U Craiova SA a ieșit câștigătoare din derby-ul cu ACS SR Brașov. Hat-trick-ul lui Bălan a întors scorul pe Tineretului. Mititelu, înjurat tot meciul de Peluza Sud ’97

Marius ANGHEL 03 Sep. 2018, 12:59 Stiri
U Craiova SA a ieșit câștigătoare din derby-ul cu ACS SR Brașov. Hat-trick-ul lui Bălan a întors scorul pe Tineretului.** Mititelu, înjurat tot meciul de Peluza Sud '97

ACS SR Brașov – U Craiova SA, derby-ul Seriei a 3-a a Ligii a 3-a, a fost unul cu aromă de Liga 1. Peste 2000 de suporteri, dintre care circa 300 de olteni, au asigurat o atmosferă de meci mare pe stadionul Tineretului, mult peste calitatea jocului prestat de cele două echipe pe teren.

Primul meci tare al sezonului s-a transformat într-un coșmar pentru elevii lui Florin Stîngă. Obișnuiți cu victoriile de pe maidanele din Liga a 4-a, stegarii au dat de greu în fața unui adversar destul de puternic, care a speculat la maxim erorile din jocul gazdelor. Alexandru Avram a deschis scorul în minutul 13, după ce stegarii au desenat frumos cu Boția, Leonte și Voicu, ultimul cu pasa decisivă. Au urmat momente bune de joc ale brașovenilor, care au pus presiune pe careul oltenilor, însă nu au reușit să concretizeze ocaziile avute. Contrar cursului jocului, elevii lui Ștefan Stoica au dat lovitura în urma unui contraatac rapid, iar Claudiu Bălan a reușit să înscrie golul de 1-1.

Repriză secundă de coșmar

După pauză, stegarii n-au mai legat nimic. Leonte a fost nevoit să iasă, acuzând probleme medicale. Chiar dacă Stîngă a mutat ofensiv, cu Emanuel Popa lângă Avram, atacul nu a funcționat deloc, mijlocul a fost inexistent, iar în apărare a fost deranj mare. Claudiu Bălan i-a adus în avantaj pe olteni cu golul marcat în minutul 65. Tot cu probleme medicale a părăsit terenul și Vlad Boția, înlocuit în minutul 74 cu Carlo Danciu.

Același Claudiu Bălan (78) a mai înscris o dată, completând astfel primul hattrick al sezonului. Se putea termina și mai rău pentru stegari, însă Raicea, scăpat singur cu Albert Popa, a trimis pe lângă poartă.

S-a terminat 1-3, primul eșec pentru stegari în Liga a 3-a, iar pentru Florin Stîngă vor urma multe nopți albe. Este cât se poate de clar că sunt probleme mari în exprimarea echipei, iar căderea fizică a jucătorilor în partea secundă este de a dreptul îngrijorătoare.

Stîngă: „Am primit goluri de cascadorii râsului”

La final, antrenorul Florin Stîngă spune că golul doi marcat de Bălan le-a turnat plumb în picioartele jucătorilor săi. „Am început foarte bine jocul, am avut și ocazii să facem 2-0, dar după o fază în care noi ar fi trebuit să șutăm spre poarta adversă am luat noi gol. Am încasat două goluri de cascadorii râsului. A doua reușită a oltenilor ne-a turnat și plumb în picioare și am căzut și din punct de vedere moral. Nu vreau să discut individual, dar am făcut prea multe greșeli. Acesta este nivelul la Liga 3, trebuie să înțelegem că nu mai este Liga 4. Încă mai avem mult de muncit și trebuie să învățăm din aceste lucruri. Craiova nu ne-a surprins cu nimic. Au jucat doar cu mingi lungi și le-am făcut noi cadou două goluri. Nu cred că promovarea este o căciulă prea mare pentru noi. Eu cred că trebuie să ne batem în continuare, asta este mentalitatea mea. Am mare încredere în juniorii noștri, sunt toți brașoveni. Sunt și momente din acestea dificile. Campionatul e lung, dar e clar că trebuie să muncim mai mult, să îmbunătățim jocul și să fim mai concentrați”, a declarat antrenorul Florin Stîngă.

Enache: „Urmează meciuri decisive”

Managerul lui ACS SR Brașov, Paul Enache, cel care a împlinit chiar în ziua jocului 67 de ani, speră ca eșecul cu Craiova să fie doar un accident. „Nu mă așteptam la o înfrângere cu Craiova. Noi am asigurat toate condițiile necesare la echipă, dar din ce am văzut am jucat fotbal doar 30 de minute. Este îngrijorător că s-au luat goluri pe greșeli elementare. Este inadmisibil ca unii fotbaliști care au jucat în Liga 1 să facă greșeli de campionat județean, iar aici nu este vina antrenorului. Acesta e lotul, probabil pretențiile noastre sunt prea mari pentru nivelul unor jucători. Nu se pune problema schimbării lui Florin Stîngă. Eu vreau să cred că a fost un simplu accident. Urmează meciuri decisive, iar după primele 5-6 etape vom reconsidera activitatea și ne vom face planul, vom vedea atunci dacă ne batem sau nu la promovare”, a spus Paul Enache.

Mititelu: „Brașovul rămâne o contracandidată la promovare”

Patronul U Craiova SA, Adrian Mititelu, a fost extrem de liniștit pe tot parcursul jocului de la Brașov. Mititelu spune că diferența în acest meci a fost făcută de pregătira fizică, dar și de calitatea unor jucători cu experiență din echipa sa.

„Am început meciul destul greu, iar Brașovul ne-a pus probleme mari. Am văzut și eu un meci în care adversarul ne pune probleme, lucru care nu s-a întâmplat în sezonul trecut. Din fericire pentru noi, după începutul mai slab jocul a curs apoi în favorea noastră. Cred că am stat mai bine la capitolul fizic, dar avem și câțiva jucători care au experiența jocurilor din Liga 1, iar aceste lucruri și-au spus cuvântul. Eu sunt convins că la Brașov puține echipe vor lua puncte în acest campionat, pentru că am văzut determinare și multă ambiție la jucătorii brașoveni. Obiectivul celor de la Brașov de a promova este pe deplin justificat, dar în acest an se vor lovi de noi. Nu cred că Turnu Măgurele este contracandidata noastră numărul 1 la promovare, ci Brașovul. Chiar dacă am învins aici, campionatul este lung. Cei de la Brașov au o echipă robustă, cu un lot valoros, cu jucători atletici. În mod normal, noi ar trebui să promovăm din acestă serie, dar fotbalul se joacă pe teren. Suntem pe primul loc și sper să fim aici până la final”, a spus Mititelu.

„Mititelu, același bufon…”

Patronul oltenilor a fost înjurat pe toată durata meciului de către suporterii olteni din Peluza Sud ’97, cei care au afișat și un banner cu un mesaj care-l viza pe Mititelu: „Același bufon cu harfe de mare patron”. „Nu este meci ca ei să nu mă înjure! Eu sunt vinovatul de serviciu!”, a fost reacția lui Mititelu.

Și fanii brașoveni au fost la înălțime în acest meci, în care și-au susținut favoriții pe toată durata meciului. „Când sunt zero neuroni rămâne doar cascheta, iar gazul și bastonul completează eticheta”, a fost bannerul afișat de fanii brașoveni la adresa Jandarmeriei.

ACS SR BRAȘOV – U CRAIOVA 1948 SA 1-3
Alexandru Avram 13′ / Claudiu Bălan 38′, 65′, 78′

A. Popa – Răduțoiu, Poverlovici (Cocan 79′), R. Damian, Voicu – Burlacu, Țuțu, Leonte (Em. Popa 55′) – Răchișan (Rusu 86′), Avram, Boția (C. Danciu 74′)
Antrenor: Florin Stîngă

Mogoșanu – Dănănae, E. Dina, Ciucă, Negru – Kovari (Pătrașcu 88′), Zimta, Grecu (Armășelu 52′), Lupu (Raicea 63′) – M. Dina (Surugiu 75′), Cl. Bălan
Antrenor: Ștefan Stoica

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Mihai Cucu / SR Brașov

Marius ANGHEL 03 Sep. 2018, 12:59 Stiri
Pe aceeași temă