și am propus anumiți jucători, dar vom vedea dacă se pot face transferuri. Steaua va plăti în continuare sume bune pe transferuri, nu se pune problema de buget. Am vorbit cu cei de la Pitești și nu e nicio problemă. Eu mai am două meciuri de jucat la SCM Pitești”, a declarat Nicolae Dică la DolceSport despre trecerea sa la FCSB.

Altfel, cum Nicolae Dică a fost plecat în ultimele zile la București la al doilea modul al cursurilor Școlii Federale de Antrenori pentru obținerea licenței UEFA PRO, la Pitești s-a organizat miercuri o conferință de presă premergătoare meciului de vineri cu FCSB II. La ea au participat antrenorul secund Alin Popescu și jucătorii Andrei Udeanu și Dorinel Oancea.

În ultimele două etape rămase de disputat din acest sezon al Ligii 3, SCM Pitești, care îl va avea în continuare în această perioadă ca antrenor pe Dică, va întâlni pe FCSB II și FCM Alexandria. Alb-violeții își doresc să mențină același ritm și să rămână fără înfrângere în campionat.

Alin Popescu, secundul lui Nicolae Dică, spune că echipa este pregătită să obțină o nouă victorie. „Țin locul colegului meu, Nick, care este plecat la cursurile licenței PRO. Erați obișnuit cu el, dar acum am venit eu în locul lui. Am optat să jucăm vineri, de la ora 20:00, în nocturnă, pentru că am vrut să încercăm să aducem oamenii la stadion. Ne dorim să fie și altă atmosferă pentru că meciurile la lumina reflectoarelor au alte caracteristici. Echipa adversă se bazează foarte mult pe copii, iar în ultimele cinci etape nu a reușit să câștige. Ultima lor victorie, acum șase etape, a fost la Voluntari și a coincis și cu promovarea noastră matematică. Ca la toate meciurile pe care le-am disputat până acum, ne dorim să câștigăm și această partidă, pentru că obiectivul nostru este să terminăm campionatul fără să pierdem vreun meci. Avem o singură problemă de lot. David este suspendat din cauza cumului de cartonașe. În rest, toți băieții sunt valizi. Suntem preocupați de meciul cu Steaua II și nu vreau să comentez alte aspecte de plecarea lui Nick (n.r.  – Nicolae Dică) la Steaua. Știu că băieții s-au pregătit foarte bine și se vor pregăti în continuare la fel de bine. Singurul regret pe care îl am este prezența spectatorilor la meciuri. Jucătorii noștri merită mai multă lume la stadion, fiindcă am reușit să jucăm fotbal. Cred că am reușit să facem o propagandă foarte frumoasă fotbalului”, a declarat Popescu, citat de Curierul zilei.

Cât îi privește pe cei doi jucători prezenți la conferința de presă, aceștia au declarat că sunt conștienți că nu vor avea o misiune ușoară cu satelitul FCSB.

„Ne așteaptă un meci dificil. Întâlnim o echipă care va veni să joace fotbal, chiar dacă nu au câștigat în ultimele cinci etape. Vor veni motivați, dar noi evoluăm acasă și trebuie să ne facem jocul nostru. Îmi doresc să câștigăm cele trei puncte puse în joc. Avem obiectiv să câștigăm toate partidelele care au mai rămas de jucat până la finalul sezonului”, a spus portarul Andrei Udeanu.

„Sunt sigur că ne așteaptă un meci foarte greu, pentru că jucăm cu Steaua II, satelitul celei mai titrate echipe din România. Cred că jucătorii lor vor fi foarte motivați. Vor să-i arate și lui Nick (n.r. – Nicolae Dică) ceea ce pot pentru a putea ajunge la prima echipă”, a comentat și mijlocașul Dorinel Oancea.

După 28 de etape desfășurate în Liga 3, Seria 3, SCM Pitești e lider cu 68 de puncte, iar FCSB II e pe locul 10, cu 35 de puncte, însă doar la șase puncte distanță de locul 2 ocupat de Flacăra Moreni.

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 18 May. 2017, 14:02 Stiri
Pe aceeași temă