Știința Miroslava s-a reunit sub comanda unui nou antrenor. Cristi Ungureanu și-a dat demisia: „A sosit momentul să o iau pe alt drum”

Marius ANGHEL 23 Jan. 2016, 14:03 Stiri

Pauza de iarnă a adus cu sine o serie de schimbări în cadrul clubului Știința Miroslava, a patra clasată din Seria I a Ligii 3 și una dintre pretendentele la promovare. Cea mai importantă veste vizează înlocuirea de antrenori. Principalul Cristian Ungureanu și-a exprimat dorința de a părăsi gruparea ieșeană, în locul său fiind numit Dănuț Munteanu.

„E un moment destul de trist în cariera mea de antrenor. Cu toate acestea, doresc să le mulțumesc oamenilor care mi-au oferit șansa de a pregăti această formație și, implicit, de a evolua alături de un grup minunat. Din păcate, însă, drumurile noastre se despart aici. Cred că după trei ani de încercări, a sosit momentul să o iau pe alt drum. Nu pot decât să le urez mult succes celor din fruntea clubului, dar și foștilor mei elevi, de la care aștept vești bune pe viitor. Îmi doresc enorm să confirme și să realizeze tot ce și-au propus în plan sportiv. Cu părere de rău, asta e viața! Îmi doresc mai mult, profesional vorbind, și tocmai de aceea am simțit că e momentul să plec de la echipă.

Fiind și un moment al bilanțurilor, simt nevoia să le mulțumesc și celor doi colaboratori ai mei, care au fost alături de mine la bine și la greu. Este vorba despre antrenorul secund Irinel Ionescu și Silviu Dulcianu (antrenor cu portarii). Deși nu le-am cerut acest lucru, aceștia au ales să mă însoțească în alegerea făcută. De asemenea, în încheiere, aș dori să îi mulțumesc în mod special și președintelui clubului Daniel Acatrinei, cel care m-a investit în funcția de antrenor al Științei Miroslava. Sper și tind să cred că i-am răsplătit încrederea oferită!”, a spus Ungureanu, citat de site-ul oficial al clubului din Miroslava.

Munteanu: „Jucătorul cel mai bun e cel care face exact ceea ce îi cer eu”

În altă ordine de idei, vineri, 22 ianuarie, la ora 12:00, la Sala Polivalentă din Miroslava, a avut loc primul antrenament din 2016. Lotul de 20 de jucători prezent la reunire nu este definitivat, conducătorii clubului depunând eforturi serioase pentru aducerea de fotbaliști capabili să urce echipa noastră pe podiumul Seriei I. Tot atunci, noul antrenor, Dănuț Munteanu, a luat primul contact cu jucătorii pe care îi va pregăti și s-a prezentat prin intermediul unui discurs motivator.

„Vreau să vă spun că am urmărit cu atenție meciurile voastre din prima parte a campionatului. Pe cele de acasă, în mod special. Mulți dintre voi știți cu cine aveți de a face și că îmi doresc să elimin pe cât posibil punctele nevralgice ale echipei. Ce îmi doresc din partea voastră? Multă seriozitate! Pornim totul de la zero. Nimeni nu e titular, nimeni nu e rezervă! Pregătirea de iarnă este extrem de importantă pentru mine. Sunt un tip exigent, dar corect în același timp. Cel care va trage cel mai mult la antrenamente, și bine, va îmbrăca tricoul de titular în ziua meciului. Punctualitate și seriozitate, asta vreau de la fiecare dintre voi. E cât se poate de simplu: mă respectați, vă respect! În viitorul apropiat vom lucra și la un regulament de ordine și disciplină. Înțeleg că unii dintre voi, pe lângă fotbal, aveți și școală. Vom încerca să nu neglijăm acest aspect, cu atât mai mult cu cât e bine să ai patalama la mână după ce îți închei viața de sportiv. La mine în echipă va juca mereu cel care dă cel mai bun randament pe teren. Jucătorul cel mai bun e cel care face exact ceea ce îi cer eu. Dacă face și ceva în plus, e și mai bine!”, a spus Munteanu.

„Îmi pun speranța în dorința de afirmare a tinerilor din lot. Ne aflăm pe o pantă ascendentă și ne dorim să rămânem astfel, încercând totodată să integrăm în lot jucătorii noi care vor veni cu inima deschisă la Știința Miroslava”, a spus, la rândul său, la reunire și președintele Daniel Acatrinei.

Altfel, vizita medicală a fotbaliștilor va avea loc în zilele de 1 și 2 februarie, urmând ca la mijlocul lunii să se intre în cantonament. Se va efectua un stagiu de pregătire montan extrem de util în vederea pregătirii returului, dar și a partidelor amicale ce vor fi organizate în perioada premergătoare primului meci din retur, cel cu CSM Pașcani.

De la reunirea Științei a lipsit principalul golgheter din tur al echipei și al Seriei I, Tudorel Tudorache (10 goluri), atacant rechemat în această iarnă de formația de care aparținea, FC Botoșani, și redirecționat către Liga 2, la Rapid CFR Suceava.

Știința Miroslava ar putea scăpa de doi adversari din seria sa. Patronul de la Inter Dorohoi (a 13-a clasată) a anunțat să retrage echipa din campionat, în timp ce problemele financiare de la Cetatea Târgu Neamț (a 10-a clasată) va duce la dispariția echipei nemțene.

Foto: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 23 Jan. 2016, 14:03 Stiri
Pe aceeași temă