Petrolul a câștigat la Călărași și cu gândul de a arăta că înfrângerea cu UTA a fost un accident. Stoican: „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună”

Marius ANGHEL 19 Aug. 2019, 13:32 Campionat

Petrolul a răzbunat eșecul drastic suferit pe teren propriu, 0-3 cu UTA, cu o victorie la scor la Călărași, 3-1 cu Dunărea. Ploieștenii au obținut astfel al doilea succes din acest campionat, tot în deplasare, după cel de la Metaloglobus (2-1), însă acum au arătat un joc solid, în care au dominat aproape pe toată durara întâlnirii și n-au avut proble în a obține toate punctele.

Sergiu Arnăutu (14, 30) și Alexandru Zaharia (56) au înscris pentru Petrolul, în timp ce pentru Dunărea a redus din diferență Ciprian Gliga (89).

La finalul partidei, Flavius Stoican a făcut o comparație cu meciul cu UTA. „Am vrut să demonstrăm că meciul contra celor de la UTA a fost un accident. Și, într-adevăr, a fost un accident. De ce spun asta? Că și în partida cu cei de la UTA am controlat jocul, am fost echipa care am dominat de la început până la sfârșit, însă nu a fost să fie. Astăzi am întâlnit o echipă experimentată, o echipă cu jucători de calitate, și mă refer în primul rând la Bawab, un jucător care poate face diferența. Dar astăzi am fost echipa mai bună. Am întâlnit o echipă bine organizată, cu un antrenor experimentat, o echipă care greu este de bătut în continuare, și o să vedeți, chiar dacă trec printr-un moment mai delicat. Am demonstrat că suntem, într-adevăr, o echipă foarte bună. La 3-0 există o automulțumire și e o delăsare, așa, iar lucrurile nu-mi convin, când nu suntem concentrați pe toată durata meciului. Pentru că vreau mult mai mult, vreau să fim o echipă căreia greu ne face față orice adversar”, a spus Stoican, la microfonul DigiSport.

Antrenorul Petrolului a avut cuvinte de laudă și pentru Sergiu Arnăutu, atacantul pe care l-a utilizat titular în acest meci și a răsplătit încrederea cu două goluri frumoase, unul după ce a scăpat singur cu portarul și altul dintr-o lovitură liberă din fața careului.

„Este un jucător care atunci când apelez la el își face simțită prezența pe teren. Și nu numai în meciul de astăzi, cât și în cel cu UTA, cu Metaloglobus. A avut situații, astăzi a marcat și sunt convins că o să mai fie situații în evoluțiile lui de a marca. Dar vreau mult mai mult, să nu ne mulțumim doar cu atât, pentru că avem, într-adevăr, jucători care au calitate. Și nu numai Sergiu, cât toți ceilalți”, a declarat Flavius Stoican.

Pentru atacantul prahovean Arnăutu, acesta a fost primul meci din acest sezon în care a fost utilizat ca titular. Cu Metaloglobus și UTA a fost utilizat pe final, după ce l-a schimbat de fiecare dată pe Alexandru Munteanu. În atac a fost folosit Ianis Stoica, cel care acum a fost lăsat pe bancă și introdus pe final.

Urmează meciul cu Farul. Stoican: „Este deschis oricărui rezultat”

Petrolul a bifat, astfel, cea de-a doua victorie pe teren străin din acest campionat, iar în etapa viitoare va evolua tot în deplasare. „Lupii” vor merge la Constanța, pentru confruntarea cu Farul, ce se va desfășura luni, 26 august, de la ora 18:00.

„Este un meci deschis oricărui rezultat. Întâlnim o echipă care joacă fotbal, are un antrenor care vrea să demonstreze, o echipă care și-a anunțat intențiile pentru promovare. Dar noi suntem o echipă care vreau să ne impunem jocul de la bun început, să dominăm. Nu mă interesează că jucăm în deplasare, că jucăm acasă. Este tot un teren. Nu este o presiune din parte publicului gazdă. Și atunci este normal să jucăm, să ne impunem jocul de la bun început și să ne gândim că pentru 95 de minute o să fim o săptămână, până la următorul meci, fericiți și nu numai noi sau familiile noastre, ci întregul oraș. Orașul ține cu această echipă, își dorește o promovare și știe de ce am venit aici”, a mai declarat Flavius Stoican.

Cu șase puncte acumulate în trei etape, Petrolul a urcat pe locul 7, fiind la egalitate cu alte trei echipe: Turris Oltul, Campionii FC Argeș și Concordia Chiajna.

Rezumatul meciului de la Călărași:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 19 Aug. 2019, 13:32 Campionat
Pe aceeași temă