Alexandru Bourceanu, noul antrenor al Speed Academy! Argeșenii s-au despărțit rapid de antrenorul cu care au promovat în Liga 3 și au ajuns pe podium!

Andrei PASCU 09 Oct. 2024, 13:15 Liga 3
Alexandru Bourceanu, noul antrenor al Speed Academy! Argeșenii s-au despărțit rapid de antrenorul cu care au promovat în Liga 3 și au ajuns pe podium!

ACS Speed Academy a anunțat, surprinzător, că a reziliat contractul cu antrenorul Alin Popescu, cel care a promovat echipa din Liga 4 în Liga 3 în vară! Deși în acest moment formația argeșeană este pe locul 3 în Seria 8 a Ligii 3, dintr-un anumit motiv părțile au încheiat colaborarea!

Până acum, Speed Academy a pierdut doar un meci, a câștigat două și a remizat de trei ori, dar se pare că a fost prea puțin, poate conducerea a considerat că se poate mai mult, poate că antrenorul a fost cel care a cerut rezilierea.

Alexandru Bourceanu, noul antrenor al Speed Academy

Speed Academy a transmis și faptul că are un nou antrenor, pe Alexandru Bourceanu, cel care, până de curând, era implicat la LPS HD Clinceni, echipă din Seria 4 a Ligii 3!

Fostul mijlocaș a acceptat propunerea conducerii clubului care își desfășoară meciurile de acasă la Bradu (Argeș) și a semnat deja contractul, urmând să fie, de acum, răspunzător de ce se întâmplă la echipă în meciurile din Liga 3. Nu este prima dată când Bourceanu colaborează cu Speed Academy, în urmă cu un an și jumătate semnând un acord ca fotbalist.

Bourceanu a jucat ultima dată la nivel profesionist la Gloria Buzău (foto articol), în Liga 2, sub comanda lui Ilie Stan, la finalul anului 2019. După șapte meciuri disputate în tricoul trupei din Crâng, Bourceanu se despărțea de Gloria și spunea că a decis să renunțe la cariera de fotbalist și să se concentreze pe antrenorat. Nu mai târziu de anul trecut, Bourceanu, parte a echipei naționale de minifotbal, a ieșit campion mondial în turneul organizat în Kazahstan.

Dublul campion cu FCSB a semnat, în martie 2023, un contract cu Speed Academy, la acel moment a doua clasată din Liga a 4-a Argeș, echipă care avea obiectiv promovarea. Acum, Bourceanu a fost numit ”principal” al formației din Pitești.

”Bine ai venit, Alexandru BOURCEANU!
ACS Speed Academy Pitești anunță că Alexandru BOURCEANU este noul antrenor al echipei noastre!”
, a transmis clubul din Pitești, parte din Seria 8 din Liga 3.

  • Referitor la cariera de fotbalist a lui Alexandru Bourceanu, Dunărea Galați, Oțelul Galați, Poli Timișoara, FCSB (în două perioade), Trabzonspor (Turcia), Arsenal Tula (Rusia), Dunărea Călărași și Gloria Buzău sunt echipele pe care le are în CV.
  • A câștigat două titluri de campion (2013, 2015), o Cupa României (2015), două Cupa Ligii (2015, 2016) și o Supercupă (2014), toate cu FCSB. Mijlocașul are 26 de selecții la naționala României.

Alin Popescu s-a despărțit de Speed Academy

Anunțul numirii lui Alexandru Bourceanu a venit la doar câteva ore după ce clubul argeșean a transmis faptul că s-a despărțit de Alin Popescu, cel sub comanda căruia s-a promovat din Liga 4 în Liga 3, în această vară, după 5-0 acasă și 2-1 în deplasare contra CSL Nanov, campioana din Teleorman.

Speed Academy susține că rezilierea a avut loc sâmbătă, însă despărțirea a fost anunțată în mod oficial abia marți!

”Multumim, Alin 𝐏𝐎𝐏𝐄𝐒𝐂𝐔!
ACS Speed Academy Pitesti ii multumeste lui Alin Popescu, care si-a reziliat, in cursul zilei de sambata, intelegerea pe care o avea cu clubul nostru.
Ii uram mult succes!”, este comunicatul echipei care joacă acasă la Bradu, deși pe pagina sa de Facebook se promovează cu numele de Pitești!

  • Sâmbătă, Speed Academy a remizat pe teren propriu contra Viitorul Dăești, echipă care avea și încă are trei puncte mai puțin în clasament.

Speed Academy, pe podium în Seria 8 a Ligii 3

Speed Academy este pe locul 3 în Seria 8 din Liga 3, cu 9 puncte, la egalitate cu locul 4, Vulturii Fărcășești, și la cinci puncte de locul 2, ACSO Filiași.

De liderul seriei, SCM Râmnicu Vâlcea, care are victorii pe linie, o despart nouă puncte.

În etapa a 7-a din Liga 3, prima cu Alexandru Bourceanu antrenor principal, Speed Academy va întâlni, în deplasare, Vulturii Fărcăşeşti.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Speed Academy

Andrei PASCU 09 Oct. 2024, 13:15 Liga 3
Pe aceeași temă