Greu cu Ghiroda, dar Ripensia s-a calificat mai departe în Cupa României în timp regulamentar. Pelici: „Importantă e victoria, nu contează cum e obținută”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Sep. 2019, 23:43 Stiri

Ripensia a avut de muncit pentru succesul cu 3-1 obținut pe terenul celor de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, după ce gazdele din Liga 3 au condus la pauză, grație reușitei lui Mancaș. Roș-galbenii au înscris prin Caius Lungu, Albert Voinea și Alexandru Popovici, după ce meciul nu a avut mult până să se îndrepte spre prelungiri.

După ce Alexandru Pelici a utilizat în mare parte mai mult rezervele, Ghiroda a dominat mai mult decât clar prima repriză. După două ocazii irosite de gazde, în minutul 34, în urma unei eroară a lui Țiereanu, mingea a ajuns la Cosmin Mancaș, iar, cum portarul Mociu era încă departe de poartă după o degajare, fotbalistul Ghirodei nu a iertat. La pauză, gazdele au intrat la vestiare cu 1-0, dar timișorenii au egalat în minutul 47. După o intervenție a lui Markos Gakos, care a respins balonul, Caius Lungu a fost pe fază și a marcat din careu.

S-a jucat mult timp cu scorul de 1-1 și doar intrarea lui Albert Voinea de pe bancă a adus liniștea. În minutul 88, atacantul a pătruns în careu și a marcat. Liniștea a venit imediat după intrarea în prelungiri. Ripensia a primit penalty, dar Gakos a parat șutul slab al lui Adin Popa. Până la urmă, mingea a ajuns la Popovici, care a trimis mingea în plasă, iar Pelici și compania așteaptă acum o echipă de Liga 1 în turul următor al Cupei României.

Antrenorul Ghirodei ar fi vrut mai mult. Pelici așteaptă un adversar din prima ligă

Ghiroda a suferit prima înfrângere după șase victorii în actualul sezon. Octavian Benga avea speranțe, dar nu i-a putut utiliza pe Baranyi și Herci, accidentați, iar Bâte, Budur și Silaghi au evoluat cu probleme medicale.

„A survenit și pentru noi prima înfrângere într-un meci oficial. Consider că am pierdut nemeritat, pentru că jocul a fost echilibrat, foarte echilibrat în momente în care am reușit să dominăm pe Ripensia, o echipă de Divizia B. Am încercat o formulă și din jucători care au evoluat mai puțin. Mi-am dorit să câștigăm, dar în unele momente s-a văzut lipsa celor cinci jucători accidentați, care, din punctul meu de vedere, sunt foarte importanți. Un joc care putea să se închidă în favoarea noastră. Am început repriza a doua puțin mai prost. Ei au avut o agresivitate superioară în primele zece minute, dar în următoarele 20-25 de minute consider că am controlat jocul. Ne-am și creat o grămadă de ocazii și cred că aștfel era scorul dacă înscriam noi primii”, a declarat Octavian Benga, antrenorul Ghirodei.

Alex Pelici așteaptă un adversar cât mai bun în turul următor de Cupa României. „Importantă e victoria, nu contează cum e obținută. Era normal să fie un joc disputat. Așa se întâmplă când e o competiție a surprizelor. Important e că am reușit să ne revenim a doua repriză, am reușit să înscriem, ceea ce n-am făcut în prima repriză. Și în prima repriză puteam să înscriem la ultima fază, am avut o ocazie mare, am mai avut situații, au avut și ei. Îmi felicit jucătorii pentru victorie, am venit să ne calificăm, am reușit. Nu putem decât să fim bucuroși. Suntem bucuroși că am obținut-o în cele 90 de minute regulamentare. Îi felicit pe cei de la Ghiroda pentru ce au făcut aici, pentru startul bun de campionat. Îl felicit pe Tavi. I-am certat puțin, nu știu dacă a avut și efect. Dacă au înscris golurile ca efect a ceea ce le-am spus, e bine. Dacă au venit din propriul orgoliu e și mai bine, pentru că e normal să-ți respecți blazonul și să vii să câștigi împotriva unei echipe de Liga 3, care ne-a pus mari probleme. Mi-a plăcut mult Mancaș de la Ghiroda, au mai fost câțiva, dar el în special. Sperăm un adversar de Liga 1. E o competiție a surprizelor și ne dorim să jucăm cu cei mai buni și cu cei mai mari. Oricine să vină din Liga 1”, a declarat Pelici.

Sâmbătă, Ripensia va juca în deplasare la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda, în etapa a 7-a a Ligii 2. Ghiroda are și ea o deplasare, dar mult mai aproape, la Becicherecu Mic, în Seria a 4-a a Ligii 3.

CSC GHIRODA ȘI GIARMATA VII – RIPENSIA TIMIȘOARA   1-3
Cosmin Mancaș 34′ / Caius Lungu 48′, Albert Voinea 88′, Alexandru Popovici 90+1′

M. Gakos – Șofran, Bocșan, Goța, Al. Sabău – Ghinescu, I. Ianc, Jighici (Bâte 85′), Budur – Mancaș, Silaghi-Perju
Rezerve neutilizate: R. Barbu – Jocanic, Pițuc, Liuba, Semeniuc, Andreca
Antrenor: Octavian Benga

Mociu – C. Lungu, Țieranu (T. Călin 63′), Tînc, Ad. Popa (cpt.) – Al. Popovici, Burdeț (Vl. Tudorache 70′), Al. Neagu, Monea – M. Staicu, Golda (Alb. Voinea 77′)
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Vasluian, C. Toma, M. Fotescu
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: „Emilian Pavel” (Ghiroda – Timiș); Arbitru: Alexandru Dan Gornic (Arad); Asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Sergiu Paul Corb (Zalău); Observatori: Ioan Mureșan (Timișoara) și Vasile Rad (Arad).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Sep. 2019, 23:43 Stiri
Pe aceeași temă