UTA a trecut în 16-imi după ce a eliminat din Cupa României încă o echipă arădeană. Balint: „Am dat dovadă de caracter, de inteligență și de maturitate”

Marius ANGHEL 11 Sep. 2019, 12:44 Stiri

UTA n-a avut deloc un meci ușor cu Crișul Chișineu Criș în Turul 4 al Cupei României, pentru obținerea calificării în 16-imile competiției. Arădenii s-au impus cu 3-1, însă desprinderea a venit în ultima jumătate de oră a întâlnii desfășurate pe terenul echipei din Liga 3.

Jucătorii lui Laszlo Balint au fost conduși încă din minutul 12, după ce Raul Ember a transformat un penalty obținut de Roșu în fața lui Vulturar. „Dubla” lui Alexandru Ioniță, din minutele 25 și 60, a întors scorul în favoarea utiștilor, iar Valentin Buhăcianu (80) a adus liniștea în final.

Și de această dată, la fel ca în precedentul meci din Cupă, când s-a trecut cu 1-0 de Șoimii Lipova, Balint a optat pentru un prim „11” în care a trimis jucători utilizați mai puțin în debutul acestui sezon de Liga 2.

„Nu a fost neapărat o calificare ușoară, pentru că am întâlnit un adversar care s-a organizat foarte bine pe faza defensivă. Cei de la Crișul s-au închis foarte bine, ne-au pus probleme prin modul în care s-au apărat și a trebuit să avem răbdare să îi desfacem. Din păcate, am avut și acest handicap de a reveni de la 0-1, de la acel penalty care nu știu dacă a fost. Se poate de o lipsă experiență la abordarea acelui duel în careul nostru, însă una peste alta, îl felicit pe Vulturar pentru că a făcut un joc bun. Mă bucură reacția echipei, am fost perseverenți în principiile noastre. În ciuda terenului nu foarte bun, am continuat să pasăm, să construim jocul prin posesie și, din fericire, am reușit să tranșăm soarta calificării. Am dat dovadă de caracter, de inteligență și de maturitate. Nu vreau să închei fără să mulțumesc gazdelor de astăzi pentru că au acceptat cererea noastră de a juca meciul astăzi. Noi am cerut asta, în ideea de a avea o zi în plus pentru a pregăti jocul cu Mioveni, un joc foarte important”, a spus Laszlo Balint, citat de Sport Arad, la finalul de la Chișineu Criș.

Dacă până acum a trecut de două echipe din Liga 3, ambele arădene, UTA are mari șanse ca în 16-imi să întâlnească un adversar din Liga 1. „Noi ne-am dori să jucăm cu o echipă puternică din prima ligă, dar, indiferent de cum va fi tragerea la sorți, noi vom aborda la fel de serios și această competiție. S-a demonstrat și astăzi că avem soluții foarte bune. Dacă ni se va cere, eventual, de către televiziuni să jucăm în nocturnă, ar fi frumos să găsim o soluție să jucăm la Arad. Suporterii UTA-ei merită acest lucru, dar vom vedea ce va fi după tragerea la sorți”, a adăugat Balint.

După acest meci, Balint își face griji în privința stării medicale a lui Cristian Melinte, care în a doua repriză a ieșit de pe teren șchiopătând. „Are o problemă medicală la genunchi, sper să nu fie nimic serios. În schimb, Bustea este bine, s-a antrenat normal, dar nu am dorit încă să-l risc într-un meci oficial”, a mai spus antrenorul echipei UTA.

CITEȘTE și: Abrudean: „A câștigat echipa mai valoroasă, iar noi ne-am ridicat la nivelul lor în multe momente”

În campionat, UTA joacă duminică, la ora 11:30, pe teren propriu, cu CS Mioveni.

Veci REZULTATELE din TURUL 4 AL CUPEI ROMÂNIEI

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 11 Sep. 2019, 12:44 Stiri
Pe aceeași temă