Tănasă dezvăluie obiectivele Aerostarului: „Vrem să avem liniștea clasamentului și plăcerea jocului”

Marius ANGHEL 27 Aug. 2014, 17:16 Stiri
Tănasă dezvăluie obiectivele Aerostarului:**

La 29 de ani e cel mai tânar antrenor din Seria I a Ligii a III-a. Și – lucru absolut normal – speră ca, o dată cu trecerea anilor, să schimbe categoria și să ridice stacheta. Investit ca „principal” al Aerostarului la începutul săptămânii trecute, Marian Tănasă se pregătește de startul campionatului. „Vreau să creștem împreună, eu și echipa”, a mărturisit Tase, care nu va renunța la cariera de jucător: „Voi reveni pe gazon în scurt timp. Aștept să mă refac complet deoarece vreau să ajut, nu să încurc. Vreau să-mi respect meseria”.

– Tase, te gândeai că vei deveni antrenor al unei divizionare C la doar 29 de ani?
– Sincer, nu ma gândeam ca voi face pasul catre banca tehnica atât de rapid, dar imi era clar ca, mai devreme sau mai târziu voi imbratisa cariera de antrenor. Destinul sau, si mai exact, conducerea Aerostarului, a decis ca acest lucru sa se intâmple mai devreme decât ma asteptam. Nu pot decât sa le multumesc si sa sper ca ma voi achita cât mai bine de aceasta sarcina, care ma onoreaza, dar ma si obliga.

– Cum ai primit vestea numirii tale?
– Eu venisem ca jucator la Aerostar, iar când mi s-a propus sa preiau si functia de antrenor nu am stat prea mult pe gânduri. Am acceptat-o deoarece este o provocare interesanta. Suntem cu totii tineri, si eu, si jucatorii si sper sa facem lucruri frumoase impreuna. Lucrez cu placere, ma implic, insa important este sa avem si rezultate. Altfel, nu se poate.

– Primul rezultat a venit in Cupa, la Panciu, unde v-ati calificat dupa executarea loviturilor de departajare.
– A fost un meci cu dus-intors, cei de la Panciu, care nu-s rai deloc, conducându-ne cu 2-0. Am dat dovada de atitudine, am revenit in joc si cred ca puteam transa calificarea in favoarea noastra inainte de executarea penalty-urilor.

– In faza urmatoare a Cupei s-ar putea sa dati peste Sport Club. Cum privesti o eventuala confruntare oficiala cu ei dupa amicalele pierdute cu 8-0 si 9-1?
– Nu ma timoreaza un meci cu Sport Clubul, chiar daca au fost acele rezultate in amicale. Din punctul meu de vedere, nici nu trebuia sa disputam acele amicale, mai ales ca noi ne aflam in plina perioada de acumulari. Diferenta de nivel, de pregatire si de mentalitate a dus la acele rezultate, care, in mod cert, i-a afectat pe jucatorii nostri tineri. Daca va fi sa ne reintâlnim in Cupa, sunt convins, insa, ca echipa noastra va arata o alta fata.

– Cum te striga jucatorii?
– Venind din mijlocul lor, nu le-am cerut sa ma strige intr-un fel anume. De altfel, nu apelativul e important, ci respectul.

– Care e obiectivul in noul sezon?
– Ne dorim sa avem linistea clasamentului si placerea jocului. Doar asa putem creste.

– Incepeti campionatul la Sfântu-Gheorghe, contra nou promovatei OK Sepsi.
– Nu stiu foarte multe despre ei, voi avea timp sa ma documentez, insa, indiferent de situatie, mergem la victorie. Vor urma apoi doua meciuri acasa cu principalele candidate la promovare, Cetatea Târgu-Neamt si Stiinta Miroslava, care ar putea sa ne arate cu exactitate unde ne aflam. Eu zic ca nivelul nu e de speriat si ca putem face o figura frumoasa in campionat.

Sursa: Deșteptarea

Marius ANGHEL 27 Aug. 2014, 17:16 Stiri
Pe aceeași temă