Totul pentru fotbal! La Valea Mărului, oameni ambițioși au intervenit cu lopeți și căruțe pentru ca meciul cu Odorheiu să nu fie amânat. La Liești nu s-a putut și s-a ajuns la FRF

Marius ANGHEL 25 Apr. 2017, 14:59 Stiri

Partida de la finalul săptămânii trecute dintre Avântul Valea Mărului și AFC Odorheiu Secuiesc, din cadrul etapei a 24-a a Ligii 3, Seria 1, a stat sub semnul întrebări. Ninsorile căzute în județul Galați au făcut ca terenurile de joc să fie impracticabile și jocurile să fie în pericol de a se nu se disputa. De exemplu, la Liești, meciul dintre echipa locală, Sporting, și Știința Miroslava, programat în aceeași zi și oră ca cel de la Valea Mărului, a fost amânat cu 24 de ore, fiindcă gazdele nu au reușit să găsească un număr îndeajuns de persoane care să îndepărteze la timp zăpada de pe teren.

Numai că, în comuna Valea Mărului există oameni ambițioși și cu suflet mare, după cum transmite Ovidiu Lupu, directorul clubului Avântul. Chiar dacă zăpada măsura cel puțin 50 de centimetri, acest lucru nu a fost un impediment pentru vălmăreni. Reprezentanții primăriei comunei Valea Mărului au mobilizat aproximativ 80 de oameni cu lopeți și căruțe trase de cai pentru ca meciul cu AFC Odorheiu Secuiesc să se poată disputa fără amânare.

Toată operațiune de deszăpezire a terenului din Valea Mărului a durat 8 ore, în care s-a muncit continuu, fără oprire, cu gândul doar la echipa favorită, care avea să dispute un joc important în campionat.

Avântul e invincibilă de șase etape și e revelația returului în Seria 1

Aflată la mijlocul clasamentului, pe locul 7, Avântul Valea Mărului nu a reușit sâmbătă decât un egal, scor 0-0, cu AFC Odorheiu Secuiesc, situată acum pe locul 12. Însă echipa gălățeană a reușit să își mențină seria de rezultate pozitive înregistrată în ultima perioadă. Avântul nu conoaște înfrângerea în ultimele șase etape, perioadă în care a obținut patru victorii (3-2 cu Liești, 7-0 cu Chiscani, 2-0 cu Metalosport și 1-0 cu Râmnicu Sărat) și două egaluri (1-1 cu Cetate Râșnov și 0-0, acum, cu Odorheiu Secuiesc). Gruparea gălățeană are un parcurs de invidiat, fiind învinsă în retur doar o singură data, de către Aerostar Bacău (0-1). Tot în 2017, a câștigat și meciul cu SC Bacău, scor 1-0.

Miroslava face memoriu la FRF după ce meciul de la Liești a fost amânat cu 24 de ore

Cât privește meciul de la Liești, după ce a doua zi Știința Miroslava a câștigat cu 4-2 confruntarea cu Sporting, președintele clubului ieșean, Daniel Acatrinei, a anunțat că va face memoriu la FRF pentru a recupera banii cheltuiți din cauza amânării partidei cu 24 de ore.

„Sunt foarte mulțumit de victoria obținută la Liești, în condițiile în care a existat presiune din partea gazdelor și o atitudine nu tocmai fair-play, ce a condus la amânarea partidei pentru ziua de duminică. Am câștigat trei puncte importante în lupta pentru podiumul Seriei 1, o victorie ce ne ajută să amânăm verdictul acestui sezon. Suntem la patru puncte de locul 1, iar campionatul se joacă!

Revenind la atitudinea gazdelor vizavi de crearea condițiilor propice desfășurării unui meci de Liga a 3-a, urmează să ne adresăm comisiilor din cadrul FRF cu un memoriu pentru a ne recupera cheltuielile aferente zilei în plus pierdute pe drumuri. Nu e posibil ca un meci să fie amânat, deși afară nu mai ningea de peste 24 de ore și mercurul din termometre depășise cu mult bariera de 10 grade Celsius!”, a spus, pe site-ul Științei, Acatrinei.

Și autoritățile locale din Liești au apelat la căruță pentru a încerca să scoată zăpada de 30 de centimetri de pe gazonul perfect al stadionului echipei Sporting, însă acolo persoanele angajate trebuiau să dea și la lopată, dar să tragă și căruța plină cu zăpadă în afara arenei.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 25 Apr. 2017, 14:59 Stiri
Pe aceeași temă