ACS Dumbrăvița a intrat în vacanță și va urmări la finalul acestei săptămâni ultimele șapte meciuri din barajele de promovare în Liga a 3-a. Deocamdată, este devreme pentru o discuție despre componența seriilor, dar dacă se menține gruparea pe județe din sezonul recent încheiat, atunci echipa lui Sorin Bălu ar avea șanse să joace cu cea a lui Adrian Mititelu, FC U Craiova 1948, campioana din Dolj!
Deocamdată, pentru Seria a 4-a, echipele certe sunt următoarele: CSM Școlar Reșița reprezentanta județului Caraș-Severin, CNS Cetate Deva și CS Hunedoara din județul Hunedoara, Național Sebiș, Gloria Lunca Teuz Cermei și Șoimii Lipova din Arad, CSM Lugoj, ACS Ghiroda, Millenium Giarmata, ACS Dumbrăvița și Centrul Național de Pregătire Timișoara (care nu va conta în clasament) pentru Timiș. Doljul le-ar avea pe U Craiova CS 2, ACSO Filiași și U Craiova 1948, Mehedințiul rămâne fără echipă cu certitudine, iar Gorjul are șanse mici, după ce Petrolul Bustuchin a pierdut cu 4-0 primul meci cu arădenii de la Chișineu Criș.
Cluburile retrogradate așteaptă din nou invitații pentru Liga a 3-a
Timișul ar putea avea chiar șase cluburi în competiție, deoarece Marcel Băban, finanțatorul echipei Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, transformată în această vară în Hatzfeld, denumirea din limba germană a orașului Jimbolia, e optimist că, deși a terminat sezonul cu -14 puncte, va fi invitat din nou în Liga a 3-a. Rămâne de văzut ce vor face Internațional Bălești, și ea retrogradată.
Dacă nu vor continua în acest eșalon, s-ar prefigura o serie cu șase echipe din Timiș, patru din Arad, două din Hunedoara, una din Caraș-Severin.
Bihorul ar putea promova prin CSC Sânmartin, care a făcut 0-0 la Baia Mare cu Minaur în meciul-tur, dar completarea seriei s-ar putea face cu cele trei echipe doljene, nu cu reprezentanta unică a județului din Crișana.
Sorin Bălu vrea să joace cu Craiova
Antrenorul cu origini oltene al Dumbrăviței, Sorin Bălu, dorește să fie în aceeași serie cu Doljul. „Chiar ne dorim. Când joci cu Universitatea Craiova, nu poate decât să te motiveze. Craiova este o echipă de mare tradiție a fotbalului românesc, vicampioana Provinciei. Meciurile cu Universitatea sunt binevenite. Nu știu dacă sunt eu în măsură să răspuns la întrebarea asta (n.r. – întrebat dacă aceasta e adevărata Universitate, echipa lui Mititelu fiind înființată în 2017), dar are niște suporteri fantastici. Merită această echipă. Echipele de tradiție gen Farul, Petrolul, Universitatea Cluj, au revenit în lumea fotbalului românesc și ne bucurăm, pentru că până la urmă echipele de tradiție sunt cele care trebuie să primeze”, a declarat Bălu după barajul de promovare.
Serie tare, cu Reșița și Craiova la supremația bugetelor
Într-un astfel de scenariu, cel puțin financiar, Reșița și Craiova ar fi favorite pentru bătălia la promovare. Dumbrăvița însă are ambiții mari, chiar dacă nu țintește neapărat promovarea din primul sezon. „Văd echipa în partea superioară a clasamentului, pentru că avem condiții foarte bune, jucători de mare calitate fotbalistică și umană, iar marea majoritate a jucătorilor au jucat minimum în Liga a 3-a și vor face rigorilor. Noi ne dorim să fim cât mai sus. Dacă va fi primul loc, ar fi cât mai bine. Primul an va fi un an în care trebuie să ne reobișnuim cu acest eșalon, dar vom merge să ne luptăm cu absolut orice adversar”, a mai spus Bălu.
Situația se va clarifica puțin după ultimele meciuri de baraj de sâmbătă, dintre care doar două (Petrolul Bustuchin – Chișineu Criș și CSC Sânmartin – CS Minaur Baia Mare) au legătură cu zona de vest a țării.
Totuși, cu certitudine apele se vor limpezi după mijlocul verii, când FRF va face seriile ținând cont și de eventuale retrageri. Deloc de neglijat este și dreptul echipelor de Liga 1, a 2-a sau cu echipe de juniori în Liga Elitelor de a-și înscrie sateliții în eșalonul al treilea.
Articol scris de Anda DELIU